);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Civilizatia Analfabetismului de Mihai Nadin

Publicat

pe

Civilizatia analfabetismului, de Mihai Nadin

Lansare de carte: Civilizatia Analfabetismului de Mihai Nadin

Comunicat de presa

   In perioada 3 – 11 februarie 2016 vor avea loc o serie de evenimente de lansare a volumului Civilizatia Analfabetismului de Mihai Nadin, aparut la Editura Spandugino.

  • Miercuri, 3 februarie 2016, ora 14:00, in Amfiteatrul Spiru Haret al Facultatii de Matematica (Bucuresti). Prezinta cartea alaturi de autor Academicianul Solomon Marcus.
  • Joi, 4 februarie 2016, ora 19:00, la Club A, Mihai Nadin este invitatul Profesorului Ion-Bogdan Lefter la Cafeneaua critica.
  • Luni, 8 februarie 2016, ora 14:00, la Libraria St. O. Iosif (Brasov). Prezinta cartea alaturi de autor Academicianul Liviu Sofonea si Conf. Univ. Dr. Gheorghe Onut de la Facultatea de Sociologie, Universitatea Transilvania Brasov.
  • Luni, 8 februarie 2016, ora 17:00, Biblioteca judeteana Gheorghe Baritiu, Sala de Lectura – Conferinta Mihai Nadin – Civilizatia analfabetismului.
  • Miercuri, 10 februarie 2016, ora 12:00, Universitatea Nationala de Arte – Conferinta Mihai Nadin – Civilizatia analfabetismului.
  • Joi, 11 februarie 2016, ora 13:30, la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (Bucuresti), Sala Dimitrie Gusti. Conferinta si lansare de carte Mihai Nadin – Civilizatia analfabetismului. Prezinta cartea alaturi de autor Academicianul Solomon Marcus si Prof. Univ. Dr. Marian Preda de la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea Bucuresti

   In centrul cartii Civilizatia Analfabetismului stau fenomenele legate de tranzitia de la o civilizatie dominata de alfabetizare la una caracterizata de o varietate de mijloace de expresie si comunicare. Caderea regimurilor totalitare, dificultatile structurale actuale ale Uniunii Europene, povara aparatului birocratic statal, efortul mondial de retehnologizare si economia globala reprezinta o parte a tabloului mai amplu al unui progres necesar.

   Lumea noastra nu mai este lumea a doua culturi – stiinta si discipline umaniste – pe care o analiza C.P. Snow. Este o lume a unei dinamici fara precedent pana acum in istorie. In aceasta lume, numeroase alfabetizari noi, supuse uzurii morale ca orice altceva in epoca noastra, depasesc necesitatea si posibilitatea unei alfabetizari atotcuprinzatoare. Ele asigura interactiunii umane mijloacele adecvate atingerii a probabil celor mai radicale forme de individualism, ca si mijloacele cele mai uluitoare de interconditionare sociala.

   Progresul stiintific si inovatia tehnologica il preocupa pe Mihai Nadin din perspectiva influentei pe care acestea o au asupra existentei si creativitatii umane. Civilizatia Analfabetismului reprezinta dovada acestei afirmatii.

______________________________________________________________________________________

   Mihai Nadin, nascut in data de 2 februarie 1938 la Brasov, a absolvit Facultatea de Electronica la Universitatea Politehnica din Bucuresti si Facultatea de Filozofie la Universitatea Bucuresti, unde si-a luat si doctoratul in Estetica. Experimentele sale in domeniul graficii de calculator (pionierat in acest domeniu incepand cu 1964-1965)  i-au adus recunoasterea pentru contributii la o noua estetica. A dobandit un titlu post-doctoral (Logica, Filosofie si Teoria stiintei) la Universitatea Ludwig Maximilian din Munchen si unul la Johns Hopkins University, in circuite neurale. Educatia sa este interdisciplinara ca si intreaga activitate de cercetare pe care o sustine. Cercetarea acopera domeniul electronicii, esteticii, semioticii, interactiunii om-calculator (HCI), computational design, al societatii post-industriale si al sistemelor de anticipare. Are la activ peste 200 de publicatii pe aceste teme, si peste 23 de carti. A tinut, si continua sa tina, conferinte in lumea intreaga. Mihai Nadin a intemeiat computational design ca disciplina, si a co-intemeiat studiul modern al sistemelor de anticipare. In 1994 a infiintat primul Institut de Cercetare a Sistemelor de Anticipare – antE. In 2004 institutul a fost invitat sa devina parte a sistemului de cercetare stiintiifica din cadrul Universitatii Texas din Dallas.

   A predat la Universitatea Stanford, la Universitatea California-Berkeley si la Universitatea din Bremen; este Distins Fellow al Institutului de Studii Avansate Hanse Wissenschaftskolleg (Delmenhorst, Germania), unde coordoneaza o retea internatională de oameni de stiinta preocupati de domeniul anticipatiei. Din 2004, este Ashbel Smith Professor la Universitatea Texas din Dallas. In cariera sa universitara a avut peste 12.000 de studenti si peste 500 de doctoranzi. Multi dintre ei sunt activi in universitati si firme bine cunoscute in intreaga lume.

   Seneludens—unul dintre proiectele sale majore—a vizat mentinerea capacitatii de anticipare a indivizilor varstnici (dar nu numai) prin interactiunea in medii interactive virtuale. Domeniul sau actual de cercetare continua sa fie sistemele de anticipare, in mod special conceperea unor forme computationale noi care integreaza substratul fizic si procesele ce definesc viata.

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
1 comentariu

1 comentariu

  1. Pingback: Analfabetism cu programare | Gradina de hartie

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Carti deschise pentru minti deschise. A X-a editie a campaniei nationale „Te asteptam în librarie!” – 2018

Publicat

pe

Carti deschise pentru minti deschise - Te asteptam in librarie Herald

   De-a lungul celor zece editii derulate pâna în prezent,  campania Te asteptam în librarie a pornit de la ideea repozitionarii acestui centru cultural (libraria) ca un element activ în viata omului contemporan, încercând sa evidentieze rolul librarului ca formator de opinie si mediator cultural între editura si cititor.

   În perioada 1 august – 1 noiembrie 2018, Editura Herald împreuna cu librariile partenere, îti ofera sansa sa redescoperi importanta lecturii si modul în care cartile îti pot influenta evolutia prin intermediul ideilor, conceptelor si teoriilor transmise de catre cele mai importante personalitati ale istoriei, traditiilor si culturii universale.

   Carti deschise pentru minti deschise este invitatia noastra pentru a considera lectura ca un instrument de învatare, o sursa inepuizabila de idei, inspiratie si intelepciune. Pentru ca suntem împreuna în cautarea celor mai relevante raspunsuri la întrebarile fundamentale, am adus pe rafturile librariilor o colectie de 30 de lucrari inovatoare, care pot deschide în mintea ta noi perspective ale gândirii.

   Descopera acum doar în librarii, reducerea de 20% aplicata la titluri precum Spovedanie (Autobiografia) de Lev Tolstoi, Religie si stiinta de Bertrand Russell, Marea Trezire de Bodhidharma, Totem si tabu de Sigmund Freud, Eliberarea de cunoscut de Jiddu Krishnamurti, Pasi pe Cale de Inayat Khan, Cartea celor cinci cercuri (Go Rin no Shō) de Miyamoto Musashi, Duh si Contemplatie de Alan Watts.

   Fie ca esti în cautarea celor mai importante raspunsuri în paginile cartilor noastre, fie vrei sa petreci o ora de liniste departe de cotidian, nu uita ca în libarie poti gasi surse sigure si valoroase de cunoastere care te pun în acord cu tine însuti si te ajuta sa întelegi mai bine lumea din jurul tau.

Te asteptam în librarie!

Discutii pe Facebook
Nemira
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

CONVERSION, colectia de foto-pictura a artistului Daniel Zlota, expusa la QREATOR

Publicat

pe

Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei pictura vernisaj

   Artistul Daniel Zlota îsi prezinta colectia CONVERSION, proiect inedit de pictura si colaj fotografic, la QREATOR BY IQOS. Cei interesati o pot vizita în perioada 21-28 iunie 2018.

   Colectia este realizata în colaborare cu 12 cunoscuti fotografi români: Vlad Eftenie, Miluta Flueras, Radu Gasler, Zoltan Marton, Dan Mirica, Ruxandra Ana Mirica, Sorin Onisor, Adrian Petrisor, Crina Popescu, Catalin Urdoi, Liviu Octavian Vasile, Mihnea Turcu.

   ”Totul a plecat de la o idee inedita: sa îmbin pictura si colajul fotografic. Parea o nebunie, dar nu m-am lasat pâna nu am pus-o în practica. Conversion înseamna o reinterpretare a unor povesti surprinse de colegii fotografi, pe care le-am preluat, le-am prelucrat si am reusit sa le reintrepretez într-o maniera proprie, rezultatul fiind de fapt o noua poveste. Va invit sa o descoperiti” – artistul Daniel Zlota.

   ”Iata ca acum pictura si fotografia, doua lumi aparent diferite, se regasesc împeuna într-o sinergie, într-o comuniune adusa prin felul în care Daniel întelege sa le concilieze. Pe de o parte, vedem experienta fotografica prin care artistii s-au dedicat pasiunii lor de a explora lumea, iar pe de alta parte simtim pasiunea pictorului care redescopera lumea prin prisma proprie, cu ajutorul acestui suport de inspiratie pe care îl reprezinta fotografia. Rezulta ceva complet nou. Nu mai sunt nici fotografii, este pictura, dar parca nu e doar pictura, parca sunt lumi întrepatrunse ca într-un vis. Eu ma uit la ele si îmi pare ca ma simt ca într-un vis: exista decupaje, exista tranzitii, exista treceri, exista o contiguitate vizuala. Va invit sa le priviti cu grija, cu atentie, cu admiratie pentru artist, cu curiozitate pentru fotografi si cu încântare”, a declarat fotograful Vlad Eftenie, în cadrul vernisajului de la QREATOR.

Despre Daniel Zlota

   Prins între doua mari pasiuni, dupa mai multi ani de arhitectura, tânarul artist Daniel Zlota a hotarât sa se dedice primei sale pasiuni, pictura. Daniel experimenteaza tehnici mixte, precum vopsea acrilica, acuarela, creionul, carbunele, pastel si colaj. O sursa de inspiratie o constrituie peisajele si temele marine ale pictorului si scenaristului Virgil Moise, dar si lucrarile artistilor internationali precum Castagnet, Zbugvic, Pekel etc. Lucrarile sale se regasesc în colectii personale din S.U.A., Mexic, Anglia, Italia, Spania, Franta, Bulgaria, Cehia si România.

artistul Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei

artistul Daniel Zlota

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Mezzosoprana Emanuela Pascu invitata în spectacolul – Carmen – de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Raftul cu idei Carmen Bizet opera

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 1 iulie, ora 18:30 spectacolul Carmen de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

   Opera Carmen reprezinta un caz rar în lumea teatrului muzical. Daca în ceea ce priveste alte lucrari parerile pot fi împartite, în legatura cu Carmen, muzicologii si publicul, elita si spectatorii din balcon, specialistii si necunoascatorii sunt toti de acord: este o capodopera. Mai important, aceasta creatie depaseste barierele nationale. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai buna opera compusa vreodata în Franta, iar dupa introducerea ei în Rusia, Ceaikovski a prezis ca în zece ani va fi cea mai populara lucrare de opera din lume. Filosoful Friedrich Nietzsche a numit-o una dintre cele mai originale capodopere din literatura de opera.

   Întregul spectacol este, de la primul la ultimul act, o lupta în arena, la finalul careia nu exista învingatori, ci numai învinsi, starea continua de conflict fiind întretinuta de prestatia interpretilor, îndrumati de catre regizoarea Marina Emandi Tiron sa redea în forta emotiile personajelor.

   Pentru aceasta reprezentatie publicul spectator o va putea urmari pe mezzosoprana Emanuela Pascu în rolul Carmen.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

august, 2018

Filtreaza evenimente culturale

Niciun eveniment cultural

Facebook

Trending

X