);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Gala Extraordinara – VINCERO Luciano Pavarotti – Povestea unei vieti – pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

VINCERO Luciano Pavarotti - Povestea unei vieti - Opera Nationala Bucuresti

   Luciano Pavarotti este artistul care a transformat Opera într-un fenomen mondial, facând frumusetea fara seaman a interpretarilor sale sa devina cunoscuta si celor care n-o descoperisera înca. Au trecut zece ani de la disparitia sa, iar marea lume a Operei s-a oprit o clipa în loc pentru a comemora viata si cariera inegalabila a celui mai iubit tenor al secolului trecut, printr-un eveniment grandios, desfasurat pe Arena di Verona, în data de 6 septembrie 2017.

   La numai o luna de la acest stralucitor omagiu, ale carui ecouri au ajuns în întreaga lume, spectatorii din România vor avea ocazia de a asista la o replica a marelui spectacol comemorativ din Italia: Gala Extraordinara VINCERO Luciano Pavarotti – Povestea unei vieti, la Bucuresti.

   Primaria Sectorului 5 a Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural si de Tineret Stefan Iordache, în colaborare cu Opera Nationala Bucuresti, alaturi de Fundatia Luciano Pavarotti, invita publicul la o întâlnire cu momente din cariera muzicala si din viata artistului de geniu Luciano Pavarotti, în cadrul Galei Extraordinare VINCERO Luciano Pavarotti – Povestea unei vieti, care va avea loc pe 5 octombrie, începând cu ora 18.30.

   Portile Operei se vor deschide publicului din 4 octombrie, la ora 12:00, cu o conferinta de presa si prin vernisarea unei expozitii, care cuprinde câteva dintre obiectele personale care au însotit pregatirea artistului si calatoriile sale, iar în seara de 5 octombrie, începând cu ora 18.30, Gala Extraordinara va aseza în cuvinte, filmari inedite si muzica interpretata de tinerii solisti pregatiti sau premiati de Fundatia Luciano Pavarotti, povestea unei vieti traite curajos si a unei cariere de geniu.

   Invitatii speciali ai evenimentului sunt sase tineri solisti de opera pregatiti de Fundatia Luciano Pavarotti, sopranele Claudia Sasso si Laura Macrì, mezzosoprana Francesca Sartorato, tenorii Ivan Ayon Rivas si Stefano Tanzillo si baritonul Stefano Marchisio, alaturi de tenorul Operei Nationale Bucuresti, Alin Stoica, acompaniati de pianistul Paolo Andreoli si de Orchestra Operei Nationale Bucuresti. Solistii vor interpreta arii de opera care au reprezentat de-a lungul timpului principalele etape ale carierei inegalabilului Luciano Pavarotti, precum La donna è mobile, Una furtiva lagrima, Che gelida manina, Bella figlia dell’amore, E lucean le stelle, Voglio vivere così, Medley di canzoni napoletane, Miss Sarajevo e Buongiorno a te.

   Miercuri, 4 octombrie, la ora 12:00, în Foaierul Operei Nationale Bucuresti va avea loc conferinta de presa a Galei Extraordinare VINCERO Luciano Pavarotti – Povestea unei vieti remarcabile unde vor fi prezenti Nicoletta Mantovani Pavarotti, Primarul Sectorului 5 al Municipiului Bucuresti, Daniel Florea, Directorul artistic al evenimentului Sabino Lenoci, Coordonatorul artistic muzical al Operei Nationale Bucuresti, Marcello Mottadelli, alaturi de invitatii speciali ai serii împreuna cu tenorul Operei Nationale Bucuresti, Alin Stoica si pianistul Paolo Andreoli.

   De asemenea, la Gala Extraordinara VINCERO Luciano Pavarotti – Povestea unei vieti vor asista sotia tenorului, Nicoletta Mantovani Pavarotti, Primarul Sectorului 5 al Municipiului Bucuresti, Daniel Florea, Directorul Artistic al evenimentului, Sabino Lenoci, alaturi de înalte oficialitati ale tarii noastre.

Discutii pe Facebook
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

CONVERSION, colectia de foto-pictura a artistului Daniel Zlota, expusa la QREATOR

Publicat

pe

Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei pictura vernisaj

   Artistul Daniel Zlota îsi prezinta colectia CONVERSION, proiect inedit de pictura si colaj fotografic, la QREATOR BY IQOS. Cei interesati o pot vizita în perioada 21-28 iunie 2018.

   Colectia este realizata în colaborare cu 12 cunoscuti fotografi români: Vlad Eftenie, Miluta Flueras, Radu Gasler, Zoltan Marton, Dan Mirica, Ruxandra Ana Mirica, Sorin Onisor, Adrian Petrisor, Crina Popescu, Catalin Urdoi, Liviu Octavian Vasile, Mihnea Turcu.

   ”Totul a plecat de la o idee inedita: sa îmbin pictura si colajul fotografic. Parea o nebunie, dar nu m-am lasat pâna nu am pus-o în practica. Conversion înseamna o reinterpretare a unor povesti surprinse de colegii fotografi, pe care le-am preluat, le-am prelucrat si am reusit sa le reintrepretez într-o maniera proprie, rezultatul fiind de fapt o noua poveste. Va invit sa o descoperiti” – artistul Daniel Zlota.

   ”Iata ca acum pictura si fotografia, doua lumi aparent diferite, se regasesc împeuna într-o sinergie, într-o comuniune adusa prin felul în care Daniel întelege sa le concilieze. Pe de o parte, vedem experienta fotografica prin care artistii s-au dedicat pasiunii lor de a explora lumea, iar pe de alta parte simtim pasiunea pictorului care redescopera lumea prin prisma proprie, cu ajutorul acestui suport de inspiratie pe care îl reprezinta fotografia. Rezulta ceva complet nou. Nu mai sunt nici fotografii, este pictura, dar parca nu e doar pictura, parca sunt lumi întrepatrunse ca într-un vis. Eu ma uit la ele si îmi pare ca ma simt ca într-un vis: exista decupaje, exista tranzitii, exista treceri, exista o contiguitate vizuala. Va invit sa le priviti cu grija, cu atentie, cu admiratie pentru artist, cu curiozitate pentru fotografi si cu încântare”, a declarat fotograful Vlad Eftenie, în cadrul vernisajului de la QREATOR.

Despre Daniel Zlota

   Prins între doua mari pasiuni, dupa mai multi ani de arhitectura, tânarul artist Daniel Zlota a hotarât sa se dedice primei sale pasiuni, pictura. Daniel experimenteaza tehnici mixte, precum vopsea acrilica, acuarela, creionul, carbunele, pastel si colaj. O sursa de inspiratie o constrituie peisajele si temele marine ale pictorului si scenaristului Virgil Moise, dar si lucrarile artistilor internationali precum Castagnet, Zbugvic, Pekel etc. Lucrarile sale se regasesc în colectii personale din S.U.A., Mexic, Anglia, Italia, Spania, Franta, Bulgaria, Cehia si România.

artistul Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei

artistul Daniel Zlota

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Mezzosoprana Emanuela Pascu invitata în spectacolul – Carmen – de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Raftul cu idei Carmen Bizet opera

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 1 iulie, ora 18:30 spectacolul Carmen de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

   Opera Carmen reprezinta un caz rar în lumea teatrului muzical. Daca în ceea ce priveste alte lucrari parerile pot fi împartite, în legatura cu Carmen, muzicologii si publicul, elita si spectatorii din balcon, specialistii si necunoascatorii sunt toti de acord: este o capodopera. Mai important, aceasta creatie depaseste barierele nationale. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai buna opera compusa vreodata în Franta, iar dupa introducerea ei în Rusia, Ceaikovski a prezis ca în zece ani va fi cea mai populara lucrare de opera din lume. Filosoful Friedrich Nietzsche a numit-o una dintre cele mai originale capodopere din literatura de opera.

   Întregul spectacol este, de la primul la ultimul act, o lupta în arena, la finalul careia nu exista învingatori, ci numai învinsi, starea continua de conflict fiind întretinuta de prestatia interpretilor, îndrumati de catre regizoarea Marina Emandi Tiron sa redea în forta emotiile personajelor.

   Pentru aceasta reprezentatie publicul spectator o va putea urmari pe mezzosoprana Emanuela Pascu în rolul Carmen.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Romeo si Julieta, spectacol de balet, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Romeo si Julieta balet Raftul cu idei eveniment cultural

   Opera Nationala Bucuresti prezinta vineri, 29 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet Romeo si Julieta de Serghei Prokofiev. Regia si coregrafia sunt semnate de catre Renato Zanella, decorurile au fost create de Alessandro Camera (Italia), costumele de catre Carla Ricotti (Italia), iar light design-ul de Vinicio Cheli (Italia). La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

 

Video: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti

   Pentru acest spectacol coregraful si regizorul Renato Zanella a venit cu o conceptie moderna, plasând celebra poveste de dragoste într-un context artistic de avangarda, dupa cum însusi a marturist:

   ,,Romeo si Julieta este povestea nemuritoare a unei iubiri ce are loc într-una dintre cele mai dificile perioade din istorie, în Evul Mediu. Puterea, razboiul si religia par sa conspire împotriva puritatii, a simplitatii vietii si a libertatii: care tabara va învinge?

   Ma tot gândeam cum poate fi spusa aceasta poveste în ziua de azi, dar nu numai din punctul de vedere al coregrafiei. Mai exista aceasta intriga si azi? Cum putem explica asemenea dragoste generatiilor actuale?

   Îmi imaginam cum în Verona de azi, un oras ce pastreaza arhitectura si stralucirea acelor timpuri, totul se întâmpla în continuare între zidurile cetatii. Shakespeare vedea în aceste ziduri granita dintre Rai si Iad, frumusetea si spiritul orasului l-au inspirat pe scriitor peste masura. Dar desi azi pietele orasului nu mai au târguri de animale si nici familiile puternice nu se mai lupta cu spada pe strazi, noua societate a ramas divizata si competitiva, asemanându-se destul de mult cu situatia din vremurile descrise de renumitul dramaturg.

   Competitia din ziua de azi se refera la imagine, sporturile practicate, luxul din viata fiecaruia, toate acestea traducându-se însa în final tot în putere si control. Acesta e contextul actual în care trebuie sa plasam povestea imaginata de Shakespeare la 1597, pastrând în acelasi timp elementele cheie din scenariu: inocenta si simplitatea. E clar ca personajele povestii noastre, Romeo si Julieta, au fost închipuite drept personalitati puternice, de o educatie aleasa, inteligenti, asadar invidia sau frica de competitie le vor fi fost necunoscute.

   A privi pe cineva în ochi si a te îndragosti fulgerator e ceea ce-si doreste toata lumea. Oricine îsi doreste ca puterea dragostei din acest moment de sublima inocenta sa aduca pace si sa uneasca oamenii.. Asadar întrebarea mea si provocarea pe care o adresez acum publicului este daca nu cumva chiar acesta este adevaratul mesaj pe care a vrut sa-l transmita Shakespeare prin aceasta poveste?”

   Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti sau online, la http://tickets.operanb.ro . Programul casei de bilete: luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00.

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

iulie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

Niciun eveniment cultural

Facebook

Trending

X