);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Cartile care ne inspira. Top 10 cele mai cautate carti de la Editura Herald, la Bookfest 2018

Publicat

pe

editura Herald Carti pentru suflet Raftul cu idei

   Ca în fiecare an, Editura Herald a fost prezenta la târgul de carte pentru a aduce publicului cititor noi titluri valoroase, evenimente editoriale, lansari de carte si oportunitatea de a se întâlni si interactiona cu autorii.

   În afara de reduceri si de noutati editoriale, Editura Herald a mai pregatit, la standul din cadrul târgului, un program variat de manifestari culturale care au constituit o ocazie, atât pentru cititorii fideli ai editurii, cât si pentru toti cei aflati la târg, sa interactioneze cu autorii si cu traducatorii celor mai noi carti lansate.

    Seria evenimentelor Herald s-a încheiat duminica, în ultima zi de târg, cu un frumos eveniment despre relatiile de cuplu, „Dansul vietii – armonia pasului în doi”, în cadrul lansarii a trei titluri din colectia Pas în doi: Ghidul casniciei, Dansul furiei si Dansul relatiilor de Harriet Lerner. Invitatii nostri – Alin Sebastian Godeanu (psiholog, psihoterapeut), Gina Enache Tuppad (psiholog, psihoterapeut) si Alecsandra Litu (coach, trainer) ne-au împartasit din experienta lor de clinicieni si au subliniat cât de utile sunt informatiile regasite în cele trei volume.

Topul celor mai vândute carti ale Editurii Herald în cadrul Salonului International de Carte Bookfest 2018:

   Dat fiind numarul mare de vizitatori, Editura Herald a avut un bun prilej de a se reîntâlni cu cititorii sai, pentru a aduce în prim-plan titluri care lumineaza mintea, hranesc spiritul si ofera provocari constiintei.

Cum a fost la standul Editurii Herald, in 5 zile de Bookfest:

   Chiar din prima zi de târg, miercuri 30 mai, s-a dat startul maratonului de evenimente culturale cu lansarea a sase volume din doua colectii importante. În colectia Autobiografia: Inventiile mele de Nicola Tesla, Viata mea si psihanaliza de Sigmund Freud, Povestea vietii mele de Benjamin Franklin, Anii tineretii mele de Winston Churchill, O viata legendara, biografia lui Mahatma Gandhi. Invitatii, Ion Bogdan Lefter (critic si istoric literar, analist cultural si politic), Anca Irina Ionescu (traducatoare) si Luisa Neag (coordonatorul colectiei Autobiografia) au împartasit publicului informatii despre importanta covârsitoare a celor cinci personalitati care au marcat istoria umanitatii. A urmat lansarea volumului Pasi pe cale de Hazrat Inayat Khan, unde ne-au onorat cu prezenta domnul profesor Teodoru Ghiondea si Mihai Lita, coordonatorul colectiei Întelepciunea inimii.

   Joi 31 mai, în cadrul evenimentului „Carl Sagan – cu un pas înaintea Universului”, am povestit împreuna cu Anca Bontas (presedinte ASUR) si Cristian Român (senior editor revista Stiinta si Tehnica) despre personalitatea lui Carl Sagan si ultima sa carte-testament, Miliarde si miliarde, publicata în colectia Mathesis a editurii Herald.

   Ziua de vineri, 1 iunie, a debutat cu evenimentul „Nasterea si dezvoltarea într-o familie constienta”, lansarea a doua titluri din doua colectii diferite, Nasterea constienta, în colectia Mindfulness si Familia constienta, în colectia Parentaj. La acest eveniment au vorbit invitatii Iulia Feordeanu (psihoterapeut), Simina Angelescu (educator maternal), Sabina Strugariu  (psihoterapeut) si Luisa Neag, coordonatorul colectiei Mindfulness.

   Seara de vineri a continuat cu un eveniment de exceptie asezonat cu o demonstratie de kendo sustinuta de luptatorii de la Seibukan Dojo, coordonati de sensei Dragos Chiric. Cu aceasta ocazie, a fost lansat titlul Cartea celor cinci cercuri de Miyamoto Musashi (Colectia„ZEN”) unde au vorbit invitatii: Dragos Chiric, Bedros Horasangian, Bogdan Bruma.

   Ziua de sâmbata, 2 iunie, a început cu un eveniment despre terapia Gestalt, la lansarea cartii Comoara ascunsa de Violet Oaklender, alaturi de Miruna Techera (psihoterapeut), Andreea Neagu (profesor, psihoterapeut) si Tatiana Chicu (psihoterapeut). Am continuat apoi cu un eveniment editorial care a stat sub semnul lui Alan Watts, lansarea titlului Oare materia este totul?, în cadrul evenimentului „Raportul omului cu lumea materiala”. Am discutat despre învataturile si întelepciunea lui Alan Watts împreuna cu invitatii: Marian Stan (traducatorul seriei Alan Watts), Anda Ciobanu (îndrumator spiritual, vizionar si practicant samanic), Marius Vornicescu (profesor de yoga, realizator tv) si Luisa Neag, coordonatorul seriei de autor Alan Watts.

   La ora 15.00, a venit rândul unui eveniment deosebit pentru promovarea colectiei Cultura si civilizatie – lansarea cartii O istorie a ateismului de Ovidiu Morar. Au fost alaturi de noi si de publicul cititor, pentru a ne vorbi despre aceasta carte, invitatii: Ion Bogdan Lefter (critic si istoric literar), Adrian Nita (profesor universitar), Ovidiu Morar (profesor universitar, scriitor, eseist, publicist), Luisa Neag (coordonatorul colectiei Cultura si civilizatie).

   De la ora 16.00, am povestit despre albumul de poezii si fotografii Povesti cu o pisica rosie si alte reverii de Sorin Lucaci si Paul Suciu, publicat în colectia Confluente, alaturi de Cristina Toma (realizator emisiuni radio), Ciprian Burcovschi (manager cultural), Ion Bogdan Lefter (critic si istoric literar), Bedros Horasangian (prozator) si Claudiu Komartin (poet).

   Am încheiat ziua de sâmbata cu lansarea a doua volume din colectia Mindfulness: Mindfulness în actiune si Munca, sex si bani de Chogyam Trungpa în cadrul evenimentului „Mindfulness ca stil de viata”. Ne-am bucurat de prezenta invitatilor nostri: Daniela Andreescu (facilitator dezvoltare personala, coach) si Lucian Negoita (psihoterapeut) care ne-au vorbit despre importanta practicii mindfulness în toate domeniile de activitate si în viata noastra de zi cu zi.

   Duminica, ultima zi de târg, a debutat la ora 12.00 cu evenimentul „Nestemate ale budismului tibetan”, cu lansarea celor doua carti publicate în colectia Himalaya: Cristalul si Calea Luminii de Chogyal Namkai Norbu si Bardo Thodol – Cartea tibetana a mortilor. Ne-au povestit despre budismul tibetan, Andreea Ionescu (coach, trainer, realizator emisiuni radio), Alexandru Anton si Mihai Lita (coordonator al colectiei Himalaya).

   Începând cu ora 15.00 în cadrul evenimentului „Sfântul Ioan al Crucii – Lumina din întuneric” a fost lansata cartea Noaptea întunecata si ne-am bucurat de prezenta parintelui Antonio Prestipino, reprezentând Ordinul Carmelitanilor Desculti, alaturi de Anca Irina Ionescu (traducator) si Mihai Lita (coordonator al colectiei Spiritualitate crestina).

   Seria evenimentelor Herald s-a încheiat duminica, în ultima zi de târg, cu un frumos eveniment despre relatiile de cuplu, „Dansul vietii – armonia pasului în doi”, în cadrul lansarii a trei titluri din colectia Pas în doi: Ghidul casniciei, Dansul furiei si Dansul relatiilor de Harriet Lerner. Invitatii nostri – Alin Sebastian Godeanu (psiholog, psihoterapeut), Gina Enache Tuppad (psiholog, psihoterapeut) si Alecsandra Litu (coach, trainer) ne-au împartasit din experienta lor de clinicieni si au subliniat cât de utile sunt informatiile regasite în cele trei volume.

Discutii pe Facebook
Libris.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Mikheil Sheshaberidze, invitat în Cavalleria Rusticana & Pagliacci, în regia lui Ion Caramitru, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Raftul cu idei opera Cavalleria Rusticana & Pagliacci

   Opera Nationala Bucuresti prezinta joi, 21 martie 2019, începand cu ora 18:30 spectacolul Cavalleria Rusticana & Pagliacci de Pietro Mascagni – Ruggiero Leoncavallo.  Regia poarta semnatura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creata de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi apartine lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Corul Operei Nationale Bucuresti va fi pregatit de catre Daniel Jinga.

(Video: sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

   Pentru acest spectacol regizorul Ion Caramitru vine cu o conceptie noua, ambele intrigi tratand gelozia umana si consecintele ei transpuse într-un realism puternic, dupa cum însusi declara: „Exista în spectacolul de opera subordonat pana la perfectiune muzicii (note, masuri, arii, balet, cor) un spatiu foarte generos pentru un soi de realism magic al spectacolului. Cu cat este mai mare conventia, cu atat mai mare libertatea.  Este vorba despre realism de la început pana la sfarsit. Nu va lasati înselati de iluzia artei artistului. Cavalleria Rusticana se desfasoara în culori de alb si negru, Pagliacci se petrece într-un decor colorat; costume, scena, decor palpabil, dar ambele ascund o crima din gelozie.

   Fiind unul din cele mai aplaudate titluri ale curentului verist, „Cavalleria rusticana” justifica prezenta sa în repertoriul teatrelor din întreaga lume. Inspiratia cu care compozitorul a gasit textul literar, corespondentul muzical, plasticitatea imaginilor si caracterul pasionat al melodiei, tipic italiene, justifica gloria acestui titlu, cu care nu a rivalizat nicio alta creatie a lui Pietro Mascagni.

   Pagliacci este o opera în doua acte compusa de Ruggiero Leoncavallo pe un libret propriu. Opera este una din lucrarile care figureaza în repertoriul permanent al teatrelor lirice de pretutindeni.

   Cele doua opere portretizeaza comunitatea muncitoareasca, modesta din sudul Italiei într-o zi de sarbatoare romano-catolica, concentrandu-se pe triunghiuri amoroase ce se dovedesc a se sfarsi violent si mortal. Limbajul muzical franc, intens, rapid si economic al acestor povesti tulburatoare asezate în lumea oamenilor ordinari au contribuit la nasterea stilului de opera verist.

   Urmatoarea reprezentatie a spectacolului va avea loc joi, 25 aprilie 2019, începand cu ora 18:30.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Povestea lui Don Quijote, transpusa în balet pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Raftul cu idei ONB balet Don Quijote

   Opera Nationala Bucuresti prezinta vineri, 22 martie 2018, începand cu ora 18:30 spectacolul de balet Don Quijote de Ludwig Minkus. Regia si adaptarea coregrafica poarta semnatura lui Jaroslav slavický, scenografia Josef Jelínek. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian teodorascu.

   Mai multe versiuni ale baletului Don Quijote au fost create în întreaga lume. Despre coregrafia ce poarta numele lui Jaroslav slavický, artistul însusi a declarat: „Coregrafia spectacolului se bazeaza pe versiunea Petipa-Gorski, cea mai buna versiune din toate timpurile, deoarece conceptia lor si celebrele scene de dans au facut ca acest balet sa reziste în teatrele din toata lumea de mai bine de 150 de ani. Desigur, am ajustat, am scurtat sau am suprimat anumite fragmente pentru ca spectacolul sa aiba continuitatea dorita, sa aiba viteza si ritm. Mi-am dorit o expunere a actiunii clara si logica, iar regizoral am urmarit un joc convingator, ca si o descriere colorata a personajelor.”

   Ritm, culoare, atmosfera plina de viata a unui orasel din spania, personaje pitoresti inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasa cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distributii de exceptie înseamna împreuna reprezentatia din 18 noiembrie 2018 de pe scena Operei Nationale Bucuresti.

   La Opera Nationala Bucuresti, baletul Don Quijote cunoaste prima varianta în 1970, în coregrafia lui Vasile Marcu si scenografia Ofeliei tutoveanu Draganescu. În anul 2000, Mihai Babuska ofera, în spiritul liniei clasice, o noua adaptare coregrafica a baletului „Don Quijote”, în scenografia adrianei Urmuzescu. Din echipa de realizatori a actualei montari de la Opera Nationala Bucuresti fac parte Katerina slavicka -Elslégrova – asistent coregrafie, scenografia a fost creata de Josef Jelinek, andreia Martinescu este asistent de scenografie.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Litera.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

OTELLO, în regia lui Giancarlo del Monaco, pe scena Operei Nationale Bucuresti în luna martie

Publicat

pe

Otello Verdi Raftul cu idei ONB

   Opera Nationala Bucuresti prezinta vineri, 23 martie, începând cu ora 18:30 spectacolul Otello de Giuseppe Verdi. Regia artistica, decorul si luminile poarta semnatura maestrului Giancarlo del Monaco, costumele sunt realizate de Stella del Monaco. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Alberto Veronesi – invitat. Cosrul Operei Nationale Bucuresti a fost pregatit de catre Daniel Jinga.

(Video: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

   Publicul spectator o va putea urmari pe soprana Lacrimioara Cristescu în rolul Desdemona, în calitate de invitata pe prima scena lirica a tarii.

   Creatia verdiana a reprezentat prin excelenta o împletire perfecta a artei dramatice cu muzica. De-a lungul secolelor, Otello s-a dovedit a fi o capodopera care s-a evidentiat nu doar prin simbolurile filosofice, ci si prin trairile  tulburatoare si puternice ale personajelor, din punct de vedere teatral.

   Regizorul Giancarlo del Monaco, despre montarea de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Eu fac o cercetare minimalista scenografica, în sensul ca spatiile nu mai sunt definite de un realism primitiv care reprezinta Ciprul, care poate reprezenta Venetia si tot ceea ce este ; e o cercetare care vrea sa se sublimeze si sa se înalte în inima personajelor, lucru mult mai important decât faptul de a nara o poveste. Este necesar sa povestim situatii umane, situatii foarte dificile, complicate, ca gelozia, rasismul, raul, binele… Spre exemplu, raul si binele se confruntaîn aceasta opera între Desdemona si Iago, de acord? Otello este o victima, o victima a raului ; chiar si Desdemona este o victima a raului,dar confruntarea dintre binesi rau este reprezentata de Iago-Desdemona. În aceasta confruntare, eu vreau sa centrez atentia publicului pe actiunea scenica si pe drama, mai mult, pe psiho-drama acestei povesti.”

   Biletele se gasesc pe tickets.operanb.ro si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

   Urnatoarea reprezentatie va avea loc vineri, 10 mai, începând cu ora 18:30.

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

martie, 2019

Filtreaza evenimente culturale

Niciun eveniment cultural

Facebook

Secretul fericirii – din 19 oct. in cinema

Trending

X