Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Bai Fang Li - altruismul unui Om

Bai Fang Li – altruismul unui Om

   Bai Fang Li a donat, multi ani din viata sa, bani pentru elevii si studentii nevoiasi dintr-o regiune a Chinei. Ce-i asa de extraordinar in asta? Pai, pentru inceput, nu vorbim de un milionar, ci de un „sofer” de pedicab. Pedicab-ul este o tricicleta folosita ca mijloc de transport in unele zone din Asia de Sud. Bai Fang Li a donat 350, 000 de yuani (aproximativ $60,000 USD) pentru a ajuta peste 300 de elevi saraci sa-si continue studiile. In 2005, eroul nostru a murit, la venerabila varsta de 93 de ani.

Bai fang li

   Timp de aproape 20 de ani, Bai Fang Li a pedalat zi de zi ca sa economiseasca bani pentru donatia sa. Devotamentul sau pentru aceasta cauza nobila a inceput in 1987. cand avea 74 de ani si se pregatea sa iasa la pensie si sa-si ia „la revedere” de la slujba sa istovitoare. Insa la intoarcerea in orasul natal, Bai a observat un grup de copii ce munceau in camp.

   Fiica batranului, Bai Jinfeng, isi aminteste: „A intrebat de ce copiii nu se duc la scoala si muncesc in camp, iar o ruda de-a noastra i-a raspuns ca acei copii erau prea saraci pentru a-si permite sa se duca la scoala. Tatal meu a devenit ingrijorat si a decis sa doneze 5,000 de yuani catre scolile din orasul nostru. Insa aceia erau toti banii lui.”

   Insa Bai Fang Li a decis sa se intoarca la munca. Toate castigurile sale mergeau acum sa sprijine elevii nevoiasi. Fii si fiicele sale au incercat sa-l convinga sa se razgandeasca si sa-si vada linistit de batranete, sa se relaxeze, insa Fang Li a fost surd la vorbele lor.

   Bai Jinfeng isi mai aminteste ca: „In perioada aceea, pleca la rasarit si nu se intorcea decat seara tarziu. Castiga intre 20 si 30 de yuani pe zi. Cand ajungea acasa, punea toti banutii intr-un loc special, cu grija”

Bai Fang Li a regretat toata viata sa ca nu a avut scoala. Asa ca a sperat ca viitoarele generatii sa-si poata schimba destinul prin educatie.

bai fang li

   Mai tarziu, pentru a-si mari eforturile in sprijinirea elevilor nevoiasi, Bai  Fang Li s-a mutat intr-o baraca, langa gara Tianjin. Astepta potentiali clienti 24 de ore pe zi, manca simplu si putin si purta haine la mana a doua, de pe unde gasea. La varsta de 82 de ani, spre surpriza copiilor sai, Fang Li a luat o noua decizie: A pornit un fond de investitii pentru educatie, cu ajutorul unui imprumut bancar. In acelasi timp, viata sa ca „taximetrist” a continuat.

   Xu Xiuxiang, unul dintre angajatii Fondului pentru Sprijin in Educatie, a declarat: „[Fang Li] nu a uitat niciodata cand trebuiau dati banii catre scoli si adesea ne urgenta sa-i donam castigurile sale cat mai repede. De fiecare data cand dadea banii se citea pe fata sa o imensa bucurie si spunea ca <<si-a indeplinit misiunea inca o data>>”.

   In 2001, Fang Li si-a condus pedicab-ul la scoala YaoHua din Tianjin, pentru a aduce ultima sa contributie in bani. La aproape 90 de ani, le-a spus elevilor ca nu mai poate sa munceasca. Toti elevii si profesorii au fost miscati pana la lacrimi. La plecare, Bai Fang Li a spus: „Sper ca elevii de aici sa invete bine, sa se angajeze in slujbe bune si apoi sa aduca contributii in dezvoltarea tarii noastre.”

   O lunga calatorie de ajutor si sprijin pentru studenti ce a durat douazeci de ani… In 2005, Fang Li a fost diagnosticat cu cancer la plamani in faza terminala. Desi nu a pastrat nimic din castigurile sale pentru el, Bai Hang Li a fost un om bogat in altruism si spirit uman. Un Om.

Discutii pe Facebook
nemira.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register