Cum a fost de Ziua Culturii la Opera Nationala Bucuresti

0
56
Opera Nationala Bucuresti cultura ziua culturii raftul cu idei

   Opera Nationala din Bucuresti a marcat ca in fiecare an ziua nasterii marelui poet Mihai Eminescu printr-un spectacol desavarsit pus in scena de numerosi artisti ai muzicii clasice.  Evenimentul cu pricina a purtat denumirea de “Ziua Culturii Nationale” si a debutat intr-o nota istorica cu o scurta incursiune in trecut, acolo unde scriitorul s-a facut remarcat prin opera sa.

   Momentele artistice au fost create in jurul poeziilor sale si transpuse intr-o nota personala de numerosi baritoni, basi si tenori romani. Toate acestea au fost completate de o atmosfera plina de candoare asociata cu o interpretare veridica a sopranelor si mezosopranelor.

   Poezii precum “Floare Albastra” sau “Revedere” au fost transpuse intr-o maniera extrem de profunda care sa transmita emotia si dragostea fata de un scriitor reprezentativ pentru cultura noastra.

   Nu a fost uitata insa nici prietenia lui Mihai Eminescu cu marele dramaturg si nuvelist I.L. Caragiale, prin realizarea unor momente desprinse din schitele celui din urma, cu o interpretare remarcabila si in acelasi timp interactiva fata de public.

   Pentru a-i acorda o nota autentica spectacolului, in scena a fost pus un moment sustinut de ALL’s Choir si Corul Operei Nationale Romane intr-o interpretare nationalista a cantecului “Ciuleandra”  si implicit a jocului traditional.

   Ca un tot unitar spectacolul sustinut la Opera Nationala Romana a fost unul exceptional, cu o multitudine de momente in diferite interpretari, timp de o ora jumatate ne-am amintit ca suntem romani si ca avem valori atat in scris cat si prin viu grai, valori care merita a fi apreciate si comemorate in timp.

 

Discutii pe Facebook
books-express.ro

LEAVE A REPLY

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.