);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Atelier demonstrativ UNATC – „Teatrul in educatie”

Publicat

pe

Atelier demonstrativ UNATC - „Teatrul in educatie”

Atelier demonstrativ UNATC  – „Teatrul in educatie”

Comunicat de Presa

   UNATC „I.L.Caragiale” Bucuresti, Facultatea de Teatru, Master Pedagogie Teatrala organizeaza primul atelier demonstrativ„Teatrul in educatie”

   Sambata si duminica, 9-10 aprilie 2016, programul masteral de Pedagogie Teatrala de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale” Bucuresti organizeaza primul atelier demonstrativ „Teatrul in educatie”, la Sala Atelier din incinta UNATC.

   Evenimentul promoveaza una dintre activitatile distincte ale masteratului: pregatirea de formatori in domeniul artei teatrului, cu speciala privire asupra artei actorului. Pedagogul de arta teatrala este necesar in conditiile in care Arta Actorului, transpusa in educatia si viata fiecarui individ, poate dezvolta aptitudini elementare pentru evolutia personalitatii umane, inca de la varste fragede.

   „Arta Actorului presupune activarea si potentarea unor aptitudini specifice, cum ar fi: observarea, atentia, coordonarea si altele. Proces util oricui, dar mai ales copiilor: invata sa fie mai atenti la ceea ce ii inconjoara, se orienteaza mai bine, devin mai relaxati in interactiunea cu ceilalti, pe scurt, mai pregatiti pentru viata. Este nevoie de oameni formati in aceasta directie, care sa stie sa lucreze cu tinerii, si sa conduca acest proces. Initiativa organizarii acestui atelier este binevenita in contextul social actual, ceea ce poate constitui premisa transformarii ei in traditie”, Conf. univ. dr. Nicolae Mandea, Rector UNATC.

   Sambata si duminica, intre orele 10-12.30, se vor desfasura ateliere de aproximativ 30 de minute, structurate pe diferite grupe de varsta, de la prescolari la adolescenti. Coordonatorii fiecarei sesiuni sunt masteranzii de la Pedagogie Teatrala, condusi de lector univ. dr. Bogdana Darie-Cretu. Ei vor prezenta exercitii concepute sub forma de joc, care urmaresc dezvoltarea unor aptitudini specifice folosite in arta actorului, necesare in dezvoltarea copilului. De la ora 12.30, grupe de tineri vor prezenta momente artistice lucrate sub indrumarea studentilor. In fiecare zi, activitatile se incheie la ora 14, cu un moment surpriza, coordonat de masteranzi.

   Cadrele didactice si personalul care activeaza in domeniul preuniversitar, interesate de colaborare pentru introducerea mijloacelor teatrale in mediul educational, sunt asteptate la atelierul demonstrativ „Teatrul in educatie” organizat de Masterul de Pedagogie Teatrala de la UNATC, in zilele de 9 si 10 aprilie 2016, intre orele 10-14, la Sala Atelier din incinta UNATC.

***

   Masteratul de Pedagogie Teatrala formeaza specialisti in domeniul artelor spectacolului, capabili sa transfere in procesul educational practici si proceduri specifice actului artistic. Conceptul central este artistul-pedagog, un artist pregatit sa sustina ateliere de formare si sa realizeze spectacole pedagogice cu rol formativ, destinate in special tinerilor (pre-adolescenti si adolescenti).

   Puteti accesa aici informatii despre programul de Master. Adresa U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”: Strada Matei Voievod, nr. 75-77, sector 2, Bucuresti.

   Pentru mai multe informatii: Bogdana Darie-Cretu, 0723.011.276, bogdana.darie@yahoo.com; Andreea Jicman, 0723.296.054, andreea.jicman@gmail.com

Discutii pe Facebook
Nemira
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Spectacolul O scrisoare pierduta revine pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

O scrisoare pierduta Caragiale opera Raftul cu idei

   Opera Nationala Bucuresti prezinta vineri, 22 iunie, ora 18:30 O scrisoare pierduta opera în doua acte de Dan Dediu. Regia poarta semnatura lui Stefan Neagrau, scenografia a fost realizata de catre Viorica Petrovici, iar lighting design-ul de Cornel Dume. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

   Opera O scrisoare pierduta de Dan Dediu a avut premiera absoluta la Opera Nationala Bucuresti în anul 2012 si este o transpunere în genul teatrului liric a celebrei piese omonime de I.L. Caragiale. Compusa cu mijloace moderne, cu un libret adaptat care nu afecteaza actiunea si limbajul specific dramaturgului, opera reda intentiile din comedia lui Caragiale.

   Compozitorul Dan Dediu despre spectacolul O scrisoare pierduta de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Mi-a luat mult timp sa reusesc conectarea la lumea lui Caragiale. Dupa primirea libretului de la Stefan Neagrau a durat cam un an pâna ce am reusit sa gasesc stecherul potrivit care sa intre în priza atât de speciala a „scrisorii pierdute”.

   Declicul s-a întâmplat în cel mai prozaic mod: eram pierdut în traficul bucurestean si ascultam Radio România Muzical, care transmitea aranjamente dupa tango-uri de Gardel si Piazzolla. Atunci am exclamat: asta e Tipatescu! Restul a venit aproape de la sine: Trahanache, uns cu alifiile ritmurilor si inflexiunilor melodice balcanice; Catavencu, versatil si alunecos într-un  registru ce trece de la hora lunga si romanta la habanera si french can-can; Farfuridi, cu dublura sa în palimpsest Brânzovenescu, pendulând între bossa nova si pesrev turcesc;

   Cetateanul turmentat, luând în piept talazurile fanfarei moldovenesti; Pristanda, fante de cartier cu naduf de musical hollywoodian; Dandanache, un OZN politic arhetipal muiat în sos de vin folcloric, cu un iz suspect de manea, dar cu pretentii si reusita de simfonie; Multimea – o oaste de zevzeci chiuind si chefuind de zor. Si, bineînteles, Zoe: platosa mândra de bolero, ascunzând însa o oaza de omenesc, de iubire si suferinta sub chipul unui vals trist.”

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Lacul Lebedelor, cel mai apreciat balet al tuturor timpurilor pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Lacul Lebedelor balet Raftul cu idei ONB Ceaikovski

Opera Nationala Bucuresti prezinta miercuri, 20 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet Lacul Lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia si coregrafia poarta semnatura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizata de catre Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de catre Camilla Piccioni.

Coregraful Gheorghe Iancu, despre spectacolul de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Am crescut si am visat cu Lacul lebedelor. Nu stiu ce ma fascina… poate maiestria coregrafului Oleg Danovski, dansatorii sau toate împreuna.

   Cred ca traditia atrage foarte tare publicul fiindca ce am ales sa mentin din versiunea clasica este capodopera, deci nemuritoare. Am considerat ca este foarte bine sa plasez spectacolul în epoca în care a trait Ceaikovski. Este o epoca foarte eleganta, dupa parerea mea. Am fost foarte interesat de istoria ultimului tar rus si am gasit ca este o legatura foarte buna din punct de vedere muzical.

   Putem sa-i spunem balet neoclasic, dar are si zone moderne. Niciodata nu am dorit sa pun o stampila stilistica. Pentru mine stilul trebuie sa fie subjugat ideii. Ideea primeaza. Stilul se definitiveaza din mers.

   Erotismul este ceva ce îmi apartine. Este greu sa vorbesti despre sine, dar întotdeauna senzualitatea si erotismul au facut parte din expresia mea artistica, ca om si ca dansator, si au un mare impact în viata mea, în tot ce am facut, însa cu precadere în teatru.”

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Frumoasa din Padurea Adormita, spectacol de balet pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Frumoasa din Padurea Adormita Ceaikovski balet Raftul cu idei

   Opera Nationala Bucuresti prezinta sâmbata, 16 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet Frumoasa din Padurea Adormita de Piotr Ilici Ceaikovski.

   Regia si coregrafia poarta semnatura lui Vasily Medvedev si Stanislav Fečo, decorul, costumele si light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorascu.

(Imagine si montaj: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

   Coregrafii Vasily Medvedev si Stanislav Fečo promit publicului o experienta unica precum însisi declara: „Este o onoare sa montam spectacolul Frumoasa din Padurea Adormita alaturi de corpul de balet al Operei Nationale Bucuresti, un tribut adus marelui coregraf Marius Petipa cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la nasterea artistului.

   Geniul muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski reda cu finete celebrul basm bazat pe contrastele dintre bine si rau. Dupa traversarea a trei secole, acest spectacol de balet înca stârneste curiozitatea audientei de toate vârstele.

   Întrucât am crescut cu acest titlu legendar si am evoluat într-un numar considerabil de productii ale spectacolului Frumoasa din Padurea Adormita, am încercat sa conservam cele mai semnificative traditii din patrimoniul baletului clasic si, alaturi de un scenariu inedit si costume de poveste, sa oferim o emotie de neuitat audientei.”

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

iunie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

09mai(mai 9)17:30:s30iun(iun 30)17:30:sMemory Clouds.Galeria Anca Poterasu, Strada Plantelor nr. 58, Bucuresti Organizator: Institutul Francez din Bucuresti Tip eveniment cultural 2:Expozitie,Vernisaj Etichete eveniment culturalDecebal Scriba,expozitie,Institutul Francez din Bucuresti,Memory Clouds,vernisaj

Facebook

Trending

X