Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Proiectul fotografic INTERSECTIONS - Fotografie

Proiectul fotografic INTERSECTIONS

  Fotograful suedez Bertil Nilsson a initiat un proiect fotografic, Intersections, prin care  isi propune sa redefineasca spatii arhitecturale urbane.

   Bertil Nilsson sustine ca locuri ce par intamplatoare sau “pur functionale” au, de multe ori, linii, forme, texturi aparte, ce pot fi dezvaluite doar de aparatul de fotografiat. Intersectiile se creeaza atunci cand geometria acestor spatii se intalneste cu gratia corpului uman aflat in miscare. Artistul apare in ipostaza de “sculptura vie”, ce anima locul si ii ofera un sens.

   De altfel, in proiectele sale (atat Intersections, cat si Luminescence si Naturally), Bertil este interesat de anatomia corpului uman, in contrast cu natura si obiectul. Senzualitatea, eleganta, sunt puse pe un fond minimalist, rigid, care creeaza un joc al formelor.

   Fotograful lucreaza in proiectele sale cu artisti de circ si dansatori, pentru a surprinde cel mai bine esenta miscarii.

   Mai multe fotografii si informatii despre proiectele in desfasurare pot fi gasite pe website-ul lui Bertil Nilsson http://www.bertil.uk/

Image credits: Imaginile sunt utilizate cu permisiunea fotografului Bertil Nilsson.

Discutii pe Facebook
carturesti.ro

Iubesc teatrul, cartea, filosofia, oamenii, locurile si lucrurile frumoase. Cred in cunoastere si activitate, ca modalitati de a pune lumea in miscare.

Post a Comment

You don't have permission to register