);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

IN ACEASTA VARA, UN PERFORMER FRANCEZ PE STRAZILE DIN BUCURESTI in spectacolul Deux secondes!

Publicat

pe

Deux secondes!

Comunicat de presa

   Cu ocazia Festivalului International de teatru pentru copil si intreaga familie „Teatru, Strada si Copil”, ajuns la a 5-a editie, Compagnie du Petit Monsieur va cuceri publicul bucurestean cu spectacolul Deux secondes!. Organizat de Ambasada Frantei in Romania si de Institutul Francez din Romania in parteneriat cu Teatrul Ţandarica, acest spectacol teatral inedit va fi prezentat in premiera sambata 25 iunie 2016, incepand cu ora 11.00, pe aeroportul Henri Coanda din Otopeni.

   Creata in anul 1998, la initiativa artistilor francezi Amandine Barrillon si Ivan Chary, Compagnie du Petit Monsieur se inspira din scene din viata de zi cu zi pentru a pune in lumina intamplarile cu care ne confruntam in mod recurent. Astfel, gesturi si activitati banale se transforma incet-incet intr-un spectacol burlesc si decalat, un performance contemporan care imbina cu maiestrie pantomima si acrobatia.

   In buna traditie a unui Charlot al vremurilor noastre, actorul Ivan Chary interpreteaza rolul lui Paul Durand (Monsieur tout-le-monde), explorand in registrul parodic relatia omului contemporan cu obiecte intrate in uzul curent si de care nu ne mai putem lipsi in anumite imprejurari, precum o valiza sau un cort. Spectacolul insista pe un scenariu comic in care obiectele nu mai raspund la asteptarile persoanei care le foloseste.

   Intre 25 si 30 iunie 2016, Compagnie du Petit Monsieur va veni in turneu in Romania, la Bucuresti si Buzau. Dupa premiera de la aeroportul Henri Coanda, spectacolul se va juca pe 26 iunie la Fundatia Sf. Sava/ Centrul Cultural Francofon din Buzau, la ora 11.00. In ziua urmatoare, pe 27 iunie, Amandine Barillon, regizor, va coordona un atelier de pantomima contemporana pentru actori profesionisti la teatrul Tandarica Bucuresti, intre orele 10.00 si 18.00.

   Spectacolul „Deux secondes!” va fi prezentat in cadrul Festivalului „Teatru, Strada si Copil”, in parcul Herastrau pe data de 28 iunie, cu doua reprezentatii, la 11.00, respectiv 19.00; pe 29 iunie publicul e invitat in Parcul Sebastian pentru alte doua reprezentatii la aceleasi ore, iar pe 30 iunie turneul se va incheia in Parcul „Lumea Copiilor”, la 11.00 si la 19.00.

   Festivalul International „Teatru, Strada si Copil” face parte din proiectul „Tandarica pentru toti” ce-si propune sa faciliteze accesul tuturor, cu precadere a celor mai tineri, la spectacole de teatru.

   Mai multe detalii despre programul festivalului pe website-ul teatrului Tandarica.

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Frumoasa din Padurea Adormita, spectacol de balet pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Frumoasa din Padurea Adormita Ceaikovski balet Raftul cu idei

   Opera Nationala Bucuresti prezinta sâmbata, 16 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet Frumoasa din Padurea Adormita de Piotr Ilici Ceaikovski.

   Regia si coregrafia poarta semnatura lui Vasily Medvedev si Stanislav Fečo, decorul, costumele si light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorascu.

(Imagine si montaj: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

   Coregrafii Vasily Medvedev si Stanislav Fečo promit publicului o experienta unica precum însisi declara: „Este o onoare sa montam spectacolul Frumoasa din Padurea Adormita alaturi de corpul de balet al Operei Nationale Bucuresti, un tribut adus marelui coregraf Marius Petipa cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la nasterea artistului.

   Geniul muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski reda cu finete celebrul basm bazat pe contrastele dintre bine si rau. Dupa traversarea a trei secole, acest spectacol de balet înca stârneste curiozitatea audientei de toate vârstele.

   Întrucât am crescut cu acest titlu legendar si am evoluat într-un numar considerabil de productii ale spectacolului Frumoasa din Padurea Adormita, am încercat sa conservam cele mai semnificative traditii din patrimoniul baletului clasic si, alaturi de un scenariu inedit si costume de poveste, sa oferim o emotie de neuitat audientei.”

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Opera – La Bohème – de Giacomo Puccini, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Puccini La Bohème Raftul cu idei Opera Nationala Bucuresti

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 17 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul La Bohème de Giacomo Puccini, în regia lui Ionel Pantea. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Alberto Veronesi – invitat.

   Spectacolul de pe scena Operei Nationale Bucuresti este construit ca o fresca de epoca, dar fara a respecta perioada în care au plasat actiunea libretistii, adica prima jumatate a secolului XIX- lea. Convins de faptul ca, pentru aceasta opera, Puccini s-a inspirat din propriile experiente ale anilor sai de studentie, regizorul Ionel Pantea si echipa sa de creatie au mutat actiunea peste câteva decenii, catre finalul secolului, în Parisul anilor 1880-1890.

   Astfel, scenografii Stefan Caragiu si Liliana Cenean au recreat cu fidelitatea atmosfera Cartierului Latin din aceasta perioada, cu celebra cafeanea „Momus” si vânzatorii ambulanti de pe strazile orasului, imaginea unei mansarde întunecate, adapost pentru artistii vremii, zorii unei zile aproape de bariera Parisului etc. Practic, spectacolul este o productie traditionala de opera, cu accent pe adevarul istoric si pe interpretarea personajelor, asa cum le-au dorit autorii. Personajele din „La Bohème” retraiesc astfel pe scena Operei Nationale Bucuresti realitatea cruda data de statutul tinerilor artisti în epoca lui Puccini, dar din care ei reusesc sa evadeze uneori prin creatie, iubire si vis.

   Regizorul Ionel Pantea despre productia La Bohème de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Cred ca este opera cea mai iubita si mai des reprezentata din creatia pucciniana. Am dorit o opera pe bune, convingatoare si vie, facuta cu noima si armonie, cultivând spontaneitatea, naturalul ca valoarea, care sa puna în fapt visele echipei. Doresc acestui spectacol sa-i bucure pe bucuresteni si nu numai, astfel încât sa savureze timp îndelungat aceasta productie.”

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00)

Discutii pe Facebook
Litera.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Parafraze cu parfum interbelic – o nostalgie cu parinti, o descoperire pentru copii, la Opera Nationala Bucuresti

Publicat

pe

parafraze cu parfum interbelic raftul cu idei opera

   Opera Nationala Bucuresti prezinta sâmbata, 16 iunie, si duminica, 17 iunie, începând cu ora 14:00 în foaier spectacolul Parafraze cu parfum interbelic – o nostalgie cu parinti, o descoperire pentru copii, cu muzica din repertoriul interpretilor Maria Tanase, Zavaidoc, Dorel Livianu, Cristian Vasile, Jean Mascopol, Titi Botez si texte din creatia autorilor Anton Pann, Ion Luca Caragiale, Octavian Goga, Constantin Tanase, Adrian Paunescu.

   Conceptia, aranjamentele muzicale si realizarea spectacolului sunt semnate Smaranda Morgovan, care va asigura si conducerea muzicala.

   Participa pianista Eugenia Victoria Sandru, violonista Irina Furdui, flautista Petra Pana, solistii Andrei Lazar, Sorana Negrea, Daniel Filipescu, actorii Tudor Morar, Liviu Popa, Tudor Morgovan, Razvan Raduta, Corul de Copii al Operei Nationale Bucuresti.

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Litera.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

iunie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

09mai(mai 9)17:30:s30iun(iun 30)17:30:sMemory Clouds.Galeria Anca Poterasu, Strada Plantelor nr. 58, Bucuresti Organizator: Institutul Francez din Bucuresti Tip eveniment cultural 2:Expozitie,Vernisaj Etichete eveniment culturalDecebal Scriba,expozitie,Institutul Francez din Bucuresti,Memory Clouds,vernisaj

Facebook

Trending

X