11 personaje iconice reproiectate in epoci diferite

0
856

   Numerosi artisti s-au intrebat cum ar fi aratat oare personajele lor preferate daca s-ar fi aflat sub imperiul unor vremuri radical diferite. Iata si produsul final al reinchipuirii catorva dintre cele mai indragite figure ale culturii pop.

Razboiul stelelor in vremuri biblice

personaje iconice
Lucrarea utilizatorului DeviantArt, xearsIII, intitulata “Razboiul stelelor ca manuscris” impresioneaza prin expunerea pitoreasca a personajelor din Razboiul Stelelor, surprinse in timpuri biblice asemenea unui tablou medieval.

He-Man si Maestrii Universului in Evul Mediu

personaje iconice
Jason Hernandez

   E destul de dificil de surclasat talentul pictoric al lui Jason Hernandez cu privire la reprezentarea povestii lui He-Man si pisica razboinica (Battle Cat) infrangandu-l pe Skelator. In cazul in care te intrebi care este semnificatia lui «Magister Mundi Sum», acesta se traduce in «Eu sunt maestrul Universului».

Razbunatorii (The Avengers) in Japonia feudala

personaje iconice
Alex Mitchell, genesischant

Intregul grup al Razbunatorilor feudali este gandit destul de ingenious de catre artistul genesischant (Alex Mitchell), mai ales personajul lui Loki, intruchipat ca demon al mitologiei japoneze.

Razboiul stelelor in epoca Edo a Japoniei (1615 – 1868)

personaje iconice
Steve Bialik

   Exista destul de multe lucrari artistice care sa zugraveasca personaje ale Razboiului stelelor din perioada Edo japoneza si nu-i de mirare, avand in vedere ca George Lucas si-a intemeiat povestea pe legendele samurai ale producatorului de film, Akira Kurosawa. Desi exista o gramada de reprezentari ale personajelor samurai din Razboiul Stelelor, cele semnate Steve Bialik sunt amuzante in mod special deoarece artistul nu se limiteaza la surprinderea stilului caracteristic razboinicilor samurai, ci reuseste element cu element sa creeze o grafica emblematica a acelor timpuri. Lucrarile sale pe aceasta tema sunt nenumarate, prin urmare site-ul sau nu este de trecut cu vederea. Mai sus ii avem pe Printesa Leia si Jabba the Hutt, extraterestrul obez.

Vrajitorul din Oz in China secolului XVI

personaje iconice
Billy Nunez

   Parasind Kansas-ul, artistul Billy Nunez ne-o infatiseaza pe chinezoaica Dorothy, alaturi de un Sperie-Ciori in haine de fermier, un Om-de-Tinichea razboinic wannabe si un Leu care e… tigru.

Razboiul stelelor in Anglia victoriana

personaje iconice
Terry Fan

   Poate ca Vader e rau, dar e, cu siguranta, un gentleman, acceptand sa “pozeze” intr-o astfel de tinuta alaturi de Boba Yett, Yoda si Chewbacca. Fara doar si poate, Terry Fan poseda o imaginatie aparte hotarand ca-n vremuri Victoriene, Chewy ar trebui sa poarte un monoclu.

Star Trek in Anglia victoriana

personaje iconice
Rabbittooth

   Tot in categoria science-fiction-ului victorian se inscrie si versiunea lui Rabittooth, care-si imagineaza eroii Star Trek intr-o vreme a lui Jules Verne. Nu ca n-ar fi absurd.

Transformerstot in era victoriana

personaje iconice
Brian Kesinger

   Brian Kesinger ii prezinta pe Transformeri ca o combinatie intre sensibilitatile curentului steampunk si nostalgia divertismentului infantil optzecist.

Mario in anii `70

personaje iconice
Butcher Billy

Butcher Billy descrie un Mario rebel, care ne duce cu gandul la o razvratire punk impotriva tiranului Bowser (King Koopa). Sa te tot joci.

Urzeala tronurilor in anii `80 si `90

personaje iconice
Mike Wrobel

   Cum ar arata personajele GoT dupa o calatorie in anii `90? Ei bine, artistul Mike Wrobel, cat si fanii serialului ar fi cu siguranta de-acord ca a realizat o treaba fantastica transportand eroii GoT in vremea Printului din Bel Air si a lui Marty McFly din Inapoi in viitor.

The Shining, contaminat de febra tehnologiei

personaje iconice
Mashable

   Aceasta nostima reprezentare nu are aceleasi valente ale unei opere artistice, insa, fara indoiala, reuseste sa sublinieze influenta pe care o exercita o anumita epoca asupra firului epic al unei naratiuni, fie ea reala sau imaginara. In definitiv, daca aceasta poveste s-ar fi desfasurat in zilele noastre, un PC si o conexiune viabila la net ar fi reusit mai mult ca sigur sa amuteasca vocile macabre care-i dau tarcoale lui Jack.

Discutii pe Facebook
books-express.ro

LEAVE A REPLY

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.