);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Cartile care ne inspira. Top 10 cele mai cautate carti de la Editura Herald, la Bookfest 2018

Publicat

pe

editura Herald Carti pentru suflet Raftul cu idei

   Ca în fiecare an, Editura Herald a fost prezenta la târgul de carte pentru a aduce publicului cititor noi titluri valoroase, evenimente editoriale, lansari de carte si oportunitatea de a se întâlni si interactiona cu autorii.

   În afara de reduceri si de noutati editoriale, Editura Herald a mai pregatit, la standul din cadrul târgului, un program variat de manifestari culturale care au constituit o ocazie, atât pentru cititorii fideli ai editurii, cât si pentru toti cei aflati la târg, sa interactioneze cu autorii si cu traducatorii celor mai noi carti lansate.

    Seria evenimentelor Herald s-a încheiat duminica, în ultima zi de târg, cu un frumos eveniment despre relatiile de cuplu, „Dansul vietii – armonia pasului în doi”, în cadrul lansarii a trei titluri din colectia Pas în doi: Ghidul casniciei, Dansul furiei si Dansul relatiilor de Harriet Lerner. Invitatii nostri – Alin Sebastian Godeanu (psiholog, psihoterapeut), Gina Enache Tuppad (psiholog, psihoterapeut) si Alecsandra Litu (coach, trainer) ne-au împartasit din experienta lor de clinicieni si au subliniat cât de utile sunt informatiile regasite în cele trei volume.

Topul celor mai vândute carti ale Editurii Herald în cadrul Salonului International de Carte Bookfest 2018:

   Dat fiind numarul mare de vizitatori, Editura Herald a avut un bun prilej de a se reîntâlni cu cititorii sai, pentru a aduce în prim-plan titluri care lumineaza mintea, hranesc spiritul si ofera provocari constiintei.

Cum a fost la standul Editurii Herald, in 5 zile de Bookfest:

   Chiar din prima zi de târg, miercuri 30 mai, s-a dat startul maratonului de evenimente culturale cu lansarea a sase volume din doua colectii importante. În colectia Autobiografia: Inventiile mele de Nicola Tesla, Viata mea si psihanaliza de Sigmund Freud, Povestea vietii mele de Benjamin Franklin, Anii tineretii mele de Winston Churchill, O viata legendara, biografia lui Mahatma Gandhi. Invitatii, Ion Bogdan Lefter (critic si istoric literar, analist cultural si politic), Anca Irina Ionescu (traducatoare) si Luisa Neag (coordonatorul colectiei Autobiografia) au împartasit publicului informatii despre importanta covârsitoare a celor cinci personalitati care au marcat istoria umanitatii. A urmat lansarea volumului Pasi pe cale de Hazrat Inayat Khan, unde ne-au onorat cu prezenta domnul profesor Teodoru Ghiondea si Mihai Lita, coordonatorul colectiei Întelepciunea inimii.

   Joi 31 mai, în cadrul evenimentului „Carl Sagan – cu un pas înaintea Universului”, am povestit împreuna cu Anca Bontas (presedinte ASUR) si Cristian Român (senior editor revista Stiinta si Tehnica) despre personalitatea lui Carl Sagan si ultima sa carte-testament, Miliarde si miliarde, publicata în colectia Mathesis a editurii Herald.

   Ziua de vineri, 1 iunie, a debutat cu evenimentul „Nasterea si dezvoltarea într-o familie constienta”, lansarea a doua titluri din doua colectii diferite, Nasterea constienta, în colectia Mindfulness si Familia constienta, în colectia Parentaj. La acest eveniment au vorbit invitatii Iulia Feordeanu (psihoterapeut), Simina Angelescu (educator maternal), Sabina Strugariu  (psihoterapeut) si Luisa Neag, coordonatorul colectiei Mindfulness.

   Seara de vineri a continuat cu un eveniment de exceptie asezonat cu o demonstratie de kendo sustinuta de luptatorii de la Seibukan Dojo, coordonati de sensei Dragos Chiric. Cu aceasta ocazie, a fost lansat titlul Cartea celor cinci cercuri de Miyamoto Musashi (Colectia„ZEN”) unde au vorbit invitatii: Dragos Chiric, Bedros Horasangian, Bogdan Bruma.

   Ziua de sâmbata, 2 iunie, a început cu un eveniment despre terapia Gestalt, la lansarea cartii Comoara ascunsa de Violet Oaklender, alaturi de Miruna Techera (psihoterapeut), Andreea Neagu (profesor, psihoterapeut) si Tatiana Chicu (psihoterapeut). Am continuat apoi cu un eveniment editorial care a stat sub semnul lui Alan Watts, lansarea titlului Oare materia este totul?, în cadrul evenimentului „Raportul omului cu lumea materiala”. Am discutat despre învataturile si întelepciunea lui Alan Watts împreuna cu invitatii: Marian Stan (traducatorul seriei Alan Watts), Anda Ciobanu (îndrumator spiritual, vizionar si practicant samanic), Marius Vornicescu (profesor de yoga, realizator tv) si Luisa Neag, coordonatorul seriei de autor Alan Watts.

   La ora 15.00, a venit rândul unui eveniment deosebit pentru promovarea colectiei Cultura si civilizatie – lansarea cartii O istorie a ateismului de Ovidiu Morar. Au fost alaturi de noi si de publicul cititor, pentru a ne vorbi despre aceasta carte, invitatii: Ion Bogdan Lefter (critic si istoric literar), Adrian Nita (profesor universitar), Ovidiu Morar (profesor universitar, scriitor, eseist, publicist), Luisa Neag (coordonatorul colectiei Cultura si civilizatie).

   De la ora 16.00, am povestit despre albumul de poezii si fotografii Povesti cu o pisica rosie si alte reverii de Sorin Lucaci si Paul Suciu, publicat în colectia Confluente, alaturi de Cristina Toma (realizator emisiuni radio), Ciprian Burcovschi (manager cultural), Ion Bogdan Lefter (critic si istoric literar), Bedros Horasangian (prozator) si Claudiu Komartin (poet).

   Am încheiat ziua de sâmbata cu lansarea a doua volume din colectia Mindfulness: Mindfulness în actiune si Munca, sex si bani de Chogyam Trungpa în cadrul evenimentului „Mindfulness ca stil de viata”. Ne-am bucurat de prezenta invitatilor nostri: Daniela Andreescu (facilitator dezvoltare personala, coach) si Lucian Negoita (psihoterapeut) care ne-au vorbit despre importanta practicii mindfulness în toate domeniile de activitate si în viata noastra de zi cu zi.

   Duminica, ultima zi de târg, a debutat la ora 12.00 cu evenimentul „Nestemate ale budismului tibetan”, cu lansarea celor doua carti publicate în colectia Himalaya: Cristalul si Calea Luminii de Chogyal Namkai Norbu si Bardo Thodol – Cartea tibetana a mortilor. Ne-au povestit despre budismul tibetan, Andreea Ionescu (coach, trainer, realizator emisiuni radio), Alexandru Anton si Mihai Lita (coordonator al colectiei Himalaya).

   Începând cu ora 15.00 în cadrul evenimentului „Sfântul Ioan al Crucii – Lumina din întuneric” a fost lansata cartea Noaptea întunecata si ne-am bucurat de prezenta parintelui Antonio Prestipino, reprezentând Ordinul Carmelitanilor Desculti, alaturi de Anca Irina Ionescu (traducator) si Mihai Lita (coordonator al colectiei Spiritualitate crestina).

   Seria evenimentelor Herald s-a încheiat duminica, în ultima zi de târg, cu un frumos eveniment despre relatiile de cuplu, „Dansul vietii – armonia pasului în doi”, în cadrul lansarii a trei titluri din colectia Pas în doi: Ghidul casniciei, Dansul furiei si Dansul relatiilor de Harriet Lerner. Invitatii nostri – Alin Sebastian Godeanu (psiholog, psihoterapeut), Gina Enache Tuppad (psiholog, psihoterapeut) si Alecsandra Litu (coach, trainer) ne-au împartasit din experienta lor de clinicieni si au subliniat cât de utile sunt informatiile regasite în cele trei volume.

Discutii pe Facebook
Libris.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

DESTINE. O serie de documentare biografice despre puterea de a reusi în viata

Publicat

pe

Raftul cu idei documentar Destine Cristiana Grigore

   Documentarul biografic DESTINE, difuzat în premiera nationala la KANAL D, în data de 2 decembrie 2018, la ora 13:00, prezinta incredibila poveste de viata a Cristianei Grigore, o tânara de etnie roma care a copilarit într-un mic sat din Olt, si care din dorinta de a-si depasi conditia si prin multa munca, a ajuns sa fie astazi cercetator în drepturile omului la Universitatea Columbia, din New York, Statele Unite ale Americii.

   Cristiana Grigore deschide, astfel, primul capitol dintr-o serie de filme inspirationale ce prezinta povestile unor oameni deosebiti care au triumfat în viata în ciuda faptului ca destinul nu parea sa le ofere vreo sansa.

   Filmat în stil cinematografic, în acest episod urmarim calatoria Cristianei catre Columbia University si noua ei viata în New York, aflam cum a plecat din România, într-o vara, ca student cu viza de Work &Travel, si cum America a fost tara unde ea a recunoscut pentru prima data ca este de etnie roma.

    „Ma gândesc la destin si, legat de chemarea pe care o ai tu pe lume, la oamenii pe care ajungi sa îi cunosti, poate de la celalalt capat al lumii, poate dintr-o alta clasa sociala. Si toate acestea au ceva magic, ceva ce e dincolo de tine. A vorbi despre identitatea mea roma si experientele care mi s-au întâmplat în State si în România face parte din destinul meu. Uneori ma gândesc oare cum am reusit sa fac toate lucrurile astea, cum am avut puterea sa trec prin multe situatii complicate…  E ca o forta, care uneori îti arata drumul”, povesteste Cristina Grigore.

   Care erau sansele ca aceasta fata, care îsi neaga radacinile, sa ajunga sa scrie pentru The New York Times? Aproape zero! Si, cu toate astea, Cristiana reuseste si este aici sa ne inspire pe toti, ca tot ce trebuie sa facem este sa credem în sansa noastra si sa nu ne abandonam drumul catre împlinirea visului, indiferent de piedicile aparute în cale.

    „Cristiana Grigore are o personalitate extrem de interesanta si are o poveste de viata care poate inspira orice tânar sa îsi urmeze visul. În documentarul <DESTINE> veti vedea cum o fetita, dintr-un sat de lânga Slatina, ajunge sa aiba propriul program la una dintre cele mai prestigioase universitati din Statele Unite ale Americii. Un adevarat exemplu de ambitie si perseverenta”, explica Cristina Dobritoiu si Titi Radoaie, regizorii acestui documentar.

 

   DESTINE face parte dintr-o serie de documentare care prezinta povestile unor români care au dovedit ca succesul poate fi obtinut în pofida celor mai dificile medii sociale si care vor fi difuzate în curând la Kanal D. Documentarul este o productie Oblique Media Film si Movie Production Entertainment, producatori Adela Vrînceanu Celebidachi, Titi Radoaie, Dan Iancau, Cristina Dobritoiu si este regizat de Cristina Dobritoiu si Titi Radoaie.

   Filmul este premiat international la LAIFFA – Los Angeles Independent Film Festival Awards, 2018, pentru Best First Time Filmaker: Adela Vrînceanu Celebidachi, Dan Iancau, Titi Radoaie, Cristina Dobritoiu si a primit OUTSTANDING ACHIEVEMENT AWARD CATEGORY WOMEN’S FILM &  FINALIS DEBUT FILMMAKER & Selectie oficiala & FINALIS DOCUMENTARY FILM & OUTSTANDING ACHIEVEMENT AWARD CATEGORY FILM ON WOMEN, la Calcutta International Cult Film Festival 2018.

Discutii pe Facebook
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Opera Nationala Bucuresti prezinta – Românește -, Concert Extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri

Publicat

pe

raftul cu idei Române?te concert Opera Nationala Marea Unire Centenar

Opera Nationala Bucuresti prezinta joi, 6 decembrie, ora 18:30,  evenimentul Românește, Concert Extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri. Regia va purta semnatura Cristinei Costescu, la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ionut Pascu – invitat, evenimentul primei scene lirice a tarii fiind prezentat de catre Anca Banda.

Caracterizat prin unicitate si originalitate, concertul reuneste într-un spectacol alcatuit dintr-un repertoriu exclusiv românesc artisti români care au reprezentat de-a lungul timpului tara atât pe scena Operei Nationale Bucuresti, cât si pe marile scene ale lumii.

Pentru reconsiderarea rolului istoriei si a culturii nationale, lucrari celebre din creatia româneasca  vor fi interpretate pe scena Operei Nationale Bucuresti de nume sonore, în calitate de invitati avându-i pe Florina Hinsu Maris, Dinu Iancu Salajanu, Remus Alazaroae ,Vlad Mirita, Lacrimioara Cristescu, Carmen Topciu, Laura Eftimie, Asineta Raducan, Florin Maris Hinsu. Alaturi de artistii invitati, vor evolua si renumiti solisti ai casei, precum Marta Sandu, Simonida Lutescu, Stefan Ignat, Lucian Corchis, Iustinian Zetea si Alin Stoica. La pian solo va interpreta Ioana Maria Lupascu. Cu participarea All`s Choir si a Orchestrei Operei Nationale Bucuresti.

Pentru ca seara sa râmâna în amintirea publicului ca un eveniment unicat, un moment aparte dedicat baletului românesc îl va constitui interpretarea de catre Baletul Operei Nationale Bucuresti a  unui fragment din „Toaca” de Ion Maxim, într-o coregrafie ce poarta semnatura maestrului Ioan Tugearu. Mai mult, în foaierele Operei Nationale Bucuresti vor fi organizate doua expoziti permanente: „Centenar – 5 generatii. Expozitie de Arta Populara Bihoreana” si „Expozitie de Arta Populara din Arges si Muscel”.

Evenimentul Românește, Concert extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri face parte dintr-o serie de spectacole care marcheaza 100 de ani de la desavarsirea statului national român prin unirea provinciilor românesti cu România. Personalitati artistice, culturale si politice din toata tara vor fi în sala, prezenti la eveniment, ca martori ai unei pagini de istorie ce se va scrie cu aportul spectatorilor.

Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti sau online, la http://tickets.operanb.ro

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

OEDIPE-ul lui Enescu, Spectacol dedicat Zilei Nationale a României, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Oedipe Enescu opera Raftul cu idei cultural

   Opera Nationala Bucuresti prezinta joi, 29 noiembrie, si sâmbata, 1 decembrie, ora 18:30 Oedipe de George Enescu – Spectacol dedicat Zilei Nationale a României, regia poarta semnatura Valentina Carrasco, decorurile au fost realizate de catre Blanca Aňón, costumele de catre Barbara Del Piano, video-ul de catre Esterina Zarrillo, iar lighting design-ul de catre Peter van Praet. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Maestru de cor Daniel Jinga, maestru de cor copii Smaranda Morgovan. Cu participarea Orchestrei, Corului si Ansamblului de Balet al Operei Nationale Bucuresti.

   „Îmi place aceasta idee – a lui Nietzsche – cum ca zeii sunt precum copiii care se joaca amuzati cu vietile noastre. Se implica pe ei însisi în acest joc, precum copiii când sunt concentrati asupra jocului, si se pot razgândi foarte repede, fara nicio explicatie. De aceea vietile noastre pot parea atât de haotice sau lipsite de sens câteodata: ele sunt rezultatul unui joc de copii, irational si proaspat. Cred ca Oedipe – ca noi toti – este o victima a acestui joc. Cumva, cred ca este o usurare faptul ca destinul nostru este în mâinile copiilor. Fara gravitate, fara frica. Doar joc”, a declarat Valentina Carrasco referitor la productia de pe scena Operei Nationale Bucuresti.

   Despre opera Oedipe, principala creatie nationala de gen si totodata singura care se regaseste în repertoriul mai multor teatre de prestigiu din lume, compozitorul George Enescu marturisea: „Nu mi se cuvine mie sa declar daca Oedipe este sau nu cea mai desavârsita dintre lucrarile mele. Tot ce pot spune este ca, dintre toate, îmi este cea mai draga. În primul rând, pentru ca m-a costat luni de munca si ani de neliniste. Apoi, pentru ca am pus în ea tot ce simteam, ce gândeam, în asa fel încât ma contopeam uneori cu eroul meu. Nimeni nu m-ar crede daca as spune în ce stare de exaltare eram gândindu-ma la Oedipe si compunând, nota cu nota, aceasta opera imensa”.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

decembrie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

Niciun eveniment cultural

Facebook

Secretul fericirii – din 19 oct. in cinema

Trending

X