);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Editura Spandugino la Bookfest 2017

Publicat

pe

Editura Spandugino la Bookfest 2017

Comunicat de presă: Editura Spandugino la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2017

Editura Spandugino are plăcerea să vă invite la o serie de evenimente de lansare a noutăților sale editoriale din primăvara anului 2017, evenimente care vor avea loc în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest 2017, în perioada 24–28 mai 2017:

› Vineri, 26 mai 2017, ora 16:00, la Scena Agora, Pavilionul C4C

D. Zeletin – Scrieri 6. Poezie italiană; Invitați vorbitori: Smaranda Bratu Elian și Lavinia Spandonide

› Sâmbătă, 27 mai 2017, ora 13:00, la Scena Agora, Pavilionul C4

Solomon Marcus – Răni deschise 6. Eu doar întreb. Invitați vorbitori: Mihai Dinu, Vasile Burlui, Sanda Golopenția, Mina Rusu și Lavinia Spandonide

› Sâmbătă, 27 mai 2017, ora 14:00, la Scena Arena, Pavilionul C1

Sanda Golopenția – Fluviul Alfeu sau despre exil și întoarceri. Invitați vorbitori: Doina Jela, Mircea Martin, Dan C. Mihăilescu și Lavinia Spandonide

   C. D. ZELETIN este medic, biofizician, poet, eseist şi traducător de poezie italiană şi franceză. Doctor în ştiinţe medicale, Zeletin este autorul unor tratate şi manuale de biofizică, precum şi a numeroase lucrări ştiinţifice din domeniul medicinei nucleare, criobiofizicii, citospectrofotometriei şi al modelării cibernetice a proceselor biologice.. Din 1991 este preşedinte fondator al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România, iar din 1994 este membru al Academiei de Ştiinţe Medicale. A fost decorat de Președinția României cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer (2000) și cu Ordinul Național „Meritul Cultural” în grad de Cavaler (2011). În 2012, i se decernează titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași. Ca scriitor, a debutat în 1960 în revista Luceafărul, iar editorial în 1964, cu volumul de traduceri a Sonetelor lui Michelangelo. Talentul său deosebit de traducător din poezia italiană și franceză, tălmăcirile sale elegante și inspirate ale unor opere lirice de o vădită dificultate au fost recunoscute și răsplătite prin premii naționale și internaționale: în 1965, primeşte Premiul de carte și Medalia de Aur la Edinburgh, Anglia, pentru Sonete de Michelangelo, iar în 1991, Premiul Uniunii Scriitorilor pentru traducerea integrală a capodoperei lui Baudelaire, Florile răului.

   SOLOMON MARCUS. Academicianul Solomon Marcus este autorul unei opere științifice impresionante prin anvergura sa teoretică, diversitatea tematică și pronunțatul său caracter interdisciplinar. A publicat peste 50 de volume în România, multe din ele fiind traduse în Europa și în afara ei, şi aproximativ 400 de articole în reviste ştiinţifice sau de specialitate. Aria sa de cercetare cuprinde diverse domenii ştiinţifice, de la analiza matematică, informatica teoretică, teoria măsurii şi topologia generală, până la lingvistică, istorie şi filozofia matematicii, poetică, semiotică şi aplicaţii ale matematicii în ştiinţele naturii sau în ştiinţele sociale. În 1993 a fost ales Membru Corespondent al Academiei Române, iar din 2011 devine Membru Titular. Încă de la începutul carierei sale, Solomon Marcus a dat dovadă de un interes profund pentru problemele educaţiei şi de o puternică voinţă de a reforma şcoala şi de a regândi principiile care stau la baza sistemului de învăţământ.

   SANDA GOLOPENȚIA. Profesor emerit la Brown University din Providence (SUA), Sanda Golopenția se numără printre figurile intelectuale cele mai importante ale exilului românesc, cu contribuţii notabile în domeniul lingvisticii, semioticii literare, antropologiei şi sociologiei. După absolvirea Facultăţii de Filologie a Universității din București în 1961, obţine titlul de doctor al aceleiași universități în 1969. Între 1961 și 1980 lucrează în cadrul Institutului de Folclor, al Centrului de Fonetică și al Institutului de cercetări etnologice și dialectologice şi predă cursuri de lingvistică și semiotică la Universitatea din București. În 1980 emigrează în SUA, iar un an mai târziu este profesor la departamentul de Studii Franceze de la Brown University din Providence, cursurile sale fiind axate aici pe pragmatica teatrală. Pe lângă cele 20 de volume de autor şi cele peste 200 de articole apărute în reviste internaţionale prestigioase, a mai coordonat şi editat 19 volume ce au în general ca temă Școala Sociologică de la București, un loc aparte ocupându-l lucrările părinţilor ei, sociologii Anton Golopenţia şi Ştefania Cristescu-Golopenţia.

Despre Editura Spandugino
Editura Spandugino, fondată în 2008, promovează un model cultural al calității. Ne-am propus să acordăm importanță și să dăm amploarea cuvenită instituției mentoratului, a dialogului și a recuperării memoriei. Viziunea noastră este strâns legată de convingerea că fără înțelepciunea provenită din experiență, fără modele, fără consolidarea unui țesut bazat pe valori profund umane între indivizi și fără o cultură a dialogului, nicio comunitate nu poate să supraviețuiască. Pariul nostru este accesul spre universalitate și ieșirea din limitele particularului, prin îndepărtarea prejudecăților și a barierelor culturale de orice fel. În politica noastră editorială de promovare a cărților și autorilor, ținem mult la prezența autorilor în cadrul protocolului de lansare a cărților, conștienți fiind de cât de mult avem de învățat unii de la alții.

Discutii pe Facebook
books-express.ro

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Frumoasa din Padurea Adormita, spectacol de balet pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Frumoasa din Padurea Adormita Ceaikovski balet Raftul cu idei

   Opera Nationala Bucuresti prezinta sâmbata, 16 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet Frumoasa din Padurea Adormita de Piotr Ilici Ceaikovski.

   Regia si coregrafia poarta semnatura lui Vasily Medvedev si Stanislav Fečo, decorul, costumele si light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorascu.

(Imagine si montaj: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

   Coregrafii Vasily Medvedev si Stanislav Fečo promit publicului o experienta unica precum însisi declara: „Este o onoare sa montam spectacolul Frumoasa din Padurea Adormita alaturi de corpul de balet al Operei Nationale Bucuresti, un tribut adus marelui coregraf Marius Petipa cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la nasterea artistului.

   Geniul muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski reda cu finete celebrul basm bazat pe contrastele dintre bine si rau. Dupa traversarea a trei secole, acest spectacol de balet înca stârneste curiozitatea audientei de toate vârstele.

   Întrucât am crescut cu acest titlu legendar si am evoluat într-un numar considerabil de productii ale spectacolului Frumoasa din Padurea Adormita, am încercat sa conservam cele mai semnificative traditii din patrimoniul baletului clasic si, alaturi de un scenariu inedit si costume de poveste, sa oferim o emotie de neuitat audientei.”

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Nemira
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Opera – La Bohème – de Giacomo Puccini, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Puccini La Bohème Raftul cu idei Opera Nationala Bucuresti

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 17 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul La Bohème de Giacomo Puccini, în regia lui Ionel Pantea. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Alberto Veronesi – invitat.

   Spectacolul de pe scena Operei Nationale Bucuresti este construit ca o fresca de epoca, dar fara a respecta perioada în care au plasat actiunea libretistii, adica prima jumatate a secolului XIX- lea. Convins de faptul ca, pentru aceasta opera, Puccini s-a inspirat din propriile experiente ale anilor sai de studentie, regizorul Ionel Pantea si echipa sa de creatie au mutat actiunea peste câteva decenii, catre finalul secolului, în Parisul anilor 1880-1890.

   Astfel, scenografii Stefan Caragiu si Liliana Cenean au recreat cu fidelitatea atmosfera Cartierului Latin din aceasta perioada, cu celebra cafeanea „Momus” si vânzatorii ambulanti de pe strazile orasului, imaginea unei mansarde întunecate, adapost pentru artistii vremii, zorii unei zile aproape de bariera Parisului etc. Practic, spectacolul este o productie traditionala de opera, cu accent pe adevarul istoric si pe interpretarea personajelor, asa cum le-au dorit autorii. Personajele din „La Bohème” retraiesc astfel pe scena Operei Nationale Bucuresti realitatea cruda data de statutul tinerilor artisti în epoca lui Puccini, dar din care ei reusesc sa evadeze uneori prin creatie, iubire si vis.

   Regizorul Ionel Pantea despre productia La Bohème de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Cred ca este opera cea mai iubita si mai des reprezentata din creatia pucciniana. Am dorit o opera pe bune, convingatoare si vie, facuta cu noima si armonie, cultivând spontaneitatea, naturalul ca valoarea, care sa puna în fapt visele echipei. Doresc acestui spectacol sa-i bucure pe bucuresteni si nu numai, astfel încât sa savureze timp îndelungat aceasta productie.”

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00)

Discutii pe Facebook
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Parafraze cu parfum interbelic – o nostalgie cu parinti, o descoperire pentru copii, la Opera Nationala Bucuresti

Publicat

pe

parafraze cu parfum interbelic raftul cu idei opera

   Opera Nationala Bucuresti prezinta sâmbata, 16 iunie, si duminica, 17 iunie, începând cu ora 14:00 în foaier spectacolul Parafraze cu parfum interbelic – o nostalgie cu parinti, o descoperire pentru copii, cu muzica din repertoriul interpretilor Maria Tanase, Zavaidoc, Dorel Livianu, Cristian Vasile, Jean Mascopol, Titi Botez si texte din creatia autorilor Anton Pann, Ion Luca Caragiale, Octavian Goga, Constantin Tanase, Adrian Paunescu.

   Conceptia, aranjamentele muzicale si realizarea spectacolului sunt semnate Smaranda Morgovan, care va asigura si conducerea muzicala.

   Participa pianista Eugenia Victoria Sandru, violonista Irina Furdui, flautista Petra Pana, solistii Andrei Lazar, Sorana Negrea, Daniel Filipescu, actorii Tudor Morar, Liviu Popa, Tudor Morgovan, Razvan Raduta, Corul de Copii al Operei Nationale Bucuresti.

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

iunie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

09mai(mai 9)17:30:s30iun(iun 30)17:30:sMemory Clouds.Galeria Anca Poterasu, Strada Plantelor nr. 58, Bucuresti Organizator: Institutul Francez din Bucuresti Tip eveniment cultural 2:Expozitie,Vernisaj Etichete eveniment culturalDecebal Scriba,expozitie,Institutul Francez din Bucuresti,Memory Clouds,vernisaj

Facebook

Trending

X