);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Festivalul FanMOVIE 18 – 20 septembrie

Publicat

pe

Festivalul FanMOVIE

Comunicat de presa

Festivalul FanMOVIE, organizat de copii pentru copii in perioada 18 – 20 septembrie 2015

   FanMOVIE este un festival de film cu si despre carti ecranizate, recomandat cinefililor si cititorilor care au pana in 18 ani. Vom proiecta 5 filme si vom discuta despre 5 carti selectate de copii pentru copii. Intrarea va fi libera! Incurajam schimbul de carti si de idei, asadar toti copiii care vor sa participe la festival sunt rugati sa vina insotiti de cartea lor preferata pe care sa o schimbe la eveniment cu o alta carte pe care si-o doresc.

   ”Prin FanMOVIE vrem sa aratam ca putem personaliza orice! La festival am incercat sa alegem filme dintre cele mai inedite. Dupa ce am rugat toti membrii grupului, care sunt in jur de 15, sa voteze cinci filme, am obtinut o lista care, speram noi, va va capta toata atentia, prin insasi diversitatea sa. Pe langa vizionarea filmelor si discutii, vom avea un alt eveniment inedit, si anume un schimb de carti (unde insistam sa aduceti, daca nu cartea preferata, macar una pe care ati vrea s-o citeasca si altii), care este ocazia perfecta sa socializam si sa impartasim impresii dupa film. Totusi, daca nu va atrage ideea socializarii (intelegem foarte bine introvertitii!), trebuie sa va faca cu ochiul cartile date cu drag si, evident, prajiturile.” Daria Anghel, 14 ani

   Festivalul FanMOVIE este sprijinit de Asociatia CSR Mindset si este organizat de Ambasadorii FANBOOK, copii cu varste intre 12 si 14 ani care fac parte dintr-un club de lectura si care si-au dorit sa creeze un cadru si un mediu confortabil in care sa poata analiza si dezbate carti si filme pentru varstele lor. Acesta este unul dintre evenimentele multiculturale pentru copii pe care Asociatia CSR Mindset le organizeaza in afara scolilor (librarii, biblioteci, muzee, cinematografe).

   ”Ceea ce imi place cel mai mult la FanMOVIE este faptul ca ne apartine, este al nostru, al tuturor. S-a nascut din ideile si dorintele noastre de a imbina lectura si cinematografia si astfel ne reprezinta.” Ana Caragui, 14 ani

   Proiectiile vor fi urmate de discutii initiate si moderate de copiii organizatori, alaturi de Ileana Birsan, critic de film.

Programul Festivalului:

Paper Towns

vineri, 18 septembrie 2015, ora 19:00

Cinemateca Union

Invitat special bloggerul Laura Caltea

___________________________________

To Kill A Mockingbird

sambata, 19 septembrie 2015. ora 14:30

Cinema Muzeul Taranului

Invitat special Bogdan Alexandru Stanescu, Coordonatorul Colectiei “Biblioteca Polirom”

____________________________________

Persepolis

sambata, 19 septembrie 2015, ora 20:30

Cinema Muzeul Taranului (gradina)

____________________________________

Morometii

duminica, 20 septembrie 2015, ora 14:30

Cinema Muzeul Taranului

Cu invitati speciali surpriza

____________________________________

Sense and Sensibility

duminica, 20 septembrie 2015, ora 20:30

Cinema Muzeul Taranului (gradina)

____________________________________

Organizatori: Ambasadori Fanbook si Asociatia CSR Mindset

Parteneri principali: Humanitas, Hyperliteratura, Muzeul Taranului

Sponsor: Ion Mos

Parteneri media: Agentia de carte, Editura Arthur, Bookuria.info, Cartepedia, Carti cu suflet, Goodread.ro, Gokid.ro, Asociatia Macondo, BOOKiseala, filme-carti.ro, Blog de parinti, Raftul cu IDEI, Societatesicultura.ro, Serial Readers.

Prajituri oferite de MONArte

CSR Mindset este o organizatie dedicata proiectelor de responsabilitate sociala in educatie, social si mediu. De asemenea este initiatorul si organizatorul clubului de lectura Fanbook, desfasurat lunar in Bucuresti, Cluj, Sibiu, Brasov si adresat copiilor intre 10 si 16 ani.

www.csrmindset.ro

Discutii pe Facebook
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Mikheil Sheshaberidze, invitat în Cavalleria Rusticana & Pagliacci, în regia lui Ion Caramitru, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Raftul cu idei opera Cavalleria Rusticana & Pagliacci

   Opera Nationala Bucuresti prezinta joi, 21 martie 2019, începand cu ora 18:30 spectacolul Cavalleria Rusticana & Pagliacci de Pietro Mascagni – Ruggiero Leoncavallo.  Regia poarta semnatura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creata de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi apartine lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Corul Operei Nationale Bucuresti va fi pregatit de catre Daniel Jinga.

(Video: sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

   Pentru acest spectacol regizorul Ion Caramitru vine cu o conceptie noua, ambele intrigi tratand gelozia umana si consecintele ei transpuse într-un realism puternic, dupa cum însusi declara: „Exista în spectacolul de opera subordonat pana la perfectiune muzicii (note, masuri, arii, balet, cor) un spatiu foarte generos pentru un soi de realism magic al spectacolului. Cu cat este mai mare conventia, cu atat mai mare libertatea.  Este vorba despre realism de la început pana la sfarsit. Nu va lasati înselati de iluzia artei artistului. Cavalleria Rusticana se desfasoara în culori de alb si negru, Pagliacci se petrece într-un decor colorat; costume, scena, decor palpabil, dar ambele ascund o crima din gelozie.

   Fiind unul din cele mai aplaudate titluri ale curentului verist, „Cavalleria rusticana” justifica prezenta sa în repertoriul teatrelor din întreaga lume. Inspiratia cu care compozitorul a gasit textul literar, corespondentul muzical, plasticitatea imaginilor si caracterul pasionat al melodiei, tipic italiene, justifica gloria acestui titlu, cu care nu a rivalizat nicio alta creatie a lui Pietro Mascagni.

   Pagliacci este o opera în doua acte compusa de Ruggiero Leoncavallo pe un libret propriu. Opera este una din lucrarile care figureaza în repertoriul permanent al teatrelor lirice de pretutindeni.

   Cele doua opere portretizeaza comunitatea muncitoareasca, modesta din sudul Italiei într-o zi de sarbatoare romano-catolica, concentrandu-se pe triunghiuri amoroase ce se dovedesc a se sfarsi violent si mortal. Limbajul muzical franc, intens, rapid si economic al acestor povesti tulburatoare asezate în lumea oamenilor ordinari au contribuit la nasterea stilului de opera verist.

   Urmatoarea reprezentatie a spectacolului va avea loc joi, 25 aprilie 2019, începand cu ora 18:30.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Nemira
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Povestea lui Don Quijote, transpusa în balet pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Raftul cu idei ONB balet Don Quijote

   Opera Nationala Bucuresti prezinta vineri, 22 martie 2018, începand cu ora 18:30 spectacolul de balet Don Quijote de Ludwig Minkus. Regia si adaptarea coregrafica poarta semnatura lui Jaroslav slavický, scenografia Josef Jelínek. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian teodorascu.

   Mai multe versiuni ale baletului Don Quijote au fost create în întreaga lume. Despre coregrafia ce poarta numele lui Jaroslav slavický, artistul însusi a declarat: „Coregrafia spectacolului se bazeaza pe versiunea Petipa-Gorski, cea mai buna versiune din toate timpurile, deoarece conceptia lor si celebrele scene de dans au facut ca acest balet sa reziste în teatrele din toata lumea de mai bine de 150 de ani. Desigur, am ajustat, am scurtat sau am suprimat anumite fragmente pentru ca spectacolul sa aiba continuitatea dorita, sa aiba viteza si ritm. Mi-am dorit o expunere a actiunii clara si logica, iar regizoral am urmarit un joc convingator, ca si o descriere colorata a personajelor.”

   Ritm, culoare, atmosfera plina de viata a unui orasel din spania, personaje pitoresti inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasa cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distributii de exceptie înseamna împreuna reprezentatia din 18 noiembrie 2018 de pe scena Operei Nationale Bucuresti.

   La Opera Nationala Bucuresti, baletul Don Quijote cunoaste prima varianta în 1970, în coregrafia lui Vasile Marcu si scenografia Ofeliei tutoveanu Draganescu. În anul 2000, Mihai Babuska ofera, în spiritul liniei clasice, o noua adaptare coregrafica a baletului „Don Quijote”, în scenografia adrianei Urmuzescu. Din echipa de realizatori a actualei montari de la Opera Nationala Bucuresti fac parte Katerina slavicka -Elslégrova – asistent coregrafie, scenografia a fost creata de Josef Jelinek, andreia Martinescu este asistent de scenografie.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Nemira
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

OTELLO, în regia lui Giancarlo del Monaco, pe scena Operei Nationale Bucuresti în luna martie

Publicat

pe

Otello Verdi Raftul cu idei ONB

   Opera Nationala Bucuresti prezinta vineri, 23 martie, începând cu ora 18:30 spectacolul Otello de Giuseppe Verdi. Regia artistica, decorul si luminile poarta semnatura maestrului Giancarlo del Monaco, costumele sunt realizate de Stella del Monaco. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Alberto Veronesi – invitat. Cosrul Operei Nationale Bucuresti a fost pregatit de catre Daniel Jinga.

(Video: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

   Publicul spectator o va putea urmari pe soprana Lacrimioara Cristescu în rolul Desdemona, în calitate de invitata pe prima scena lirica a tarii.

   Creatia verdiana a reprezentat prin excelenta o împletire perfecta a artei dramatice cu muzica. De-a lungul secolelor, Otello s-a dovedit a fi o capodopera care s-a evidentiat nu doar prin simbolurile filosofice, ci si prin trairile  tulburatoare si puternice ale personajelor, din punct de vedere teatral.

   Regizorul Giancarlo del Monaco, despre montarea de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Eu fac o cercetare minimalista scenografica, în sensul ca spatiile nu mai sunt definite de un realism primitiv care reprezinta Ciprul, care poate reprezenta Venetia si tot ceea ce este ; e o cercetare care vrea sa se sublimeze si sa se înalte în inima personajelor, lucru mult mai important decât faptul de a nara o poveste. Este necesar sa povestim situatii umane, situatii foarte dificile, complicate, ca gelozia, rasismul, raul, binele… Spre exemplu, raul si binele se confruntaîn aceasta opera între Desdemona si Iago, de acord? Otello este o victima, o victima a raului ; chiar si Desdemona este o victima a raului,dar confruntarea dintre binesi rau este reprezentata de Iago-Desdemona. În aceasta confruntare, eu vreau sa centrez atentia publicului pe actiunea scenica si pe drama, mai mult, pe psiho-drama acestei povesti.”

   Biletele se gasesc pe tickets.operanb.ro si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

   Urnatoarea reprezentatie va avea loc vineri, 10 mai, începând cu ora 18:30.

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

martie, 2019

Filtreaza evenimente culturale

Niciun eveniment cultural

Facebook

Secretul fericirii – din 19 oct. in cinema

Trending

X