);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

CONCURS editura ALL. Povestea ta poate schimba lumea!

Publicat

pe

CONCURS editura ALL

Comunicat de presă CONCURS editura ALL. Povestea ta poate schimba lumea!

   Trimite-ne un text inspirat din povestea ta de viață la margaret@all.ro, până la data de 15 ianuarie 2017. Cele mai frumoase povești vor fi publicate într-un număr special al ziarului Women`s Journal, creat de Editura ALL. De asemenea, autoarele textelor selectate vor primi în dar titluri de excepție din portofoliul editurii. Start inspirație!

   Impresionați de întâmplările răvășitoare din romanul În umbra eșafodului, de Carol Birch, recent apărut în colecția Strada Ficțiunii, am creat un ziar dedicat eroinei principale. Margaret Catchpole (1762-1819) este femeia care a fost condamnată de două ori la moarte și a reușit să scape de fiecare dată. Margaret a fost unul dintre oamenii de rând ale căror fapte curajoase și riscante au fost consemnate de ziarele vremii. În umbra eșafodului este mărturia vieții spectaculoase a acestei femei simple. Pentru că a sfidat normele sociale și și-a riscat viața în căutarea fericirii, vorbim despre ea astăzi, după sute de ani de uitare.

   Dragi cititoare, vă încurajăm să scrieți despre lucrurile – șocante sau mai puțin spectaculoase – care vi s-au întâmplat, despre oamenii care v-au marcat și despre deciziile care v-au schimbat. Scrieți în poezie sau în proză, cu dialog sau folosind descrieri amănunțite. Lăsați-vă purtate oriunde vă duce dorința de autodescoperire și hotărârea de a împărtăși cu ceilalți experiențele cheie ale vieții voastre. Așteptăm textele până la data de 15 ianuarie 2017 la adresa margaret@all.ro, însoțite de numele complet și de numărul de telefon la care vă putem contacta.

   Toate autoarele textelor selecționate pentru a apărea în următorul număr al ziarului Women`s Journal vor primi premii din partea partenerilor noștri, romanul În umbra eșafodului și alte cărți de la Editura ALL.

   Premiul Scriitoarelor: Un voucher pentru tuns și coafat din partea salonului La Bibliotheque Ușa, de Magda Szabó, Gâtul girafei, de Judith Schalansky, Parcul cioburilor, de Alina Bronsky, Întâlnire cu viața, de Cecelia Ahern

   Premiul Povești de gen feminin: Un voucher pentru tuns și coafat din partea salonului La BibliothequeCiocârlia, Dezső Kosztolányi, Ochiul furtunii, de Patrick White, Roman pentru doamne, de Michal Viewegh, Central Park, de Guillaume Musso

   Premiul În așteptarea iubirii: Un voucher pentru tuns și coafat din partea salonului La BibliothequeSenilitate, de Italo Svevo, Anul în care te-am întâlnit, de Cecelia Ahern, A fost odată ca niciodată, de Andrew Nicoll, Cum se educă fetele în Boemia, de Michal Viewegh

   Premiul În căutarea fericirii: Cum m-am vindecat de nefericire, de Gigi Ghinea, Cum să te îndrăgostești, de Cecelia Ahern, Iubesc să fiu femeie, de Hedi Hoka

   Premiul Ideal feminin: Alimentația și sănătatea femeii, de Elena Pridie, Ghidul femeii de succes, de Mary Hartley, Consilier de imagine corporală, de Thomas F. Cash

   Premiul Mama și copilul: Alimentația și sănătatea copilului, de Elena Pridie, Empatia în parenting, de Sahuna Shapiro, Chris White, Cum să crești un copil fericit, de Elizabeth Hartley-Brewer

Discutii pe Facebook
Nemira

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

1 comentariu

1 comentariu

  1. Daniela

    09 dec., 2016 at 01:08:05

    Provocator subiectul cartii „In umbra esafodului”, m-ati facut curioasa, am plasat-o pe lista de carti de citit in 2017. Sunt convinsa ca si povestirile inspirate din viata reala pe care le veti primi in cadrul concursului vor fi la fel de spectaculoase ca viata eroinei principale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Frumoasa din Padurea Adormita, spectacol de balet pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Frumoasa din Padurea Adormita Ceaikovski balet Raftul cu idei

   Opera Nationala Bucuresti prezinta sâmbata, 16 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet Frumoasa din Padurea Adormita de Piotr Ilici Ceaikovski.

   Regia si coregrafia poarta semnatura lui Vasily Medvedev si Stanislav Fečo, decorul, costumele si light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorascu.

(Imagine si montaj: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

   Coregrafii Vasily Medvedev si Stanislav Fečo promit publicului o experienta unica precum însisi declara: „Este o onoare sa montam spectacolul Frumoasa din Padurea Adormita alaturi de corpul de balet al Operei Nationale Bucuresti, un tribut adus marelui coregraf Marius Petipa cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la nasterea artistului.

   Geniul muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski reda cu finete celebrul basm bazat pe contrastele dintre bine si rau. Dupa traversarea a trei secole, acest spectacol de balet înca stârneste curiozitatea audientei de toate vârstele.

   Întrucât am crescut cu acest titlu legendar si am evoluat într-un numar considerabil de productii ale spectacolului Frumoasa din Padurea Adormita, am încercat sa conservam cele mai semnificative traditii din patrimoniul baletului clasic si, alaturi de un scenariu inedit si costume de poveste, sa oferim o emotie de neuitat audientei.”

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Opera – La Bohème – de Giacomo Puccini, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Puccini La Bohème Raftul cu idei Opera Nationala Bucuresti

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 17 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul La Bohème de Giacomo Puccini, în regia lui Ionel Pantea. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Alberto Veronesi – invitat.

   Spectacolul de pe scena Operei Nationale Bucuresti este construit ca o fresca de epoca, dar fara a respecta perioada în care au plasat actiunea libretistii, adica prima jumatate a secolului XIX- lea. Convins de faptul ca, pentru aceasta opera, Puccini s-a inspirat din propriile experiente ale anilor sai de studentie, regizorul Ionel Pantea si echipa sa de creatie au mutat actiunea peste câteva decenii, catre finalul secolului, în Parisul anilor 1880-1890.

   Astfel, scenografii Stefan Caragiu si Liliana Cenean au recreat cu fidelitatea atmosfera Cartierului Latin din aceasta perioada, cu celebra cafeanea „Momus” si vânzatorii ambulanti de pe strazile orasului, imaginea unei mansarde întunecate, adapost pentru artistii vremii, zorii unei zile aproape de bariera Parisului etc. Practic, spectacolul este o productie traditionala de opera, cu accent pe adevarul istoric si pe interpretarea personajelor, asa cum le-au dorit autorii. Personajele din „La Bohème” retraiesc astfel pe scena Operei Nationale Bucuresti realitatea cruda data de statutul tinerilor artisti în epoca lui Puccini, dar din care ei reusesc sa evadeze uneori prin creatie, iubire si vis.

   Regizorul Ionel Pantea despre productia La Bohème de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Cred ca este opera cea mai iubita si mai des reprezentata din creatia pucciniana. Am dorit o opera pe bune, convingatoare si vie, facuta cu noima si armonie, cultivând spontaneitatea, naturalul ca valoarea, care sa puna în fapt visele echipei. Doresc acestui spectacol sa-i bucure pe bucuresteni si nu numai, astfel încât sa savureze timp îndelungat aceasta productie.”

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00)

Discutii pe Facebook
Litera.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Parafraze cu parfum interbelic – o nostalgie cu parinti, o descoperire pentru copii, la Opera Nationala Bucuresti

Publicat

pe

parafraze cu parfum interbelic raftul cu idei opera

   Opera Nationala Bucuresti prezinta sâmbata, 16 iunie, si duminica, 17 iunie, începând cu ora 14:00 în foaier spectacolul Parafraze cu parfum interbelic – o nostalgie cu parinti, o descoperire pentru copii, cu muzica din repertoriul interpretilor Maria Tanase, Zavaidoc, Dorel Livianu, Cristian Vasile, Jean Mascopol, Titi Botez si texte din creatia autorilor Anton Pann, Ion Luca Caragiale, Octavian Goga, Constantin Tanase, Adrian Paunescu.

   Conceptia, aranjamentele muzicale si realizarea spectacolului sunt semnate Smaranda Morgovan, care va asigura si conducerea muzicala.

   Participa pianista Eugenia Victoria Sandru, violonista Irina Furdui, flautista Petra Pana, solistii Andrei Lazar, Sorana Negrea, Daniel Filipescu, actorii Tudor Morar, Liviu Popa, Tudor Morgovan, Razvan Raduta, Corul de Copii al Operei Nationale Bucuresti.

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Litera.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

iunie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

09mai(mai 9)17:30:s30iun(iun 30)17:30:sMemory Clouds.Galeria Anca Poterasu, Strada Plantelor nr. 58, Bucuresti Organizator: Institutul Francez din Bucuresti Tip eveniment cultural 2:Expozitie,Vernisaj Etichete eveniment culturalDecebal Scriba,expozitie,Institutul Francez din Bucuresti,Memory Clouds,vernisaj

Facebook

Trending

X