Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Lideri mondiali in pictura unui refugiat sirian

Lideri mondiali in pictura unui refugiat sirian. Context.

   Presedintele Trump probabil ca nu va arata niciodata ca in aceasta pictura…

Lideri mondiali in pictura unui refugiat sirian.

   In pictura de mai sus, Trump, zdrenturos si obosit leagana un copilas adormit cu un brat. Barbatul de 71 de ani nu mai are frezura unui director general controversat, atat de fericit sa concedieze oameni. In schimb, arata ca un tata – acel tip de tata care ar muri de foame pentru a se asigura ca al sau copil nu adoarme cu stomacul gol.

   Genul de tata pe care l-ai regasi intr-un grup de refugiati…

   Aceasta pictura face parte din seria „Vulnerabilitate”, o colectie de picturi a artistului sirian Abdalla Al Omari.

   In seria sa artistica, Al Omari, el insusi un refugiat, isi imagineaza cum Obama, Putin si alti lideri ai lumii ar arata daca ar fi refugiati.

   Acestia nu sunt politicienii distanti, de neatins si ignoranti cu care suntem obisnuiti. Acestia sunt mai mici, mai vulnerabili. Vulnerabilitatea este exact ceea ce Al Omari a dorit sa evidentieze, prin pictarea ochilor obositi si prin conditia saraca pe care acestia o afiseaza, pentru a le reatribui o farama de umanitate.

   Picturile lui Al Omari au fost percepute si ca un mesaj puternic. In ciuda faptului ca exista 22,5 milioane de refugiati in intreaga lume, multe tari nu accepta refugiati pe teritoriul lor.

   Incluzând, cel putin temporar, Statele Unite. In ziua de 26 iunie 2017, Curtea Suprema a SUA a decis ca administratia Trump poate sa restrictioneze temporar libera circulatie, restrictie ce afecteaza sase tari cu populatie majoritar musulmana. Aceasta restrictie include si o interdictie totala, de 120 de zile, pentru orice refugiat.

   Trump a facut demersuri si pentru a injumatati numarul de refugiati permisi in Statele Unite, pentru anul in curs.

   Desigur, Statele Unite se alatura altor tari care dezvolta o relatie complicata cu refugiatii si cu politicienii puternici. Descoperiti inca noua picturi ale artistului Al Omari si identificati-i chiar dumneavoastra:

Fostul presedinte al Statelor Unite, Barack Obama

Lideri mondiali in pictura unui refugiat sirian.

Presedintele rus Vladimir Putin

Lideri mondiali in pictura unui refugiat sirian.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel

Lideri mondiali in pictura unui refugiat sirian.

Liderul „suprem” al Coreei de Nord, Kim Jong-un

Lideri mondiali in pictura unui refugiat sirian.

Presedintele Turciei, Recep Tayyp Erdoğan

Lideri mondiali in pictura unui refugiat sirian.

Fostul premier al Marii Britanii, David Cameron

Lideri mondiali in pictura unui refugiat sirian.

Fostul presedinte al Iranului, Mahmoud Ahmadinejad

Lideri mondiali in pictura unui refugiat sirian.

Presedintele Siriei, Bashar al-Assad

Lideri mondiali in pictura unui refugiat sirian.

   Decizia referitoare la daca sa primesti refugiati si cum sa faci aceasta este una dificila. Insa e o decizie care afecteaza milioane de oameni.

Lideri mondiali in pictura unui refugiat sirian.   Acesti lideri au (ori au avut) puterea de a face ceva constructiv in aceasta privinta, insa, iata, milioane de refugiati sunt in continuare la limita subexistentei. Unii lideri chiar agraveaza situatia pentru acestia. Razboiul civil din Siria, spre exemplu, a creat mai mult de 5 milioane de refugiati.

   Nu exista o solutie usoara pentru criza refugiatilor si este necesar sa infruntam numeroase obstacole si blocaje in drumul tuturor spre a rezolva aceasta problema. Este important sa ne amintim, mereu, ca vorbim de oameni care sunt cu adevarat afectati, in continuare.

   Poate ca aceste picturi ne vor ajuta sa ne reamintim de aceasta realitate urata.

   Daca doriti sa descoperiti mai multe lucrari artistice ale lui Abdalla Al Omari, vizitati pagina acestuia de Instagram, sau urmariti-l pe Twitter. Colectia „Vulnerabilitate” se afla, acum, intr-o galerie de arta in Dubai.

Discutii pe Facebook

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register