);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Editura Nemira la Gaudeamus 2016

Publicat

pe

Editura Nemira la Gaudeamus 2016

Comunicat de presa

   Editura Nemira la Gaudeamus 2016: lansari de carte, campanii pentru cititori si multe activitati distractive pentru copii impreuna cu bufnita Nemi!

   Lansarile de carte au loc la standul editurii sambata, 19 noiembrie:

   11.30: Lansare de carte+audiobook & sesiune de autografe Scrisori nedesfacute, de Nicu Alifantis. Invitati: Clara Margineanusi Sergiu Cioiu. Scrisori nedesfacute este primul audiobook Nicu Alifantis, cu 44 de scrisori nedesfacute in lectura autorului, epistole citite de actorul George Ivascu si de poeta Clara Margineanu, precum si diverse muzici semnate si interpretate de Nicu Alifantis si Léonard Constant.

   12.00: Lansare de carte Istoria megalomaniei, de Pedro Arturo Aguirre. Invitat: Iulian Comanescu, specialist media si jurnalist. Istoria megalomaniei prezinta cu mult umor faptele si vorbele marete  „pregatite“ de-a lungul istoriei  de mintile cuprinse de febra cultului personalitatii.

   12.30: Lansare de carte Doctorul Thorne, de Anthony Troloppe. Invitate: Dana Ionescu, Ioana Baldea Constantinescu si Laura Caltea. Doctorul Thorne este un roman victorian clasic aparut in colectia Babel.

   13.00: Lansare de carte Zgomotul timpului, de Julian Barnes. Invitati: Dana Ionescu, Marius Constantinescu si Eugen Ciurtin. Zomotul timpului este cel mai recent roman al scriitorului britanic premiat cu Man Booker Prize, o biografie fictionala a compozitorului Dmitri Sostacovici.

   14.00: Lansare de carte & sesiune de autografe Arhanghelul Raul, de Ovidiu Eftimie. Arhanghelul Raul este primul debut romanesc in colectia Nautilus dupa mai bine de zece ani, un science-fiction despre o apocalipsa romaneasca cum nu s-a mai scris.

   14.30: Lansarea colectiei de poezie Vorpal – Dodii, de Florin Dumitrescu si Sisteme de fixare si prindere, de Stefania Mihalache. Invitati: Svetlana Carstean (coordonatoarea colectiei) & autorii. Colectia Vorpal se lanseaza cu doua volume in care limbajul poetic al lui Florin Dumitrescu si experienta maternitatii Stefaniei Mihalache se fixeaza in formule poetice noi.

   17.30: Eveniment Philemon la Sala Cupola: AICI SI ACUM: locul si timpul transformarii. Paradigma jungiana a autocunoasterii. Invitate: Maite Pardo Sol, Belen Menes, Claudia Vilceanu, Carmen Musat, Sanda Rosescu.

   Vineri, 18 noiembrie, este ziua dedicata copiilor, cu o serie de evenimente inspirate de cele mai noi carti Nemi. Copiii, parintii si bunicii sunt asteptati cu noutati editoriale, lansari de carte, sesiuni de lectura, evenimente speciale cu distractie si multe cadouri la standul Nemira.

   10.30: Basmul din buzunar – Atelier creativ de desen cu ilustratoarele Alexa Udriste si Adriana Oprita-Gheorghe

   11.30: Copiii vor avea ocazia sa citeasca impreuna cu cativa invitati surpriza din cartea Un baiat numit Craciun, de Matt Haig.

   Nemira lanseaza la Gaudeamus campania de responsabilitate sociala Daruieste bucuria lecturii!, campanie care isi propune sa consolideze fondul de carte din centre pentru persoane defavorizate si sa asigure un grad ridicat de acces la cultura al copiilor din aceste medii. Cumpara o carte de la standul Nemira Gaudeamus, posteaza pe FB foto cu hashtag. Pt fiecare foto, Nemira doneaza o carte Programului educational Ajungem Mari. Programul educational Ajungem MARI al Asociatiei Lindenfeld isi propune sa sustina pe termen lung  copiii si tinerii institutionalizati si din medii defavorizate si sa le ofere sansa de a AJUNGE MARI, adulti responsabili si independenti.

Discutii pe Facebook
Nemira
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Baletul Don Quijote, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Don Quijote balet la Opera Nationala Bucuresti cultura

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 21 octombrie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet Don Quijote de Ludwig Minkus. Regia si adaptarea coregrafica poarta semnatura lui Jaroslav Slavický, scenografia Josef Jelínek. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorascu.

   Mai multe versiuni ale baletului Don Quijote au fost create în întreaga lume. Despre coregrafia ce poarta numele lui Jaroslav Slavický, artistul însusi a declarat: „Coregrafia spectacolului se bazeaza pe versiunea Petipa-Gorski, cea mai buna versiune din toate timpurile, deoarece conceptia lor si celebrele scene de dans au facut ca acest balet sa reziste în teatrele din toata lumea de mai bine de 150 de ani. Desigur, am ajustat, am scurtat sau am suprimat anumite fragmente pentru ca spectacolul sa aiba continuitatea dorita, sa aiba viteza si ritm. Mi-am dorit o expunere a actiunii clara si logica, iar regizoral am urmarit un joc convingator, ca si o descriere colorata a personajelor.”

   Ritm, culoare, atmosfera plina de viata a unui orasel din Spania, personaje pitoresti inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasa cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distributii de exceptie înseamna împreuna reprezentatia din 23 februarie 2018 de pe scena Operei Nationale Bucuresti.

   La Opera Nationala Bucuresti, baletul Don Quijote cunoaste prima varianta în 1970, în coregrafia lui Vasile Marcu si scenografia Ofeliei Tutoveanu Draganescu. În anul 2000, Mihai Babuska ofera, în spiritul liniei clasice, o noua adaptare coregrafica a baletului „Don Quijote”, în scenografia Adrianei Urmuzescu. Din echipa de realizatori a actualei montari de la Opera Nationala Bucuresti fac parte Katerina Slavicka -Elšlégrovà – asistent coregrafie, scenografia a fost creata de Josef Jelinek, Andreia Martinescu este asistent de scenografie.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Nemira
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Don Giovanni al geniului Mozart, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Don Giovanni Mozart Raftul cu idei opera

   Opera Nationala Bucuresti prezinta sâmbata, 20 octombrie, începând cu ora 18:30 spectacolul Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart. Regia poarta semnatura Andei Tabacaru-Hogea, scenografia si efecte video au fost realizate de catre Anca Albani, coregrafia a fost creata de Malina Andrei, iar video-ul si lighting design-ul de Gabriel Kosuth. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

   Publicul spectator va putea urmari debutul baritonului Ion Dimieru în rolul Leporello.

   Anda Tabacaru-Hogea, despre spectacolul Don Giovanni de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Don Giovanni traieste clipa în mod excesiv si într-o totala libertate de expresie: de la violenta erotica la tandrete fermecatoare, de la un umor spontan la cinism demonic. Fiecare scena si fiecare arie a sa este o degajare de energie fantastica ce depaseste zona realului. Chiar de la primele acorduri ale uverturii ni se releva confruntarea eroului cu metafizicul, cu sufletul si ochiul unui spirit justitiar care urmareste, vede si acuza toate excesele lui Don Giovanni. Ochiul lumii, ochiul omniprezent al lui Dumnezeu, ochiul propriei constiinte doreste întoarcerea la regului si principii. Libertatea de expresie a eroului nu o doreste. De aici decurge aceasta lupta fantastica, plina de voluptate, energie si mister.”

   Într-un mod absolut genial, Wolfgang Amadeus Mozart si Lorenzo da Ponte reunesc în opera Don Giovanni drama, comedia si fantasticul, cei doi creatori realizând în plin clasicism un spectacol total, de o complexitate si o substanta deopotriva shakespeariana si wagneriana. Don Giovanni traieste clipa în mod excesiv si într-o totala libertate de expresie: de la violenta erotica la tandrete fermecatoare, de la umor spontan la cinism demonic. Fiecare scena si fiecare arie a sa este o degajare de energie fantastica ce depaseste zona realului.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Cavalleria Rusticana & Pagliacci în regia lui Ion Caramitru, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Cavalleria Rusticana & Pagliacci opera raftul cu idei

   Opera Nationala Bucuresti prezinta vineri, 19 octombrie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul Cavalleria Rusticana & Pagliacci de Pietro Mascagni – Ruggiero Leoncavallo.  Regia poarta semnatura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creata de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi apartine lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Cristian Sandu – invitat. Corul Operei Nationale Bucuresti va fi pregatit de catre Daniel Jinga.

(Video: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

   Pentru acest spectacol regizorul Ion Caramitru vine cu o conceptie noua, ambele intrigi tratând gelozia umana si consecintele ei transpuse într-un realism puternic, dupa cum însusi declara: „Exista în spectacolul de opera subordonat pâna la perfectiune muzicii (note, masuri, arii, balet, cor) un spatiu foarte generos pentru un soi de realism magic al spectacolului. Cu cât este mai mare conventia, cu atât mai mare libertatea.  Este vorba despre realism de la început pâna la sfârsit. Nu va lasati înselati de iluzia artei artistului. Cavalleria Rusticana se desfasoara în culori de alb si negru, Pagliacci se petrece într-un decor colorat; costume, scena, decor palpabil, dar ambele ascund o crima din gelozie.

   Fiind unul din cele mai aplaudate titluri ale curentului verist, „Cavalleria rusticana” justifica prezenta sa în repertoriul teatrelor din întreaga lume. Inspiratia cu care compozitorul a gasit textul literar, corespondentul muzical, plasticitatea imaginilor si caracterul pasionat al melodiei, tipic italiene, justifica gloria acestui titlu, cu care nu a rivalizat nicio alta creatie a lui Pietro Mascagni.

Pagliacci este o opera în doua acte compusa de Ruggiero Leoncavallo pe un libret propriu. Opera este una din lucrarile care figureaza în repertoriul permanent al teatrelor lirice de pretutindeni.

   Urmatoarea reprezentatie a spectacolului va avea loc sâmbata, 3 noiembrie 2018, începând cu ora 18:30.

    Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

octombrie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

Niciun eveniment cultural

Facebook

Secretul fericirii – din 19 oct. in cinema

Trending

X