Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Postere jucause cu animale de pe mapamond

Postere jucause cu animale de pe mapamond

Raftul cu Idei

  Graficianul englez Andy Ward a creat aceasta serie de postere intitulata Natural History, pentru a ajuta copiii – si pe toti cei interesati – sa invete despre diversitatea mondiala a animalelor. Leul Leo a fost initial creat pentru o carte de copii, insa micutul a fost pus de-o parte, pe un raft, pentru aproape zece ani. Intr-un final, Ward a inconjurat simpaticul desen cu alte 15 mamifere africane, sa-i fie prieteni, artistul realizand astfel primul poster al seriei – Animalele Africii – care a fost apoi urmat de Animalele de la Polul Arctic si Animalele Amazoniene. La sfarsit, Ward a adus impreuna toate caracterele sale, pentru a produce Animalfabetul in care fiecare desen reprezinta o litera a alfabetului.

   Posterele educationale incorporeaza animale ilustrate jucaus, ce stau deasupra numelui arhicunoscut si a denumirii stiintifice. Caligrafia cu tenta antica si aspectele stiintifice ale posterelor se adreseaza adultilor, pe cand formele jucause si culorile captiveaza atentia micutilor. Impreuna, copiii si adultii pot invata cate putin despre un animal sau altul, dintr-o regiune anume a lumii.

   Exprimandu-si dragostea pentru istoria naturii, Ward spune despre caracterele sale ca „sunt stilizate, insa in nici cea mai mica masura nu am intentionat sa le ridiculizez. Seria se vrea a fi o sarbatorire a varietatii vietii si a multitudinii de specializari si trasaturi pe care fiecare animal le-a dezvoltat, astfel incat fiecare specie sa se poata integra in mediul inconjurator.”

Raftul cu Idei

Raftul cu Idei

Raftul cu Idei

[Vezi si alte lucrari ale lui Andy Ward]

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Post tags:

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register