Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Walt Disney si Salvador Dali – Destino (2003)

Dali_Disney_Destino Filmul spune povestea lui Cronos, – personificarea timpului – si inabilitatea acestuia de a-si realiza dorinta de a iubi o muritoare. Scenele amesteca o serie de picturi suprarealiste ale lui Dali, reprezentate prin dansuri si metamorfozari.

   Productia scurtului metraj a inceput in 1945, cu 54 de ani inainte de completarea sa si a reprezentat o colaborare intre Walt Disney si pictorul spaniol Salvador Dali.

   Pentru o perioada, proiectul a fost un secret. Misiunea lui Dali era sa pregateasca o secventa de sase minute in care sa combine animatia cu dansatori reali si efecte speciale, pentru un film in acelasi format precum „Fantasia”.

   Aici, caracterele lui Disney poarta o lupta impotriva timpului. Gigantul ceas solar ce se naste din piatra colosala ce infatiseaza chipul lui Jupiter, determina soarta tuturor povestilor oamenilor. Dali si Hench (cel cu care Dali a lucrat in studiourile Disney), au creat o noua metoda de animatie, echivalenta unei „paranoid critique” a lui Dali, metoda inspirata de lucrarile lui Freud asupra subconstientului si includerea ascunsului si a imaginilor duble.

   Dali spunea: „Tehnologia spectacolului pune in evidenta arta. Posibilitatile sale sunt interminabile.” Intriga filmului a fost descrisa de Dali drept „O prezentare magica a problemei vietii in labirintul timpului.” Walt Disney a spus ca este „O simpla poveste despre o tanara in cautarea iubirii adevarate”.

Discutii pe Facebook
libris.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register