Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Prietenul meu, crocodilul

Prietenul meu, crocodilul!

  Adanc, in jungla din Costa Rica, un pescar pe nume Chito a gasit un crocodil ce fusese impuscat in ochi de catre un fermier local si lasat acolo sa moara. Chito a reusit sa tarasca masiva reptila in barca sa si a adus-o acasa. Acolo, a stat la capataiul crocodilului luni intregi, pana ce a reusit sa-l vindece.

   Chito a numit crocodilul Pocho. “Am stat non-stop langa Pocho, cat a fost bolnav si am dormit noaptea langa el. Am vrut doar sa simta ca cineva il iubeste, ca nu toti oamenii sunt rai.” a spus Chito. “A insemnat un efort considerabil. Trebuia sa fiu langa crocodil in fiecare zi. Iubesc toate animalele – mai ales pe acelea care au suferit.”

crocodilul

   Intr-un final, a sosit si ziua in care Pocho a fost destul de puternic incat sa se poata intoarce in salbaticie. Chito l-a dus la un lac situat langa casa sa si i-a dat drumul in apa, insa crocodilul a iesit imediat din apa si l-a urmat acasa.

   ”Mi-am dat seama ca atunci cand il strigam pe nume, venea imediat la mine.” spune Cito. Pescarul a ezitat sa-si spuna povestea, de teama autoritatilor, desi au trecut 20 de ani de cand l-a salvat pe Pocho

   Pocho avea peste 5 metri. Se lua la tranta cu Chito, se juca si se tineau in brate cat era ziua de lunga, in fiecare zi. Aceasta legatura, spune Chito, a avut nevoie de ani buni sa se produca.
“Dupa circa 10 ani, am inceput sa lucrez cu el.”, spune Chito. “La inceput a mers foarte, foarte incet. Ma jucam cu el putin cate putin, avansand cu pasi mici“

crocodilul

   Chito si-a impartasit povestea pentru a trage si el un semnal de alarma in privinta cruzimii impotriva animalelor si sa evidentieze diferenta pe care o poate face afectiunea si tratamentul corect.
“Este prietenul meu, nu vreau sa ma port cu el ca si cu un sclav, sau sa-l exploatez.”, spunea Chito. “Sunt fericit ca l-am salvat si el e fericit cu mine pentru ca nu-i lipseste nimic.”

Pocho a murit de batranete in octombrie 2011, insa povestea lui si a lui Chito cu siguranta nu se va stinge asa repede.

crocodilul

crocodilul

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register