);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Cartile care ne inspira. Top 10 cele mai cautate carti de la Editura Herald, la Bookfest 2018

Publicat

pe

editura Herald Carti pentru suflet Raftul cu idei

   Ca în fiecare an, Editura Herald a fost prezenta la târgul de carte pentru a aduce publicului cititor noi titluri valoroase, evenimente editoriale, lansari de carte si oportunitatea de a se întâlni si interactiona cu autorii.

   În afara de reduceri si de noutati editoriale, Editura Herald a mai pregatit, la standul din cadrul târgului, un program variat de manifestari culturale care au constituit o ocazie, atât pentru cititorii fideli ai editurii, cât si pentru toti cei aflati la târg, sa interactioneze cu autorii si cu traducatorii celor mai noi carti lansate.

    Seria evenimentelor Herald s-a încheiat duminica, în ultima zi de târg, cu un frumos eveniment despre relatiile de cuplu, „Dansul vietii – armonia pasului în doi”, în cadrul lansarii a trei titluri din colectia Pas în doi: Ghidul casniciei, Dansul furiei si Dansul relatiilor de Harriet Lerner. Invitatii nostri – Alin Sebastian Godeanu (psiholog, psihoterapeut), Gina Enache Tuppad (psiholog, psihoterapeut) si Alecsandra Litu (coach, trainer) ne-au împartasit din experienta lor de clinicieni si au subliniat cât de utile sunt informatiile regasite în cele trei volume.

Topul celor mai vândute carti ale Editurii Herald în cadrul Salonului International de Carte Bookfest 2018:

   Dat fiind numarul mare de vizitatori, Editura Herald a avut un bun prilej de a se reîntâlni cu cititorii sai, pentru a aduce în prim-plan titluri care lumineaza mintea, hranesc spiritul si ofera provocari constiintei.

Cum a fost la standul Editurii Herald, in 5 zile de Bookfest:

   Chiar din prima zi de târg, miercuri 30 mai, s-a dat startul maratonului de evenimente culturale cu lansarea a sase volume din doua colectii importante. În colectia Autobiografia: Inventiile mele de Nicola Tesla, Viata mea si psihanaliza de Sigmund Freud, Povestea vietii mele de Benjamin Franklin, Anii tineretii mele de Winston Churchill, O viata legendara, biografia lui Mahatma Gandhi. Invitatii, Ion Bogdan Lefter (critic si istoric literar, analist cultural si politic), Anca Irina Ionescu (traducatoare) si Luisa Neag (coordonatorul colectiei Autobiografia) au împartasit publicului informatii despre importanta covârsitoare a celor cinci personalitati care au marcat istoria umanitatii. A urmat lansarea volumului Pasi pe cale de Hazrat Inayat Khan, unde ne-au onorat cu prezenta domnul profesor Teodoru Ghiondea si Mihai Lita, coordonatorul colectiei Întelepciunea inimii.

   Joi 31 mai, în cadrul evenimentului „Carl Sagan – cu un pas înaintea Universului”, am povestit împreuna cu Anca Bontas (presedinte ASUR) si Cristian Român (senior editor revista Stiinta si Tehnica) despre personalitatea lui Carl Sagan si ultima sa carte-testament, Miliarde si miliarde, publicata în colectia Mathesis a editurii Herald.

   Ziua de vineri, 1 iunie, a debutat cu evenimentul „Nasterea si dezvoltarea într-o familie constienta”, lansarea a doua titluri din doua colectii diferite, Nasterea constienta, în colectia Mindfulness si Familia constienta, în colectia Parentaj. La acest eveniment au vorbit invitatii Iulia Feordeanu (psihoterapeut), Simina Angelescu (educator maternal), Sabina Strugariu  (psihoterapeut) si Luisa Neag, coordonatorul colectiei Mindfulness.

   Seara de vineri a continuat cu un eveniment de exceptie asezonat cu o demonstratie de kendo sustinuta de luptatorii de la Seibukan Dojo, coordonati de sensei Dragos Chiric. Cu aceasta ocazie, a fost lansat titlul Cartea celor cinci cercuri de Miyamoto Musashi (Colectia„ZEN”) unde au vorbit invitatii: Dragos Chiric, Bedros Horasangian, Bogdan Bruma.

   Ziua de sâmbata, 2 iunie, a început cu un eveniment despre terapia Gestalt, la lansarea cartii Comoara ascunsa de Violet Oaklender, alaturi de Miruna Techera (psihoterapeut), Andreea Neagu (profesor, psihoterapeut) si Tatiana Chicu (psihoterapeut). Am continuat apoi cu un eveniment editorial care a stat sub semnul lui Alan Watts, lansarea titlului Oare materia este totul?, în cadrul evenimentului „Raportul omului cu lumea materiala”. Am discutat despre învataturile si întelepciunea lui Alan Watts împreuna cu invitatii: Marian Stan (traducatorul seriei Alan Watts), Anda Ciobanu (îndrumator spiritual, vizionar si practicant samanic), Marius Vornicescu (profesor de yoga, realizator tv) si Luisa Neag, coordonatorul seriei de autor Alan Watts.

   La ora 15.00, a venit rândul unui eveniment deosebit pentru promovarea colectiei Cultura si civilizatie – lansarea cartii O istorie a ateismului de Ovidiu Morar. Au fost alaturi de noi si de publicul cititor, pentru a ne vorbi despre aceasta carte, invitatii: Ion Bogdan Lefter (critic si istoric literar), Adrian Nita (profesor universitar), Ovidiu Morar (profesor universitar, scriitor, eseist, publicist), Luisa Neag (coordonatorul colectiei Cultura si civilizatie).

   De la ora 16.00, am povestit despre albumul de poezii si fotografii Povesti cu o pisica rosie si alte reverii de Sorin Lucaci si Paul Suciu, publicat în colectia Confluente, alaturi de Cristina Toma (realizator emisiuni radio), Ciprian Burcovschi (manager cultural), Ion Bogdan Lefter (critic si istoric literar), Bedros Horasangian (prozator) si Claudiu Komartin (poet).

   Am încheiat ziua de sâmbata cu lansarea a doua volume din colectia Mindfulness: Mindfulness în actiune si Munca, sex si bani de Chogyam Trungpa în cadrul evenimentului „Mindfulness ca stil de viata”. Ne-am bucurat de prezenta invitatilor nostri: Daniela Andreescu (facilitator dezvoltare personala, coach) si Lucian Negoita (psihoterapeut) care ne-au vorbit despre importanta practicii mindfulness în toate domeniile de activitate si în viata noastra de zi cu zi.

   Duminica, ultima zi de târg, a debutat la ora 12.00 cu evenimentul „Nestemate ale budismului tibetan”, cu lansarea celor doua carti publicate în colectia Himalaya: Cristalul si Calea Luminii de Chogyal Namkai Norbu si Bardo Thodol – Cartea tibetana a mortilor. Ne-au povestit despre budismul tibetan, Andreea Ionescu (coach, trainer, realizator emisiuni radio), Alexandru Anton si Mihai Lita (coordonator al colectiei Himalaya).

   Începând cu ora 15.00 în cadrul evenimentului „Sfântul Ioan al Crucii – Lumina din întuneric” a fost lansata cartea Noaptea întunecata si ne-am bucurat de prezenta parintelui Antonio Prestipino, reprezentând Ordinul Carmelitanilor Desculti, alaturi de Anca Irina Ionescu (traducator) si Mihai Lita (coordonator al colectiei Spiritualitate crestina).

   Seria evenimentelor Herald s-a încheiat duminica, în ultima zi de târg, cu un frumos eveniment despre relatiile de cuplu, „Dansul vietii – armonia pasului în doi”, în cadrul lansarii a trei titluri din colectia Pas în doi: Ghidul casniciei, Dansul furiei si Dansul relatiilor de Harriet Lerner. Invitatii nostri – Alin Sebastian Godeanu (psiholog, psihoterapeut), Gina Enache Tuppad (psiholog, psihoterapeut) si Alecsandra Litu (coach, trainer) ne-au împartasit din experienta lor de clinicieni si au subliniat cât de utile sunt informatiile regasite în cele trei volume.

Discutii pe Facebook
Nemira

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Spectacolul O scrisoare pierduta revine pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

O scrisoare pierduta Caragiale opera Raftul cu idei

   Opera Nationala Bucuresti prezinta vineri, 22 iunie, ora 18:30 O scrisoare pierduta opera în doua acte de Dan Dediu. Regia poarta semnatura lui Stefan Neagrau, scenografia a fost realizata de catre Viorica Petrovici, iar lighting design-ul de Cornel Dume. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

   Opera O scrisoare pierduta de Dan Dediu a avut premiera absoluta la Opera Nationala Bucuresti în anul 2012 si este o transpunere în genul teatrului liric a celebrei piese omonime de I.L. Caragiale. Compusa cu mijloace moderne, cu un libret adaptat care nu afecteaza actiunea si limbajul specific dramaturgului, opera reda intentiile din comedia lui Caragiale.

   Compozitorul Dan Dediu despre spectacolul O scrisoare pierduta de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Mi-a luat mult timp sa reusesc conectarea la lumea lui Caragiale. Dupa primirea libretului de la Stefan Neagrau a durat cam un an pâna ce am reusit sa gasesc stecherul potrivit care sa intre în priza atât de speciala a „scrisorii pierdute”.

   Declicul s-a întâmplat în cel mai prozaic mod: eram pierdut în traficul bucurestean si ascultam Radio România Muzical, care transmitea aranjamente dupa tango-uri de Gardel si Piazzolla. Atunci am exclamat: asta e Tipatescu! Restul a venit aproape de la sine: Trahanache, uns cu alifiile ritmurilor si inflexiunilor melodice balcanice; Catavencu, versatil si alunecos într-un  registru ce trece de la hora lunga si romanta la habanera si french can-can; Farfuridi, cu dublura sa în palimpsest Brânzovenescu, pendulând între bossa nova si pesrev turcesc;

   Cetateanul turmentat, luând în piept talazurile fanfarei moldovenesti; Pristanda, fante de cartier cu naduf de musical hollywoodian; Dandanache, un OZN politic arhetipal muiat în sos de vin folcloric, cu un iz suspect de manea, dar cu pretentii si reusita de simfonie; Multimea – o oaste de zevzeci chiuind si chefuind de zor. Si, bineînteles, Zoe: platosa mândra de bolero, ascunzând însa o oaza de omenesc, de iubire si suferinta sub chipul unui vals trist.”

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Lacul Lebedelor, cel mai apreciat balet al tuturor timpurilor pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Lacul Lebedelor balet Raftul cu idei ONB Ceaikovski

Opera Nationala Bucuresti prezinta miercuri, 20 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet Lacul Lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia si coregrafia poarta semnatura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizata de catre Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de catre Camilla Piccioni.

Coregraful Gheorghe Iancu, despre spectacolul de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Am crescut si am visat cu Lacul lebedelor. Nu stiu ce ma fascina… poate maiestria coregrafului Oleg Danovski, dansatorii sau toate împreuna.

   Cred ca traditia atrage foarte tare publicul fiindca ce am ales sa mentin din versiunea clasica este capodopera, deci nemuritoare. Am considerat ca este foarte bine sa plasez spectacolul în epoca în care a trait Ceaikovski. Este o epoca foarte eleganta, dupa parerea mea. Am fost foarte interesat de istoria ultimului tar rus si am gasit ca este o legatura foarte buna din punct de vedere muzical.

   Putem sa-i spunem balet neoclasic, dar are si zone moderne. Niciodata nu am dorit sa pun o stampila stilistica. Pentru mine stilul trebuie sa fie subjugat ideii. Ideea primeaza. Stilul se definitiveaza din mers.

   Erotismul este ceva ce îmi apartine. Este greu sa vorbesti despre sine, dar întotdeauna senzualitatea si erotismul au facut parte din expresia mea artistica, ca om si ca dansator, si au un mare impact în viata mea, în tot ce am facut, însa cu precadere în teatru.”

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Litera.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Frumoasa din Padurea Adormita, spectacol de balet pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Frumoasa din Padurea Adormita Ceaikovski balet Raftul cu idei

   Opera Nationala Bucuresti prezinta sâmbata, 16 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet Frumoasa din Padurea Adormita de Piotr Ilici Ceaikovski.

   Regia si coregrafia poarta semnatura lui Vasily Medvedev si Stanislav Fečo, decorul, costumele si light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorascu.

(Imagine si montaj: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

   Coregrafii Vasily Medvedev si Stanislav Fečo promit publicului o experienta unica precum însisi declara: „Este o onoare sa montam spectacolul Frumoasa din Padurea Adormita alaturi de corpul de balet al Operei Nationale Bucuresti, un tribut adus marelui coregraf Marius Petipa cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la nasterea artistului.

   Geniul muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski reda cu finete celebrul basm bazat pe contrastele dintre bine si rau. Dupa traversarea a trei secole, acest spectacol de balet înca stârneste curiozitatea audientei de toate vârstele.

   Întrucât am crescut cu acest titlu legendar si am evoluat într-un numar considerabil de productii ale spectacolului Frumoasa din Padurea Adormita, am încercat sa conservam cele mai semnificative traditii din patrimoniul baletului clasic si, alaturi de un scenariu inedit si costume de poveste, sa oferim o emotie de neuitat audientei.”

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

iunie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

09mai(mai 9)17:30:s30iun(iun 30)17:30:sMemory Clouds.Galeria Anca Poterasu, Strada Plantelor nr. 58, Bucuresti Organizator: Institutul Francez din Bucuresti Tip eveniment cultural 2:Expozitie,Vernisaj Etichete eveniment culturalDecebal Scriba,expozitie,Institutul Francez din Bucuresti,Memory Clouds,vernisaj

Facebook

Trending

X