Filme romanesti de colectie de la Adevarul

0
562
filme romanesti de colectie

   Cele mai populare titluri de filme romanesti de colectie sunt disponibile in magazinul virtual Adevarul. Sunt titluri foarte cautate de catre cumparatori din colectiile:

Mari comedii romanesti:

filme romanesti de colectie– Primavara bobocilor

   Ionut (Horatiu Malaele), student in ultimul an al facultatii de agronomie, se intoarce in satul natal unde doreste sa faca practica si sa aplice cunostintele acumulate. El intra in conflict cu Varvara, mama sa (Tamara Buciuceanu), care este presedinta de C.A.P. si are conceptii mai invechite despre practicarea agriculturii. Infruntarea dintre cei doi declanseaza situatii comice.

filme romanesti de colectie– Buletin de Bucuresti

   Dupa absolvirea Facultatii de Agronomie, Silvia (Catrinel Dumitrescu) cauta sa obtina un buletin de Bucuresti care i-ar permite sa ramâna in Capitala. Ea se casatoreste formal cu Radu (Mircea Diaconu) sofer de taxi, care are buletin de Bucuresti si mare nevoie de bani.

filme romanesti de colectie– Toamna bobocilor

   Dupa terminarea facultatii, trei absolventi, Mariella (Maria Ploae) – profesoara de limba franceza, Ovidiu (Emil Hossu) – doctor si Geo (Dumitru Furdui) – inginer agronom, pornesc fara sa se cunoasca spre Viitoara, un sat de langa Cluj, unde au fost repartizati. Cei trei sunt surprinsi de atmosfera ciudata din sat unde primarul le inmneaza imediat negatiile, fara a fi solicitate.

filme romanesti de colectie– Iarna bobocilor

   S-a intâmplat ceva uluitor în Viisoara: au disparut barbatii! ”Unde sunt barbatii?” intreaba Varvara. (Draga Olteanu-Matei). De ce sa-i comande o muiere, si-au spus ei ? ?i asa s-au revoltat. Au plecat si s-au angajat la fabrica cu speranta ca vor câstiga mai bine.

filme romanesti de colectie– Alo! Aterizeaza strabunica

   Romeo (Sebastian Papaiani), de profesie economist, ?i Julieta (Adela Marculescu), telefonista, trec printr-o criza conjugala care se poate finaliza foarte usor printr-o despartire. Indragostindu-se fulgerator de Miki, o tânara autostopista, Romeo intenteaza sotiei o actiune de divort.

Brigada Diverse:

filme romanesti de colectie– B. D. in actiune

   Doua cazuri de furt, aparent banale, ii conduc pe capitanul Panait (Toma Caragiu), Plutonierul Capsuna (Sebastian Papaiani), Sergentul Cristoloveanu (DumitruFurdui) si cinele Costel pe urmele unei adevarate retele de borfasi. Confruntarea cu vestitul trio Gogu (Dem Radulescu)  Trandafir (Puiu Calinescu)  Patraulea (Jean Constantin) naste situatii comice irezistibile.

 

filme romanesti de colectie– B. D. in alerta

   Un grup de “tinere vaduve”, frumoase si seducatoare, in complicitate cu o retea bine organizata de hoti de apartamente si o doamna misterioasa, fara semnalmente pun din nou la incercare abilitatea, intuitia si profesionalismul celor patru colegi. Spre disperarea lor, Gogu, Trandafir si Patraulea nimeresc din nou in mijlocul evenimentelor. Umor garantat, actiuni spectaculoase, anchete, urmariri, suspans…

filme romanesti de colectie– B.D. la munte si la mare

   Capitanul Panait (Toma Caragiu) ii mobilizeaza din nou echipa pentru anihilarea unei periculoase retele de traficanti de droguri si recuperarea unei valoroase icoane facatoare de minuni. Nici de data aceasta, Gogu (Dem Radulescu), Trandafir (Puiu Calinescu) si Patraulea (Jean Constantin) nu scapa nepedepsiti. Umorul inegalabil si distributia remarcabila recomanda acest film publicului de toate varstele.

Ardelenii:

– Artista, dolarii si ardelenii

filme romanesti de colectie   Prins in farmecele cantaretei Anabelle, Traian vrea sa se insoare, fara sa stie ca, de fapt, fata ii ajuta complicele sa sparga o banca. In cheie mai mult grava decat parodica, continua peripetiile celor trei eroi care au inceput si o rupe binisor pe englezeste, desi Traian le tine americanilor cursuri de democratie in ardeleneste. Filmul are cai si canonade, cum ii sta bine unui adevarat western, ba chiar si un duel final cu sabii, contributie la dezvoltarea genului.

 

– Profetul, aurul si ardelenii

filme romanesti de colectie   La sfarsitul secolului XIX, doi frati ardeleni, mohoratul Traian si mucalitul Romulus, pleaca in America in cautarea celui de-al treilea frate, Ion, emigrat mai demult. Sosind intr-o tara si intr-un oras necunoscut, Cedar City, cei doi, care nu stiu engleza, provoaca cele mai neasteptate incurcaturi. Ei vad fotografia fratelui lor peste tot si cred ca a ajuns un “om mare”. Dar autoritatile si mai ales profetul Waltrope, seful sectei mormonilor, ii intampina cu ostilitate. Abia dupa ce il intlnesc pe Ion, ei vor intelege ca fratele lor a devenit un fel de justitiar, care ii apara pe cei nedrepti de Waltrope si oamenii lui, care obisnuiau sa-si insuseasca abuziv o parte din aurul cautatorilor.

– Pruncul, petrolul si ardelenii

filme romanesti de colectie   Cei trei frati ardeleni vor sa se intoarca in tara, dar unul dintre ei se casatoreste si, deoarece sotia urmeaza sa nasca, vor cumpara o ferma. Au ca vecini niste maghiari veniti din Ardeal. Intre cele doua familii se nasc dispute datorita cultului fiecareia pentru Avram Iancu sau Lajos Kossuth. Totusi, cand sunt atacati de banditi, se vor uni.

Florin Piersic:

– Haiducii lui Saptecai

filme romanesti de colectie   Pentru a-i oferi fiicei sale, domnita Ralu (Aimee Iacobescu), bijuteriile dorite, Caragea Voda (Nucu Paunescu) instituie un nou bir. Vestitul Anghel saptecai (Florin Piersic), capitanul unei cete de haiduci se ridica in apararea taranilor impovarati si porneste pe urmele banilor. Indemnat de ibovnica lui, Anita (Marga Barbu) sa plece spre Stambul, Anghel cade prada unei diversiuni si, capturat de Mamoulos (Colea Rautu), este trimis in temnita.

 

– Pintea

filme romanesti de colectie   Grigore Pintea (Florin Piersic), fost ofiter in armata austro-ungara, se ntoarce in satul natal din Maramures. Moartea parintilor si imaginea satenilor schingiuiti de oamenii grofului il determina sa treaca la haiducie, folosindu-si cunostintele de tactica si strategie militara. Dragostea lui pentru Iza (Maria Ploae), o frumoasa maramureseanca, ii innobileaza sufletul si intregesc portretul unui erou nemuritor, cunoscut astazi drept Pintea Viteazul.

– Zestrea domnitei Ralu

filme romanesti de colectie   Dupa o spectaculoasa evadare pusa la cale de Anita (Marga Barbu), Raspopitul (Toma Caragiu) si Parpanghel (Jean Constantin), capitanul Anghel porneste din nou pe urmele banilor. Rapind-o pe Caliopi (Carmen Maria Struja),saptecai cere in schimbul eliberarii bijuteriile cumparate de sotul ei, Ianis (Constantin Codrescu) la Viena. Dupa o serie de intamplari spectaculoase, Anghel reuseste sa fure pretioasa zestre a Domnitei Ralu (Aimee Iacobescu).

– Saptamana nebunilor

filme romanesti de colectie   In Saptamâna nebunilor, ceata lui Anghel (Florin Piersic) schimba zestrea domnitei Ralu (Aimee Iacobescu) in arme pentru armata lui Tudor din Vladimiri, armata careia se hotarasc sa i se alature. Desi prins de Mamoulos (Colea Rautu) si torturat cu salbaticie de oamenii lui Saptecai din temnita, urmandu-si drumul. Ajutat de Anita (Marga Barbu), Raspopitul (Toma Caragiu), Parpanghel (Jean Constantin) si alti tovarasi de haiducie, Anghel isi vede in cele din urma visul implinit.

In completarea colectiei,

Jandarmii:

– Jandarmul din Saint Tropez

filme romanesti de colectie   Jandarmul Cruchot (Louis de Funs) este avansat in grad si mutat in renumitul oras Saint Tropez. De cand ajunge, arata o intransigenta care ii uimeste pe subalternii sai. Fiica sa, Nicole (Genevive Grad), orbita de luxul din Saint Tropez si rusinata de statutul modest de fiica de jandarm, se da drept mostenitoarea unui bogatas pentru a da bine in ochii prietenilor de bani gata pe care si-i face la St. Tropez. in tot acest timp, Cruchot veneza nudisti si infractori, situatii generatoare de umor savuros.

– Jandarmul la New York

filme romanesti de colectie   Dupa Saint Tropez, vine randul New York-ului sa-l cunoasca pe Cruchot (Louis de Funs). Brigada din Saint Tropez este aleasa sa reprezinte Franta la Conventia Internationala a Jandarmeriei. Ludovic Cruchot face toate pregatirile necesare, dar, cel mai greu a fost sa o convinga pe fiica sa, Nicole, ca nu o poate lua in acest voiaj. Are insa o mare surpriza cand descopera ca Nicole este si ea, in New York.

– Jandarmul si extraterestrii

filme romanesti de colectie   De aceasta data, jandarmii au misiunea de a-i salva pe rezidentii din St. Tropez de o invazie a unor extraterestrii insetati de ulei de motor. Pentru ca sunt identici oamenilor, singurul mod in care jandarmii ii pot distinge este dupa sunet. Ei trebuie sa bata in pieptul suspectilor din spatiul cosmic si sa constate daca suna asemeni unor canistre goale. Inutil de spus ca o vor face in stilul lor propriu, adica vor semana haos pe oriunde trec…

 

– Jandarmul si jandarmeritele

filme romanesti de colectie   De aceasta data, jandarmii se muta intr-o noua cladire. Pe langa echipamente de logistica de ultima generatie, lor li se vor repartiza si patru tinere jandarmerite-ucenice, dornice sa acumuleze noi cunostinte. in loc sa le impartaseasca din experienta lor, jandarmii o vor lua razna, bulversati de frumoasele invatacele. Misiunea pedagogica va fi serios periclitata cand una dintre jandarmerite este rapita.

 

– Jandarmul se insoara

filme romanesti de colectie   In urmarirea unei masini care rula cu viteza mare si intr-un mod periculos, Cruchot cunoaste o doamna sarmanta de care se indragosteste. Acum trebuie sa-si schimbe obiceiurile: invata sa danseze, sa ofere flori si… sa aiba o viata civila. Totul se termina cu o casatorie.

 

Margelatu:

– Colierul de turcoaze

filme romanesti de colectie   Un bancher vienez e rapit, impreun cu fiica sa, in scopul declansarii unui conflict diplomatic. Domnitorul Bibescu fagduieste prinderea rapitorilor si eliberarea ostatecilor in 6 zile. Margelatu (Florin Piersic) si Buza de iepure (Sobi Ceh) primesc aceasta misiune de la societatea secreta si revolutionara asupra careia planeaza suspiciunea ca ar fi implicata. Ca de obicei, pistolul care se unge cu rachiu de anason face minuni in mna lui Margelatu, pe care l vedem dansand chiar si greceste.

 

– Trandafirul galben

filme romanesti de colectie   Aventura din Drumul oaselor continua. Transformarea comorii lui Tudor Vladimirescu in arme a fost facuta la Viena. Odiseea aducerii armelor in tara, pentru pregatirea revolutiei de la 1848, continua. Agatha Slatineanu (Marga Barbu), actrita dramatica, este agent al politiei (agiei), dar si al diplomatilor straini la Bucuresti, impotriva conspiratorilor, si implicit, impotriva lui Margelatu (Florin Piersic), pe care vrea sa se razbune. Acum apare, pentru prima data si personajul Buza de Iepure (Szoby Cseh).

 

– Misterele Bucurestilor

filme romanesti de colectie   Actiunea se muta intr-un Bucuresti plin de farmec oriental. Vrajitoarea Strigoaica,  mama hotilor si cersetorilor, conduce din umbra orasul. E cea mai tare ghicitoare. Lotrii il prind si il judeca pe Buza de Iepure pentru ca i-a tradat. Margelatu dejoaca atentatul asupra domnitorului.

 

– Drumul oaselor

filme romanesti de colectie   O comoara ramasa de la Tudor Vladimirescu este ascunsa de un batrn boier patriot sub albia unui ru. Ea este cauza tuturor aventurilor, a tradarilor si a falselor iubiri n acest eastern romnesc. Un grup de luptatori are nevoie de comoara pentru a cumpara arme pentru revolutia de la 1848. Boieri patrioti, boieri hrapareti, actrite shakespeariene, aventurieri, tarani htri si, pe deasupra, politia timpului (agia) se urmaresc cu peripetii. Drumul oaselor, acest desert prin care trebuie sa treci, creeaza revelatii. Aproape nimeni nu este cine pare a fi. Va ajunge comoara la destinatie? Doar Margelatu (Florin Piersic) poate face asta.

 

– Totul se plateste

filme romanesti de colectie   Un preot catolic trimis de Lamartine sa ajute revolutia romna vine la societatea Fratia. Lui Margelatu (Florin Piersic) i se pare de la inceput suspect. Identitatea lui este alta. Povestea este plina de suspans, de atentate, chiar si asupra lui Voda Bibescu (Ion Besoiu). Actrita Agatha Slatineanu (Marga Barbu) este si ea prinsa in conspiratie. Dupa ce sotul ei, Gonfalone (George Constantin) pierde totul la carti, inclusiv sala de teatru, Agatha da foc teatrului. Margelatu scapa cu bine si din aceste incercari.

 

– Masca de argint

filme romanesti de colectie   Societatea Fratia, adica cei mai de seama intelectuali ai vremii, ii roag pe Margelatu (Florin Piersic) si pe Buza de iepure (Sobi Ceh) sa-i ajute sa recupereze aurul furat de la boierul Vlcu (Marin Moraru) de actrita Agatha Slatineanu (Marga Barbu) si asa-zisul bancher Troianoff (Alexandru Repan). Sub anonimatul Mastii de argint, un personaj face dreptate si apara minele de aur ale tarii de concesiunea ceruta de Troianoff. Toti cred ca este vorba de Margelatu.

 

 

Razboi si dragoste:

– Atunci i-am condamnat pe toti la moarte

filme romanesti de colectie   Ipu (Amza Pellea), nebunul satului, traieste ultimele zile ale ocupatiei germane in Transilvania. E apropiat sufleteste de un baiat (Cristian Sofron) traumatizat de moartea fratelui sau, alaturi de care isi gaseste refugiul intr-o lume imaginara, dupa ce un militar neamt a fost ucis.

 

 

– Noi, cei din linia intai

filme romanesti de colectie   Filmul urmareste dramaticele momente prin care au trecut batalioanele Armatei Române, care s-au aflat in linia intâi in ultimele batalii ale celui de-al Doilea Razboi Mondial. O frumoasa poveste de dragoste desfasurata pe fundalul luptelor din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Cu Horia Lazar.

 

 

– Ultima noapte de dragoste

filme romanesti de colectie   Tânarul industrias Tudor Gheorghiu (Vladimir Gaitan) isi aminteste, obsedat de gelozie, povestea de dragoste dintre el si sotia sa, Lena (Joanna Pacula), petrecuta inainte de plecarea sa in razboi. Crezând ca aceasta urma sa se intâlneasc? cu amantul, el paraseste comanda.

 

 

 

– Osanda

filme romanesti de colectie   Condamnat la 10 ani de ocna, dupa rascoala din 1907 si dupa câtiva ani petrecuti pe front, Manolache Preda (Amza Pellea) se intoarce in satul sau natal. Sotia l-a parasit si i-a vândut pamântul, iar autoritatile il privesc cu ostilitate, satenii cu suspiciune si copiii se ascund de el.

 

 

– Ciuleandra

filme romanesti de colectie   Dupa ce, intr-un moment de ratacire, si-a ucis sotia, Puiu Faranga (Ion Ritiu) e internat de tatal sau, un ministru influent, intr-un sanatoriu. Dar, in loc sa simuleze nebunia, tânarul dezvaluie, prada remuscarilor, tainele casniciei decise de tatal sau. Cu Anca Nicolaescu.

 

 

 

– Triunghiul mortii

filme romanesti de colectie   Pelicula este o noua pagina a filmului romanesc, avand la baza mari momente din istoria Romaniei. Acest film se bazeaza pe evenimentele Primului Razboi Mondial, cand Romania lupta pentru a redobandi Ardealul si identitatea nationala. Sunt prezentate momentele istorice care au facut inconjurul Europei, cele de la Marasti, Mehedinti, Oituz, din vara anului de gratie 1917. Ecaterina Teodoroiu (Ilinca Goia) este singura femeie care participa activ pe front in aceste batalii. Ranita fiind, este vizitata la spital de Regina Romaniei (Maia Morgenstern). Eroina Ecaterina Teodoroiu are gradul de sublocotenent al Armatei Romane.

 

Toma Caragiu:

– Operatiunea monstrul

filme romanesti de colectie   Noapte. Suspans. Patru eroi pregatiti de actiune. Misiunea se anunta complexa si de mare importanta. In realitate, avem de-a face cu evadarea de la domiciliu a celor patru amici care, in spiritul unei vechi traditii, isi petrec in fiecare vara concediul in Delta, la pescuit. Seful operatiunii (Toma Caragiu) aflat intr-o continua rivalitate cu colegul sau (Octavian Cotescu) se pregateste cu frenezie pentru marea captura. n urma unui lung sir de ghinioane si esecuri, cei doi abandoneaza lupta. Surpriza vine insa de la Corneliu (Marin Moraru), un devotat si fermecator subaltern.

 

– Premiera

filme romanesti de colectie   Cu doar câteva ore inainte de premiera, in culise tensiunea devine insuportabila. Incercând sa gestioneze ferm si obiectiv toate situatiile de criza care apar, directoarea teatrului (Carmen Stanescu) intra intr-un epuizant du-te-vino intre scena si biroul directorial.

 

O adaugire la colectie:

Charlie Chaplin:

– Goana dupa aur

filme romanesti de colectie

 

– Circul

filme romanesti de colectie

– Dictatorul

filme romanesti de colectie

– Domnul Verdoux

filme romanesti de colectie

Discutii pe Facebook
AdevarulShop.ro

LEAVE A REPLY

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.