Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Picturile lui Adolf Hitler

Picturile lui Adolf Hitler

  Înainte de a-si folosi mana pentru a semna ordinele de executare al actiunilor ce vor duce la uciderea a milioane de nevinovati, Adolf Hitler o folosea pentru a manui pensula. Era un artist aspirant, insa fara succes. Hitler a si aplicat pentru admisie la Academia de Arte din Viena, de unde avea sa fie respins nu o data, ci de doua ori, din cauza „caracterului nepotrivit pentru pictura” – nu e greu de inteles de ce.

   Este greu de crezut ca inainte de a instiga ascensiunea Germaniei naziste si a se autoproclama Conducator Suprem al Reich-ului, Hitler picta flori, cladiri si monumente. Destul de ironic, aveau sa fie distruse de viitoarele sale actiuni exact aceleasi scene si peisaje.

picturile lui Adolf Hitler

   Picturile lui Adolf Hitler asigura o strafulgerare stranie in interiorul mintii unuia dintre cei mai rai si dictatoriali indivizi ai istoriei moderne; chiar si printre peisaje pline de culoare exista inserturi cu tancuri germane din timpul primului razboi mondial, fumegande, pe campuri sterpe.

   Un indiciu, probabil, al nesigurantei de sine, sau poate o aluzie sfidatoare pentru a evita „greselile” trecutului si de a transforma Germania intr-o superputere ambitioasa, destructiva si intransigenta?

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Post tags:

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register