);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Filmele My French Film Festival

Publicat

pe

MY FRENCH FILM FESTIVAL

Filmele celei de-a 6-a editii a festivalului online My French Film Festival

Comunicat de presa

   Pe data de 17 ianuarie 2016, festivalul online My French Film Festival a fost deschis oficial la Paris de catre presedintele juriului acestei editii, regizorul danez Nicolas Winding Refn, cunoscut pentru filmele Drive si Bronson. Este prima data cand o personalitate cinematografica straina detine presedintia juriului de regizori care va atribui marele premiu.

   Juriul de regizori va fi alcatuit dintr-o echipa de prestigiu: regizorul flamand Felix Van Groeningen (The Misfortunates; The Broken Circle Breakdown), regizoarea franco-iraniana Marjane Strapini (Persepolis; Chicken With Plums; The Voices), regizoarea franceza Valerie Donzelli (Declaration of War; Marguerite et Julien), precum si regizorul american David Robert Mitchell (It Follows).

   Ceremonia de deschidere a fost de asemenea prilejul de a dezvalui lista cu filmele in competitie:

   Categoria „French Kiss”

A trois on y va (Viata in trei), de Jerome Bonnell

La Belle Saison (Vara), de Catherine Corsini

Les Châteaux de sable (Castele de nisip), de Olivier Jahan

Henri Henri, de Martin Talbot (in afara competitiei – produs in provincia Quebec si prezentat in parteneriat cu Telefilm Canada)

   Categoria In Your Face

Alleluia, de Fabrice du Welz (film belgian prezentat in parteneriat cu Wallonie-Bruxelles Images (WBI))

Un Français (Sange francez), de Diasteme

   Categoria „Paris Comedy”

20 ans d’ecart (20 de ani diferenta), de David Moreau

Caprice, de Emmanuel Mouret

Un peu, beaucoup, aveuglement (Un pic, mult, orbeste), de Clovis Cornillac

   Categoria „Crime Scene”

L’Affaire SK1 (Afacerea sk1), de Frederic Tellier

Ascenseur pour l’echafaud (Ascensor pentru esafod) – versiune restaurata, de Louis Malle (in afara competitiei – un clasic al cinema-ului francez)

Coup de chaud (Val de caldura), de Raphael Jacoulot

   Categoria „Cinema, Cinemas” (in afara competitiei)

Cineast(e)s, de Julie Gayet si Mathieu Busson

French Cinema mon amour, film produs de UniFrance si Beall Productions (Anne-Solen Douguet si Damien Cabrespines)

   Categoria „Animation”

H recherche F (B cauta F), de Marina Moshkova

Le Repas dominical (Pranzul de duminica), de Céline Devaux

Derniere Porte au sud (Ultima usa spre sud), de Sacha Feiner (film belgian, prezentat in parteneriat cu Wallonie-Bruxelles Images (WBI))

   Categoria „Lost Generation”

Errance (Hoinareala), de Peter Dourountzis

Essaie de mourir jeune (Incearca sa mori tanar), de Morgan Simon

Toutes des connes (Toate-s la fel), de François Jaros (in afara competitiei – prezentat in parteneriat cu Telefilm Canada)

   Categoria „Women’s Tales”

Au sol (La pamant), de Alexis Michalik

Belle Gueule (Vara cu Sarah), de Emma Benestan

Jeunesse des loups garous (Tineretea varcolacilor), de Yann Delattre

La Fin du dragon (Sfarsitul dragonului), de Marina Diaby

Les Filles (Fetele), de Alice Douard

   In Romania, filmele din cadrul festivalului sunt subtitrate si accesibile gratuit pe site-ul tvgo.orange.ro si in aplicatia Orange TV Go (traficul de date este taxat in functie de serviciul de internet folosit).

   Filmele sunt disponibile si pe platforma online myfrenchfilmfestival.com, precum si pe platformele celor 40 de parteneri, care difera in functie de tara. Lista include si platforma iTunes in peste 90 de tari. Scurtmetrajele pot fi vizionate gratuit. Lungmetrajele sunt gratuite in anumite tari (India, Polonia, Rusia, dar si in America latina sau in Africa). In restul lumii, acestea pot fi achizitionate in cadrul unui pachet (5,99 EURO), sau individual (1,99 EURO).

Discutii pe Facebook
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Carti deschise pentru minti deschise. A X-a editie a campaniei nationale „Te asteptam în librarie!” – 2018

Publicat

pe

Carti deschise pentru minti deschise - Te asteptam in librarie Herald

   De-a lungul celor zece editii derulate pâna în prezent,  campania Te asteptam în librarie a pornit de la ideea repozitionarii acestui centru cultural (libraria) ca un element activ în viata omului contemporan, încercând sa evidentieze rolul librarului ca formator de opinie si mediator cultural între editura si cititor.

   În perioada 1 august – 1 noiembrie 2018, Editura Herald împreuna cu librariile partenere, îti ofera sansa sa redescoperi importanta lecturii si modul în care cartile îti pot influenta evolutia prin intermediul ideilor, conceptelor si teoriilor transmise de catre cele mai importante personalitati ale istoriei, traditiilor si culturii universale.

   Carti deschise pentru minti deschise este invitatia noastra pentru a considera lectura ca un instrument de învatare, o sursa inepuizabila de idei, inspiratie si intelepciune. Pentru ca suntem împreuna în cautarea celor mai relevante raspunsuri la întrebarile fundamentale, am adus pe rafturile librariilor o colectie de 30 de lucrari inovatoare, care pot deschide în mintea ta noi perspective ale gândirii.

   Descopera acum doar în librarii, reducerea de 20% aplicata la titluri precum Spovedanie (Autobiografia) de Lev Tolstoi, Religie si stiinta de Bertrand Russell, Marea Trezire de Bodhidharma, Totem si tabu de Sigmund Freud, Eliberarea de cunoscut de Jiddu Krishnamurti, Pasi pe Cale de Inayat Khan, Cartea celor cinci cercuri (Go Rin no Shō) de Miyamoto Musashi, Duh si Contemplatie de Alan Watts.

   Fie ca esti în cautarea celor mai importante raspunsuri în paginile cartilor noastre, fie vrei sa petreci o ora de liniste departe de cotidian, nu uita ca în libarie poti gasi surse sigure si valoroase de cunoastere care te pun în acord cu tine însuti si te ajuta sa întelegi mai bine lumea din jurul tau.

Te asteptam în librarie!

Discutii pe Facebook
Litera.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

CONVERSION, colectia de foto-pictura a artistului Daniel Zlota, expusa la QREATOR

Publicat

pe

Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei pictura vernisaj

   Artistul Daniel Zlota îsi prezinta colectia CONVERSION, proiect inedit de pictura si colaj fotografic, la QREATOR BY IQOS. Cei interesati o pot vizita în perioada 21-28 iunie 2018.

   Colectia este realizata în colaborare cu 12 cunoscuti fotografi români: Vlad Eftenie, Miluta Flueras, Radu Gasler, Zoltan Marton, Dan Mirica, Ruxandra Ana Mirica, Sorin Onisor, Adrian Petrisor, Crina Popescu, Catalin Urdoi, Liviu Octavian Vasile, Mihnea Turcu.

   ”Totul a plecat de la o idee inedita: sa îmbin pictura si colajul fotografic. Parea o nebunie, dar nu m-am lasat pâna nu am pus-o în practica. Conversion înseamna o reinterpretare a unor povesti surprinse de colegii fotografi, pe care le-am preluat, le-am prelucrat si am reusit sa le reintrepretez într-o maniera proprie, rezultatul fiind de fapt o noua poveste. Va invit sa o descoperiti” – artistul Daniel Zlota.

   ”Iata ca acum pictura si fotografia, doua lumi aparent diferite, se regasesc împeuna într-o sinergie, într-o comuniune adusa prin felul în care Daniel întelege sa le concilieze. Pe de o parte, vedem experienta fotografica prin care artistii s-au dedicat pasiunii lor de a explora lumea, iar pe de alta parte simtim pasiunea pictorului care redescopera lumea prin prisma proprie, cu ajutorul acestui suport de inspiratie pe care îl reprezinta fotografia. Rezulta ceva complet nou. Nu mai sunt nici fotografii, este pictura, dar parca nu e doar pictura, parca sunt lumi întrepatrunse ca într-un vis. Eu ma uit la ele si îmi pare ca ma simt ca într-un vis: exista decupaje, exista tranzitii, exista treceri, exista o contiguitate vizuala. Va invit sa le priviti cu grija, cu atentie, cu admiratie pentru artist, cu curiozitate pentru fotografi si cu încântare”, a declarat fotograful Vlad Eftenie, în cadrul vernisajului de la QREATOR.

Despre Daniel Zlota

   Prins între doua mari pasiuni, dupa mai multi ani de arhitectura, tânarul artist Daniel Zlota a hotarât sa se dedice primei sale pasiuni, pictura. Daniel experimenteaza tehnici mixte, precum vopsea acrilica, acuarela, creionul, carbunele, pastel si colaj. O sursa de inspiratie o constrituie peisajele si temele marine ale pictorului si scenaristului Virgil Moise, dar si lucrarile artistilor internationali precum Castagnet, Zbugvic, Pekel etc. Lucrarile sale se regasesc în colectii personale din S.U.A., Mexic, Anglia, Italia, Spania, Franta, Bulgaria, Cehia si România.

artistul Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei

artistul Daniel Zlota

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Mezzosoprana Emanuela Pascu invitata în spectacolul – Carmen – de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Raftul cu idei Carmen Bizet opera

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 1 iulie, ora 18:30 spectacolul Carmen de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

   Opera Carmen reprezinta un caz rar în lumea teatrului muzical. Daca în ceea ce priveste alte lucrari parerile pot fi împartite, în legatura cu Carmen, muzicologii si publicul, elita si spectatorii din balcon, specialistii si necunoascatorii sunt toti de acord: este o capodopera. Mai important, aceasta creatie depaseste barierele nationale. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai buna opera compusa vreodata în Franta, iar dupa introducerea ei în Rusia, Ceaikovski a prezis ca în zece ani va fi cea mai populara lucrare de opera din lume. Filosoful Friedrich Nietzsche a numit-o una dintre cele mai originale capodopere din literatura de opera.

   Întregul spectacol este, de la primul la ultimul act, o lupta în arena, la finalul careia nu exista învingatori, ci numai învinsi, starea continua de conflict fiind întretinuta de prestatia interpretilor, îndrumati de catre regizoarea Marina Emandi Tiron sa redea în forta emotiile personajelor.

   Pentru aceasta reprezentatie publicul spectator o va putea urmari pe mezzosoprana Emanuela Pascu în rolul Carmen.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

septembrie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

Niciun eveniment cultural

Facebook

Trending

X