Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Proiectul fotografic RED HOT- Roscati. Fotografie

Proiectul fotografic RED HOT- Roscati.

  Pornind de la ideea ca persoanele roscate de sex masculin au atasat un stigmat de neatractivitate, un fotograf britanic a decis sa desfiinteze aceasta conceptie în proiectul fotografic „RED HOT”.

Proiectul fotografic RED HOT   Tânarul Thomas Knights si-a început cariera în industria muzical, ca artist si producator muzical, însa în scurt timp a realizat ca este talentat si în domeniul fotografic. Pe partea muzicala este cunoscut pentru videoclipurile sale realizate pentru artisti precum Marina & the Diamonds, Willy Moon sau Maya Jane Coles, însa din punct de vedere fotografic colaborarile cu Swarovski, Vogue Italia, Marie Claire si InStyle sunt cele ce i-au adus recunoasterea.

  Una dintre cele mai importante expozitii ale sale a fost realizata în colaborare cu fotograful de moda Tim Bret-Day si „regina vietii de noapte” Jodie Harsh, însa prima sa expozitie solo, „RED HOT”, are vernisajul în data de 16 decembrie la „The Gallery” în Londra. Expozitia a fost sponsorizata prin Kickstarter si a avut 151 de sustinatori.

   Ideea proiectului fotografic „RED HOT” i-a venit în urma citirii unui editorial în care atât Printul Harry cât si actorul Damian Lewis erau catalogati ca fiind atractivi, lucru destul de uimitor, considerând perceptia general acceptata cu privire la persoanele roscate: persoanele de sex feminin sunt considerate „femei fatale” (Jessica Rabbit, Black Widow, Christina Hendricks) si apar în tot mai multe seriale (Game of Thrones are nu mai putin de cinci roscate), în timp ce barbatii sunt perceputi ca efeminati, primind roluri secundare, de tocilari ori unele ce îi arata lipsiti de curaj.

Proiectul fotografic RED HOT

   Knights încearca prin acest proiect sa redea echitatea sexelor în ceea ce priveste culoarea parului si sa ridice barbatii roscati la statutul de „alpha male”. Expozitia este realizata în colaborare cu „The Anti Bullying Alliance”, în vederea încurajarii tinerilor sa fie mai toleranti, descurajând astfel discriminarea si violenta contra persoanelor roscate.

   Knights, roscat si el, povesteste ca a avut mari dificultati în a gasi modele  pentru expozitie, majoritatea agentiilor din Londra neavând barbati roscati în portofoliile lor, acesta fiind un alt punct ce l-a ambitionat. În final, fotograful a trebuit sa recurga la recrutarea stradala de modele. Odata cu primele fotografii, proiectul s-a extins, ajungând sa cuprinda si modele profesioniste, care au aflat de proiect, actori, artisti, chiar si un olimpic la saritura în lungime, Greg Rutherford. Barbatii pe care i-a ales sunt în general destul de tineri si provin din medii sociale diferite. Sunt chiar si de rase diferite, ceea ce da proiectului o si mai frumoasa nota de acceptare.

   Portretele nu respecta nimic din stilul cinematografic ce l-a consacrat pe Knights, însa fundalurile colorate sunt un ecou al pasiunii lui pentru pop art iar fotografiile efective aduc aminte de niste reclame.

   Per total, o initiativa frumoasa si bine executata din partea unui fotograf cu mult potential.

Mai multe despre proiectul fotografic RED HOT, pe pagina oficiala a artistului.

Alexandra Narita

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register