Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

unde te vezi peste 5 ani?

Cum te vezi peste 5 ani? Stupida întrebare!…

Cum te vezi peste 5 ani?

   Cea mai stupida întrebare! Pusa, deseori, in cele mai nepotrivite momente. Fie la un interviu de angajare, cand te snopesc grijile zilei de maine, fie la vreun chef, pe la 4 dimineata, cand  ai creierul invadat de alcool si plictiseala. Orice raspuns este irelevant, bazat pe clisee social-culturale.

   Multi dintre cei care au acces la internet, macar din curiozitate daca nu din necesitate, au accesat si site-urile de job-uri. Unele dintre acestea au formular predefinit de completare a CV-ului. La final, ca cireasa pe tort, apare întrebarea “Cum te vezi peste 5 ani?”. Si asta te trasneste, apoi te trezeste. La realitatea ce se-ntinde de azi pâna fix peste 5 ani.

Cum te vezi peste 5 ani?

   Dupa o eventuala introspectie, inutila dealtfel, îti trec prin cap 3 variante. La alegere sau gramada:

   Varianta 1. Cum te vezi peste 5 ani nu are nici o legatura cu realitatea (doar esti un visator cu somn adânc); poate te visezi milionar în valuta. Sau poate se pune în circulatie un mijloc de transport în comun pe ruta Terra-Marte si te-asezi si tu la rând, sa prinzi un bilet dus-întors. Poate numai dus, depinde cât oxigen ti se permite sa iei în geamantan.

   Varianta 2. De ce naiba îi intereseaza pe astia cum vei fi tu peste 5 ani?! A, da, desigur, vor sa afle cât de ambitios esti. Si cât de destoinic pentru a munci pe brânci la firma lor, asa încât sa-ti atingi telurile cincinale.  Si cât de sef vrei sa fii. Ca la noi, daca nu esti sef parca ai trait degeaba. General manager suna si mai bine! Daca îndraznesti sa marturisesti ca peste cinci ani te vezi doar  un functionar sau muncitor, esti out. Te considera un gândac lipsit de orice viziune spirituala.

   Varianta 3. Habar nu ai! Iar asta este cea mai sincera si normala reactie. Cum sa stii ce vei deveni peste 5 ani, când nu stii nici ce vei face peste 5 zile sau 5 luni?! N-ai premonitii si nici la mama Omida nu te duci, ca-ti ia banii degeaba. Sau poate poimâine da tramvaiul peste tine si te scapa de grija alora cu joburile, chinuiti de curiozitati stupide. Si brusc, te vezi pe lumea cealalta…daca o fi existând pe acolo vreo oglinda…

Cum te vezi peste 5 ani?

   Raspunsul meu sincer la o asa întrebare perfida ar fi: peste 5 ani ma vad pe o plaja exotica, facând bai de mare si de soare, în compania unui cocktail generos. Visez. Dar deh, ei m-au întrebat!

Discutii pe Facebook
libris.ro

?n loc sa stau la cratita, buchisesc literatura, absorb filme, schingiuiesc sudoku si detest televiziunea. ?ntre o omleta si un sandvis, scriu. Pentru ca n-am talent de scriitor, scriu despre ce-au scris altii, cu talent. Si dupa ce-mi obosesc capul, trec la picioare: dansez salsa.

Post a Comment

You don't have permission to register