Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Pasari pe fire electrice, o incantatoare partitura muzicala

   Pozitionarea pasarilor pe firele electrice, transformata intr-o incantatoare  partitura muzicala

  Într-o buna dimineata, producatorul si compozitorul brazilian Jarbas Agnelli si-a gasit inspiratia de a crea muzica intr-o maniera inedita. “Rasfoind un ziar, am vazut fotografia unor pasari asezate pe firele electrice”, isi aminteste Agnelli. “Am decupat fotografia din ziar si m-am hotarat sa creez o melodie folosind pozitionarea exacta a pasarilor drept note muzicale (fara vreo editare foto)”.

Pasari pe fire electrice

Pasari pe fire electrice

   Spre suprinderea si incantarea sa, melodia rezultata din folosirea pasarilor pe post de note muzicale a fost o minunatie. Ca un omagiu adus vocilor naturale ale pasarilor, magica melodie a fost desavarsita cu ajutorul xilofonului, fagotului, oboiului, clarinetului si viorii.

   Fotografia originala pe care Agnelli a gasit-o in anul 2009 in ziarul brazilian “O Estado de Sao Paulo” (Statul Sao Paulo), apartine fotografului Paulo Pinto. Insa, Agnelli sustine ca meritul apartine creatorilor originari, respectiv pasarilor.

   Mai jos gasiti un scurt videoclip ce-l prezinta pe Agnelli interpretandu-si creatia inedita.

Birds on the Wires from Jarbas Agnelli on Vimeo.
 

 

[via]

Discutii pe Facebook

Pentru ca lucrez in domeniul juridic, un domeniu mult prea pragmatic pentru firea mea romantica, evadez cat de des pot in lumea artelor: citesc neaparat inainte de culcare, ador cinematografia non-hollywoodiana si fotografiez secvente de frumos. In lumea pianului evadez prea rar, din pacate, pianul ramanand in casa parinteasca, dar muzica ma insoteste non-stop. Sufletul mi-e ca o carte deschisa, dar scrisa codificat, cu coperte frumoase si scriitura melodioasa.

Post a Comment

You don't have permission to register