);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Cartile care ne inspira. Top 10 cele mai cautate carti de la Editura Herald, la Bookfest 2018

Publicat

pe

editura Herald Carti pentru suflet Raftul cu idei

   Ca în fiecare an, Editura Herald a fost prezenta la târgul de carte pentru a aduce publicului cititor noi titluri valoroase, evenimente editoriale, lansari de carte si oportunitatea de a se întâlni si interactiona cu autorii.

   În afara de reduceri si de noutati editoriale, Editura Herald a mai pregatit, la standul din cadrul târgului, un program variat de manifestari culturale care au constituit o ocazie, atât pentru cititorii fideli ai editurii, cât si pentru toti cei aflati la târg, sa interactioneze cu autorii si cu traducatorii celor mai noi carti lansate.

    Seria evenimentelor Herald s-a încheiat duminica, în ultima zi de târg, cu un frumos eveniment despre relatiile de cuplu, „Dansul vietii – armonia pasului în doi”, în cadrul lansarii a trei titluri din colectia Pas în doi: Ghidul casniciei, Dansul furiei si Dansul relatiilor de Harriet Lerner. Invitatii nostri – Alin Sebastian Godeanu (psiholog, psihoterapeut), Gina Enache Tuppad (psiholog, psihoterapeut) si Alecsandra Litu (coach, trainer) ne-au împartasit din experienta lor de clinicieni si au subliniat cât de utile sunt informatiile regasite în cele trei volume.

Topul celor mai vândute carti ale Editurii Herald în cadrul Salonului International de Carte Bookfest 2018:

   Dat fiind numarul mare de vizitatori, Editura Herald a avut un bun prilej de a se reîntâlni cu cititorii sai, pentru a aduce în prim-plan titluri care lumineaza mintea, hranesc spiritul si ofera provocari constiintei.

Cum a fost la standul Editurii Herald, in 5 zile de Bookfest:

   Chiar din prima zi de târg, miercuri 30 mai, s-a dat startul maratonului de evenimente culturale cu lansarea a sase volume din doua colectii importante. În colectia Autobiografia: Inventiile mele de Nicola Tesla, Viata mea si psihanaliza de Sigmund Freud, Povestea vietii mele de Benjamin Franklin, Anii tineretii mele de Winston Churchill, O viata legendara, biografia lui Mahatma Gandhi. Invitatii, Ion Bogdan Lefter (critic si istoric literar, analist cultural si politic), Anca Irina Ionescu (traducatoare) si Luisa Neag (coordonatorul colectiei Autobiografia) au împartasit publicului informatii despre importanta covârsitoare a celor cinci personalitati care au marcat istoria umanitatii. A urmat lansarea volumului Pasi pe cale de Hazrat Inayat Khan, unde ne-au onorat cu prezenta domnul profesor Teodoru Ghiondea si Mihai Lita, coordonatorul colectiei Întelepciunea inimii.

   Joi 31 mai, în cadrul evenimentului „Carl Sagan – cu un pas înaintea Universului”, am povestit împreuna cu Anca Bontas (presedinte ASUR) si Cristian Român (senior editor revista Stiinta si Tehnica) despre personalitatea lui Carl Sagan si ultima sa carte-testament, Miliarde si miliarde, publicata în colectia Mathesis a editurii Herald.

   Ziua de vineri, 1 iunie, a debutat cu evenimentul „Nasterea si dezvoltarea într-o familie constienta”, lansarea a doua titluri din doua colectii diferite, Nasterea constienta, în colectia Mindfulness si Familia constienta, în colectia Parentaj. La acest eveniment au vorbit invitatii Iulia Feordeanu (psihoterapeut), Simina Angelescu (educator maternal), Sabina Strugariu  (psihoterapeut) si Luisa Neag, coordonatorul colectiei Mindfulness.

   Seara de vineri a continuat cu un eveniment de exceptie asezonat cu o demonstratie de kendo sustinuta de luptatorii de la Seibukan Dojo, coordonati de sensei Dragos Chiric. Cu aceasta ocazie, a fost lansat titlul Cartea celor cinci cercuri de Miyamoto Musashi (Colectia„ZEN”) unde au vorbit invitatii: Dragos Chiric, Bedros Horasangian, Bogdan Bruma.

   Ziua de sâmbata, 2 iunie, a început cu un eveniment despre terapia Gestalt, la lansarea cartii Comoara ascunsa de Violet Oaklender, alaturi de Miruna Techera (psihoterapeut), Andreea Neagu (profesor, psihoterapeut) si Tatiana Chicu (psihoterapeut). Am continuat apoi cu un eveniment editorial care a stat sub semnul lui Alan Watts, lansarea titlului Oare materia este totul?, în cadrul evenimentului „Raportul omului cu lumea materiala”. Am discutat despre învataturile si întelepciunea lui Alan Watts împreuna cu invitatii: Marian Stan (traducatorul seriei Alan Watts), Anda Ciobanu (îndrumator spiritual, vizionar si practicant samanic), Marius Vornicescu (profesor de yoga, realizator tv) si Luisa Neag, coordonatorul seriei de autor Alan Watts.

   La ora 15.00, a venit rândul unui eveniment deosebit pentru promovarea colectiei Cultura si civilizatie – lansarea cartii O istorie a ateismului de Ovidiu Morar. Au fost alaturi de noi si de publicul cititor, pentru a ne vorbi despre aceasta carte, invitatii: Ion Bogdan Lefter (critic si istoric literar), Adrian Nita (profesor universitar), Ovidiu Morar (profesor universitar, scriitor, eseist, publicist), Luisa Neag (coordonatorul colectiei Cultura si civilizatie).

   De la ora 16.00, am povestit despre albumul de poezii si fotografii Povesti cu o pisica rosie si alte reverii de Sorin Lucaci si Paul Suciu, publicat în colectia Confluente, alaturi de Cristina Toma (realizator emisiuni radio), Ciprian Burcovschi (manager cultural), Ion Bogdan Lefter (critic si istoric literar), Bedros Horasangian (prozator) si Claudiu Komartin (poet).

   Am încheiat ziua de sâmbata cu lansarea a doua volume din colectia Mindfulness: Mindfulness în actiune si Munca, sex si bani de Chogyam Trungpa în cadrul evenimentului „Mindfulness ca stil de viata”. Ne-am bucurat de prezenta invitatilor nostri: Daniela Andreescu (facilitator dezvoltare personala, coach) si Lucian Negoita (psihoterapeut) care ne-au vorbit despre importanta practicii mindfulness în toate domeniile de activitate si în viata noastra de zi cu zi.

   Duminica, ultima zi de târg, a debutat la ora 12.00 cu evenimentul „Nestemate ale budismului tibetan”, cu lansarea celor doua carti publicate în colectia Himalaya: Cristalul si Calea Luminii de Chogyal Namkai Norbu si Bardo Thodol – Cartea tibetana a mortilor. Ne-au povestit despre budismul tibetan, Andreea Ionescu (coach, trainer, realizator emisiuni radio), Alexandru Anton si Mihai Lita (coordonator al colectiei Himalaya).

   Începând cu ora 15.00 în cadrul evenimentului „Sfântul Ioan al Crucii – Lumina din întuneric” a fost lansata cartea Noaptea întunecata si ne-am bucurat de prezenta parintelui Antonio Prestipino, reprezentând Ordinul Carmelitanilor Desculti, alaturi de Anca Irina Ionescu (traducator) si Mihai Lita (coordonator al colectiei Spiritualitate crestina).

   Seria evenimentelor Herald s-a încheiat duminica, în ultima zi de târg, cu un frumos eveniment despre relatiile de cuplu, „Dansul vietii – armonia pasului în doi”, în cadrul lansarii a trei titluri din colectia Pas în doi: Ghidul casniciei, Dansul furiei si Dansul relatiilor de Harriet Lerner. Invitatii nostri – Alin Sebastian Godeanu (psiholog, psihoterapeut), Gina Enache Tuppad (psiholog, psihoterapeut) si Alecsandra Litu (coach, trainer) ne-au împartasit din experienta lor de clinicieni si au subliniat cât de utile sunt informatiile regasite în cele trei volume.

Discutii pe Facebook
Litera.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Carti deschise pentru minti deschise. A X-a editie a campaniei nationale „Te asteptam în librarie!” – 2018

Publicat

pe

Carti deschise pentru minti deschise - Te asteptam in librarie Herald

   De-a lungul celor zece editii derulate pâna în prezent,  campania Te asteptam în librarie a pornit de la ideea repozitionarii acestui centru cultural (libraria) ca un element activ în viata omului contemporan, încercând sa evidentieze rolul librarului ca formator de opinie si mediator cultural între editura si cititor.

   În perioada 1 august – 1 noiembrie 2018, Editura Herald împreuna cu librariile partenere, îti ofera sansa sa redescoperi importanta lecturii si modul în care cartile îti pot influenta evolutia prin intermediul ideilor, conceptelor si teoriilor transmise de catre cele mai importante personalitati ale istoriei, traditiilor si culturii universale.

   Carti deschise pentru minti deschise este invitatia noastra pentru a considera lectura ca un instrument de învatare, o sursa inepuizabila de idei, inspiratie si intelepciune. Pentru ca suntem împreuna în cautarea celor mai relevante raspunsuri la întrebarile fundamentale, am adus pe rafturile librariilor o colectie de 30 de lucrari inovatoare, care pot deschide în mintea ta noi perspective ale gândirii.

   Descopera acum doar în librarii, reducerea de 20% aplicata la titluri precum Spovedanie (Autobiografia) de Lev Tolstoi, Religie si stiinta de Bertrand Russell, Marea Trezire de Bodhidharma, Totem si tabu de Sigmund Freud, Eliberarea de cunoscut de Jiddu Krishnamurti, Pasi pe Cale de Inayat Khan, Cartea celor cinci cercuri (Go Rin no Shō) de Miyamoto Musashi, Duh si Contemplatie de Alan Watts.

   Fie ca esti în cautarea celor mai importante raspunsuri în paginile cartilor noastre, fie vrei sa petreci o ora de liniste departe de cotidian, nu uita ca în libarie poti gasi surse sigure si valoroase de cunoastere care te pun în acord cu tine însuti si te ajuta sa întelegi mai bine lumea din jurul tau.

Te asteptam în librarie!

Discutii pe Facebook
Nemira
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

CONVERSION, colectia de foto-pictura a artistului Daniel Zlota, expusa la QREATOR

Publicat

pe

Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei pictura vernisaj

   Artistul Daniel Zlota îsi prezinta colectia CONVERSION, proiect inedit de pictura si colaj fotografic, la QREATOR BY IQOS. Cei interesati o pot vizita în perioada 21-28 iunie 2018.

   Colectia este realizata în colaborare cu 12 cunoscuti fotografi români: Vlad Eftenie, Miluta Flueras, Radu Gasler, Zoltan Marton, Dan Mirica, Ruxandra Ana Mirica, Sorin Onisor, Adrian Petrisor, Crina Popescu, Catalin Urdoi, Liviu Octavian Vasile, Mihnea Turcu.

   ”Totul a plecat de la o idee inedita: sa îmbin pictura si colajul fotografic. Parea o nebunie, dar nu m-am lasat pâna nu am pus-o în practica. Conversion înseamna o reinterpretare a unor povesti surprinse de colegii fotografi, pe care le-am preluat, le-am prelucrat si am reusit sa le reintrepretez într-o maniera proprie, rezultatul fiind de fapt o noua poveste. Va invit sa o descoperiti” – artistul Daniel Zlota.

   ”Iata ca acum pictura si fotografia, doua lumi aparent diferite, se regasesc împeuna într-o sinergie, într-o comuniune adusa prin felul în care Daniel întelege sa le concilieze. Pe de o parte, vedem experienta fotografica prin care artistii s-au dedicat pasiunii lor de a explora lumea, iar pe de alta parte simtim pasiunea pictorului care redescopera lumea prin prisma proprie, cu ajutorul acestui suport de inspiratie pe care îl reprezinta fotografia. Rezulta ceva complet nou. Nu mai sunt nici fotografii, este pictura, dar parca nu e doar pictura, parca sunt lumi întrepatrunse ca într-un vis. Eu ma uit la ele si îmi pare ca ma simt ca într-un vis: exista decupaje, exista tranzitii, exista treceri, exista o contiguitate vizuala. Va invit sa le priviti cu grija, cu atentie, cu admiratie pentru artist, cu curiozitate pentru fotografi si cu încântare”, a declarat fotograful Vlad Eftenie, în cadrul vernisajului de la QREATOR.

Despre Daniel Zlota

   Prins între doua mari pasiuni, dupa mai multi ani de arhitectura, tânarul artist Daniel Zlota a hotarât sa se dedice primei sale pasiuni, pictura. Daniel experimenteaza tehnici mixte, precum vopsea acrilica, acuarela, creionul, carbunele, pastel si colaj. O sursa de inspiratie o constrituie peisajele si temele marine ale pictorului si scenaristului Virgil Moise, dar si lucrarile artistilor internationali precum Castagnet, Zbugvic, Pekel etc. Lucrarile sale se regasesc în colectii personale din S.U.A., Mexic, Anglia, Italia, Spania, Franta, Bulgaria, Cehia si România.

artistul Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei

artistul Daniel Zlota

Discutii pe Facebook
Nemira
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Mezzosoprana Emanuela Pascu invitata în spectacolul – Carmen – de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Raftul cu idei Carmen Bizet opera

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 1 iulie, ora 18:30 spectacolul Carmen de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

   Opera Carmen reprezinta un caz rar în lumea teatrului muzical. Daca în ceea ce priveste alte lucrari parerile pot fi împartite, în legatura cu Carmen, muzicologii si publicul, elita si spectatorii din balcon, specialistii si necunoascatorii sunt toti de acord: este o capodopera. Mai important, aceasta creatie depaseste barierele nationale. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai buna opera compusa vreodata în Franta, iar dupa introducerea ei în Rusia, Ceaikovski a prezis ca în zece ani va fi cea mai populara lucrare de opera din lume. Filosoful Friedrich Nietzsche a numit-o una dintre cele mai originale capodopere din literatura de opera.

   Întregul spectacol este, de la primul la ultimul act, o lupta în arena, la finalul careia nu exista învingatori, ci numai învinsi, starea continua de conflict fiind întretinuta de prestatia interpretilor, îndrumati de catre regizoarea Marina Emandi Tiron sa redea în forta emotiile personajelor.

   Pentru aceasta reprezentatie publicul spectator o va putea urmari pe mezzosoprana Emanuela Pascu în rolul Carmen.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

septembrie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

Niciun eveniment cultural

Facebook

Trending

X