Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

10 documentare fascinante care-ti pot schimba perceptia asupra vietii

  Filmele documentare nu aduc castiguri fabuloase celor care le realizeaza. Documentarele nu sunt vizionate nici pentru efectele speciale extravagante, nici pentru jocul actoricesc extraordinar. Documentarele sunt pretuite pentru abilitatea lor de a ne capta atentia, pentru intensitatea lor, pentru relevanta si adevar.

Exit Through the Gift Shop

   Nu te-ai mai uitat de ceva timp la documentare? Nu-ti mai amintesti cand te-ai gandit ultima oara la arta? Nu intelegi arta moderna? Te intrebi cine-ar putea fi interesat de asa ceva? Bansky iti va fi ghid pentru raspunsul la aceste intrebari.

Home

   Filmul infatiseaza frumusetea uimitoare a planetei noastre. Documentarul arata devastarea ingrozitoare pe care activitatile umane au provocat-o. Pamantul sufera din cauza ranilor provocate de industrie, razboaie si dezastre ecologice. Home este o ilustrare care arata cum toate problemele Pamantului sunt interconectate. Documentarul spune adevarul urat despre situatia reala a lumii noastre. Acesta probabil este unul dintre motivele pentru care acest documentar a fost interzis in 36 de tari.

Fed Up

   Este timpul sa vorbim serios despre mancare. Ceea ce mancam astazi este total diferit de ceea ce stramosii nostri obisnuiau sa manance. In acest documentar vei afla adevaruri suparatoare despre obezitate, sanatatea precara si vei afla motivul pentru care generatiile trecuta au trait o viata mai lunga si mai sanatoasa. Desi documentarul se axeaza pe situatia Americii, fundamentele sunt universal valabile. Fed Up iti va schimba atitudinea pentru mancare pentru totdeauna.

Zeitgeist

   Zeitgeist nu este doar un documentar cu o poveste extraordinara. Este un nou tip de film revolutionar, care poate nu-ti va schimba perceptia despre lume, insa cu siguranta te va determina sa-ti pui intrebari. Filmul aduce in discutie problema controlului maselor impus de relgie, politica, mass-media si finante. Cu alte cuvinte, filmul vorbeste despre cel mai incomod adevar.

Are We Alone: NASA’s Unexplained Files

   Acest documentar incorporeaza fotografii si instantanee unice din arhivele NASA. Filmul incearca sa raspunda (sau cel putin sa ne aduca foarte aproape) la eterna intrebare: suntem sau nu singuri in Univers?

Journey to the Edge of the Universe

   Aceasta calatorie ne duce inapoi tocmai la momentul primordial al vietii, pentru a privi asupra fundatiei Universului. Documentarul ne ofera oportunitatea de a privi departe deasupra norilor de praf cosmic, acolo unde stelele se nasc. Acesti corpi ceresti aduc lumina Universului si, probabil, ii ofera o noua viata…

¡Vivan las Antipodas! (Long Live The Antipodes!)

   A fost odata ca niciodata… Regizorul de filme documentare premiat, Victor Kossakovsky, a vizitat Argentina. A stat in mijlocul unui pod, deasupra unui rau si s-a intrebat: „Care ar fi cea mai scurta cale intre Entre Rios din Argentina si Shanghai, metropola din China?” Raspunsul este simplu: o linie dreapta trasata prin centru pamantului, deoarece cele doua locatii sunt antipodice – sunt localizate in puncte exact diametral opuse pe suprafata planetei. Ce se intampla acolo, de cealalta parte? Ce ne asteapta in acel punct al planetei? Ideea de baza a acestui film o reprezinta aura de conexiune mitica pe care o au antipozii, acestia fiind uniti tocmai prin opozitia reciproca.

CM101MMXI Fundamentals

   O interpretare de neuitat a comediantului turc Cem Yilmaz. Acesta vorbeste despre detaliile amuzante ale vietii de zi cu zi, despre lucrurile simple care-i fac pe oameni sa rada. Yilmaz capteaza audienta cu povestirile lui ilare despre relatii, despre eforturile oamenilor cu tehnologia si viata profesionala. Comediantul arata ca livrarea mancarii la domiciliu si o inmormantare pot fi la fel de amuzante cand le privesti dintr-o perspectiva diferita. Atitudinea lui pozitiva cu siguranta iti va imbunatati ziua!

The Human Experiment

   Mii de oameni, mii de oameni de stiinta si un singur tel. Emotie, cuvinte si perceptie. Cat de mult poate un singur cuvant sa afecteze o persoana in subconstient? Ce rol joaca un singur gand in viata noastra? Un cuvant poate avea propria-i energie specifica? The Human Experiment este un documentar menit sa ne ajute sa ne inteleg mai bine pe noi insine.

Life In A Day

   O singura zi, 192 de natiuni si urmatoarele trei intrebari: „Ce iubesti? De ce iti este teama?” si „Ce ai in buzunar?”. Acestea au fost ingredientele pentru primul documentar finantat de comunitatea globala care a fost realizat vreodata. Mii de oameni din intreaga lume si-au inregistrat vietile. Si-au deschis inimile, si-au destainuit visele si si-au deschis buzunarele pentru ochii intregii lumi. Iar aceasta lume suntem noi. Ai sa fii surprins sa afli cat de mult ne asemanam.

Discutii pe Facebook

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register