Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

O capela construita din oase umane

O capela construita din oase umane. Inedit si inspaimantator

   Daca tot vine Haloween-ul si toata lumea se afla in cautare de ocult, infricosator si costume care mai de care mai originale, ne-am gandit sa scriem despre capela construita din oase umane, o capela din localitatea Czermna, Polonia

  De la sosea, e foarte usor sa nu observi aceasta mica si modesta capela, localizata in unul dintre cele mai vechi orase din sud-vestul Poloniei. Insa usile de lemn ascund un interior macabru si spectaculos, in acelasi timp. Craniile si oasele picioarelor a peste 3,000 de victime ale razboaielor si ale bolilor necrutatoare acopera peretii si tavanul capelei. O cripta aflata dedesubt, accesibila printr-o usa ascunsa, gazduieste peste 21,000 de alte ramasite umane. Intre anii 1776 si 1804, preotul local, Vaclav tomasek, a adunat cu migala, a curatat si a aranjat cu grija schelete recuperate din cimitire comune formate in urma Razboiului de Treizeci de Ani, Razboaiele Sileziene si in urma epidemiilor de holera. Modelata dupa forma osuarelor si a catacombelor din Roma, capela a fost construita pentru a deveni un altar inchinat mortilor, precum si un „memento mori” pentru cei vii.

   In altarul bisericii, Tomasek a amplasat oasele oamenilor importanti si curiozitati osuare, incluzand aici craniul primarului local, cranii cu gauri de glonte, un craniu deformat din cauza sifilisului si oasele unui presupus gigant. Cand ctitorul capelei a trecut in lumea celor ddrepti, in 1804, craniul sau a fost amplasat, de asemenea, in altar.

   Vizionati fotografiile din galeria foto de mai jos, sau explorati panorama interactiva 3D de pe pagina oficiala a criptei (in poloneza)

capela construita din oase umane

[via]

Surse foto: [1], [2]

Discutii pe Facebook
libris.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register